ροή ειδήσεων

Μax Keiser: Οι λαοί καλούνται να σταθούν ορθοί και να διεκδικήσουν (βίντεο)

"Μέσω των υποβαθμίσεων των τραπεζών προωθείται η ατζέντα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης"
O οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε 15από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ...
δίνοντας άλλο ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο του ήδη προβληματικού χρηματοπιστωτικού τομέα.




Ανάμεσα στις τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η Royal Bank of Scotland, η Barclays and HSBC, ηBank of America, η Citigroup και η Deutsche Bank - οικονομικές "υπερδυνάμεις", τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και διεθνώς.

Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει το κόστος που θα πρέπει να συνυπολογίζουν οι τράπεζες στο εξής για την προσέλκυση κεφαλαίων. Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι, λόγω των υποβαθμίσεων, είναι πιθανόν να προκληθεί νέο κύμα πανικού στις αγορές, και μια νέα μαζική έξοδο προς την αγορά του χρυσού.

Για μια περισσότερο αναλυτική προσέγγιση στις εξελίξεις αυτές, το RT News συνομίλησε με τον γνωστό οικονομικό αναλυτή και συνεργάτη του καναλιού, Max Keiser, ο οποίος συνδέθηκε απ' ευθείας μαζί μας από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αγία Πετρούπολη.

"Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι νεκρό", επεσήμανε ο Keiser, και κάλεσε τους λαούς, σε μια ιστορική στιγμή ύστατης ευθύνης, "να απελευθερωθούν από τα δεσμά των τρομοκρατών τραπεζιτών, να σταθούν ορθοί και να διεκδικήσουν όλα όσα τους αρπάζουν μέσα από τα χέρια τους".
Ο παρουσιαστής της διεθνώς δημοφιλούς εκπομπής "Κeiser Report" δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του RT News: 

"Οι λαοί καλούνται να σταθούν ορθοί και να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, εκτός από τους ίδιους".
Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των 15 τραπεζών έγινε, σύμφωνα με την Moody's,"αναδρομικά", δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά και υποψίες γύρω από το τι επιδιώκεται για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

"Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα", δήλωσε ο Keiser. "Στην καρδιά τους, στον πυρήνα τους, οι τράπεζες είναι νεκρές. Είναι κυριολεκτικά πτώματα. Η γνωστή ρωσική νουβέλα "Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς", με πρωταγωνιστή έναν ανώτερο δικαστικό λειτουργό, που πεθαίνει, και μετά, ενώ είναι νεκρός, ακούει όλους τριγύρω να μιλούν γι' αυτόν, περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τι συμβαίνει στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα σήμερα. Όσο αρωματικό σπρέι κι αν τους ρίξουμε για να φύγει η οσμή του πτώματος, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Αυτό είναι που αρνούνται να δεχθούν η Christine Lagarde του ΔΝΤ και οι υπόλοιποι του συστήματος".
Σε ερώτηση της παρουσιάστριας που αφορούσε την παράξενη συγκυρία - σύμπτωση της "ανακούφισης" από την εκλογή μιας φιλοτροϊκανής κυβέρνησης στην Ελλάδα και της υποβάθμισης των 15 τραπεζών, ο Keiser απάντησε: 

"Δεν έχει σημασία η συγκυρία, τη στιγμή που όλα πήραν τον δρόμο τους από την αρχή της εφαρμογής των σχεδίων των παγκοσμιοποιητών, το 2007-2008, όταν η κρίση του χρέους έγινε αισθητή παντού στον κόσμο, την ίδια στιγμή με την παθητικότητα των πολιτικών και την άρνησή τους να κάνουν ο,τιδήποτε για να την αντιμετωπίσουν".
Ο οικονομικός αναλυτής τόνισε επίσης:

"Aναμένονται μαζικές χρεοκοπίες τραπεζών σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και οι μεγάλες τράπεζες είναι ήδη "τεχνικά αφερέγγυες".
Η Deutsche Bank είναι αφερέγγυα, η BNP είναι αφερέγγυα, η Société Générale είναι αφερέγγυα και, όπως παραδέχθηκαν όλοι εδώ στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, και η Goldman Sachs είναι αφερέγγυα".
Οι ηγέτες των 4 μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στη Ρώμη για να προσπαθήσουν, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις,"να σώσουν την ευρωζώνη", για την οποία ευρωζώνη ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mario Monti, δήλωσε ότι "της απομένει μόνο μία εβδομάδα ζωής".

"Πόσες φορές ακόμα θα ακούσουμε αυτό το σενάριο της αεροπειρατείας";αναρωτήθηκε ο Max Keiser. "Όταν ένας τεχνοκράτης, όπως ο Mario Monti, έχει ακουμπήσει ένα πιστόλι στον κρόταφο του δικού του και άλλων λαών, λέγοντάς τους: "Ή θα μας δώσετε όλα σας τα χρήματα ή θα σας αρπάξουμε όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία", τι θα κάνουν; Θα του τα δώσουν, θέλουν δεν θέλουν.
Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι η πολιτική ένωση, η οποία σε πρώτη φάση θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας μιας κεντρικής διακυβέρνησης, μιας δημοσιονομικής  / τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ. Παράλληλα θα συρρικνωθεί η δημοκρατία, η κίνηση των αγορών θα περιοριστεί και θα μειωθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Όλη αυτή η φασιστική διαδικασία θα γίνει εις βάρος των λαών, και αυτό το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου οι άμεσες συνέπειες αυτής της απάνθρωπης πολιτικής είναι ορατές. Για όλα αυτά δείχνουν πλήρη αδιαφορία οι ισχυρές κυβερνήσεις, και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Οbama".
Τέλος, ο Keiser δήλωσε: 

"Η υποβάθμιση των τραπεζών όχι μόνο θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξήσει το κόστος δανεισμού των τραπεζών, αλλά θα βοηθήσει όλα τα ανδρείκελα του πολιτικού κόσμου να προωθήσουν την ατζέντα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης".

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *