ροή ειδήσεων

Έρχονται ραβασάκια για όσους χρωστούν τέλη κυκλοφορίας

Ραβασάκια σε όσους εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα από σήμερα ή το αργότερο μέσα στις επόμενες ημέρες όσοι... υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά και εμφανίζονται να χρωστούν τέλη κυκλοφορίας θα λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα για να περάσουν από την εφορία προκειμένου να ρυθμίσουν την σχετική υπόθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΓΠΣ σήμερα ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή «ανεβαίνει» στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων ειδικό λογισμικό πρόγραμμα το οποίο με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα κάνει αυτόματη διασταύρωση με το αρχείο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Εφόσον για ένα ή περισσότερα οχήματα του φορολογούμενου εμφανίζεται ότι δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τότε ο φορολογούμενος θα λαμβάνει μέσα στην ηλεκτρονική εφαρμογή μήνυμα να περάσει από την εφορία προκειμένου να διευθετήσει τη σχετική υπόθεση. Συγκεκριμένα θα πρέπει, εφόσον έχει εξοφλήσει τα τέλη, να προσκομίσει τις σχετικές αποδείξεις πληρωμής. Στην περίπτωση που έχει μεταβιβάσει το αυτοκίνητο και κατά τα έτη που εμφανίζεται να χρωστά τέλη κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης είναι άλλος, θα πρέπει να προσκομίσει και τα σχετικά έγγραφα (μεταβίβαση κλπ).

Σε όσους φορολογούμενους έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (είναι περίπου 1.400.000) η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα «τρέξει» ειδική εφαρμογή για να εντοπισθούν όσοι εμφανίζονται να είναι ιδιοκτήτες ΙΧ για τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί τέλη. Όσοι εντοπισθούν θα λάβουν ειδική επιστολή από την ΓΓΠΣ με την οποία θα καλούνται να προσέλθουν στην εφορία για να ρυθμίσουν τη σχετική υπόθεση προσκομίζοντας και τα σχετικά δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας είναι το 100% της αξίας του, ενώ η εφορία (και η τροχαία) έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει άμεσα τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο δεν έχει καταβληθεί το τέλος.

Τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των φορολογούμενων που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Αυτό ισχύει κυρίως για τις περιπτώσεις ιδιοκτητών μεγάλου κυβισμού ΙΧ στα οποία το ετήσιο τέλος για την προμήθεια του σήματος ανέρχεται στα 1.320 ευρώ.

attacktv.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/6/12 22:53

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/6/12 23:20

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ(ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ)TRAGIK!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/6/12 00:15

    Κατέθεσα πινακίδες σε 100 κυβικά μηχανάκι και μου ζητάνε 6 χρονιά τέλη κυκλοφορίας.Δηλαδή 6*50=300 ευρό. ενώ όλα τα χρόνια τα πλήρωνα κανονικά.
    πήγα ξανά στην εφορεία να διαμαρτυρηθώ και ο υπάλληλος μου είπε να του φέρω της αποδείξεις πληρωμής και τον 15 χρόνων που είχα το μηχανάκι διαφορετικά δεν μπορεί να κάνει κάτι. (φέξε μου και γλίστρησα)ποιος κρατάει τόσα χρόνια αποδείξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/6/12 01:09

    ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΣ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/6/12 16:02

    Μισθοί πείνας.... Φόροι πολυτελείας!!! Και που είστε ακόμη,Θα κλάψουν μανούλες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/6/12 23:14

    Το εισοδημα δηλαδή που θα είναι στην φορολογικη δήλωση και μείον 2000 ευρω να είναι δεν θα το κοιτάξουν έτσι ?? ας πάρουν και πινακίδες εδώ δεν έχουμε λεφτά για βενζίνες και για άλλους τόσους λογαριασμούς που τα μισά λεφτά πάνε για φόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *