ροή ειδήσεων

Το ψυχολογικό προφίλ του Έλληνα ψηφοφόρου

Υπάρχουν διάφορες ομάδες ψηφοφόρων οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους η καθεμία ψήφισε το ανάλογο κόμμα. Στις φετινές εκλογές...
θα δούμε κάθε ομάδα και τους λόγους για τους οποίους ψήφισε ότι ψήφισε.

Οι κολλημένοι

Οι κολλημένοι είναι αυτοί που δεν αλλάζουν μυαλά με τίποτα. Δε πα να τους πάρει το σπίτι η Τράπεζα, να τους τρελάνουν στα χαράτσια, να έχουν μείνει εδώ και μήνες χωρίς δουλειά; Οι κολλημένοι ψήφισαν, ψηφίζουν και θα ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ γιατί αυτούς ξέρουν αυτούς εμπιστεύονται.

Οι ζητάμε Ελπίδα

Είναι οι Έλληνες οι οποία ψάχνουν για ελπίδα και ψήφισαν αυτόν που την πούλησε καλύτερα. Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή που έφυγαν κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, μερικοί από το ΚΚΕ και κάποιοι από την Νέα Δημοκρατία. Μερικοί από αυτούς βέβαια δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν τόσο πολύ και από Νέα Δημοκρατία πήγαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, δηλαδή έμειναν πιστοί στην ιδεολογία τους απλά δεν άντεξαν το πρόσωπο του Σαμαρά και είδαν τον μεσσία στο πρόσωπο του Καμένου. Μπορεί να μην πιστεύουν 100% ότι ή ο Τσίπρας ή ο Καμένος θα πετύχουν ότι λένε αλλά τι άλλο να κάνουν. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Οι τρομοκρατημένοι

Είναι οι Έλληνες οι οποίοι έχουν φοβηθεί αλλά δεν έχουν την δύναμη ν’ αντισταθούν. Τους αρέσει η βία, θέλουν να ρίξουν χαστούκια αλλά δεν μπορούν να το κάνουν γι αυτό ψηφίζουν αυτόν μπορεί να το κάνει κατά πολιτικών και λαθρομεταναστών. Είναι αυτοί που μόλις δουν ξύλο λένε καλά τους κάνανε και έπρεπε να ρίξουν κι άλλο αλλά αυτοί είναι οι πρώτοι που θα κρύβονταν ή θα έτρεχαν μακριά σε περίπτωση συμπλοκής. Είναι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ηδονίζονται μόλις δουν βία. Θα ήθελαν πολύ να μπορούν να κάνουν τα ίδια αλλά από την στιγμή που δεν μπορούν «φτιάχνονται» με το να βλέπουν τους άλλους να το κάνουν.

Οι ξεροκέφαλοι

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι κομμουνιστές σ’ αυτόν τον κόσμο αλλά μόνο στο λόγια. Στις πράξεις μοιάζουν πιο πολύ με δεξιοί. Ακολουθούν σαν ευαγγέλιο τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του κόμματος και ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ Σ’ ΑΥΤΑ. Πιστεύουν ότι η μόνη λύση για να σωθούμε είναι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή ένωση, από το ΝΑΤΟ, να καταγγείλουμε όλες τις συνθήκες και γενικά ν’ απομονωθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο.
e-metallo.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *