ροή ειδήσεων

Οι Έλληνες λένε: «∆ουλεύουμε πιο σκληρά από όλους»

Γράφει ο ΑΝΤΙ300
Οταν οι «έρευνες» και τα «αποτελέσματα» των ξένων οίκων αξιολόγησης και ερευνητικών ινστιτούτων που δήθεν ευαισθητοποιούνται για το πρόβλημα της ΕΕ...
και την οικονομική κρίση, το μόνο που αποδεικνύουν είναι τον σκοπό τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να κατευθύνουν και να επηρεάζουν τις συνειδήσεις και τη κρίση του πλήθους «mass mind control» των γνωστών…αυτά είναι και τα αποτελέσματα τους και ο τρόπος των ΜΜΕ που τα αφομοιώνει και παρουσιάζει, γνωστός πια ότι είναι κατευθυνόμενος, από ποιους είναι εύκολο να κρίνει ο καθένας μας, από αυτούς που θέλουν να περάσει το δικό τους και να επιβάλουν την μέχρι σήμερα προγραμματισμένη πορεία των εξελίξεων παγκοσμίως.

Εξο’υ και τα άρθρα τους όπως αυτό Ε∆Ω ΣΤΗΝ ∆ΑΝΙΑ η μετάφραση από τον ΑΝΤΙ300.

Οι Έλληνες λένε: «∆ουλεύουμε πιο σκληρά από όλους»

Η δυσαρέσκεια των Ελλήνων πολιτών με τους πολιτικούς της χώρας τους έχουν αλλάξει την κοινοβουλευτική σύνθεση στην Ελλάδα.
Γιατί όμως;,
Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πώς οι πολίτες των χωρών της ΕΕ προβάλουν και αναγνωρίζουν τις δικές τους προσπάθειες - και των «γειτόνων» τους.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΠΤΕΙ είναι ‘ότι οι χώρες της ΕΕ μεταξύ τους απέχουν πολύ από το
εναρμονισμένο μοντέλο της ΕΕ.
Αυτό ισχύει και για τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ όπως αποδεικνύεται από το γκάλοπ με ερωτήσεις σχετικά με την εργασία και τους γείτονές τους, όπως δείχνει μία νέα μελέτη.
Η εταιρεία Pew Research Center στην Ουάσιγκτον είναι πίσω από τη νέα μελέτη για την ΕΕ. Το Ερευνητικό ίδρυμα ζήτησε από γειτονιές των 1.000 ατόμων σε καθεμία από τις οκτώ επιλεγμένες χώρες της ΕΕ σχετικά με τη στάση τους, και όταν πρόκειται για τις επιδόσεις, που εκπροσωπούν τις απαντήσεις σε μια εικόνα ενός σοβαρού φαινομένου με μεγάλη ειδικότερα για την περίπτωση που η διαφορά είναι για το ποιο εργάζεται περισσότερο η λιγότερο.
Ένα παράδειγμα στην περίπτωση της πλειοψηφίας των κατοίκων της Γερμανίας, της Βρετανίας, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Γαλλία πιστεύουν ότι οι πιο εργατικοί άνθρωποι στην Ευρώπη είναι οι Γερμανοί.
Οι μόνοι άνθρωποι που διαφωνούν με αυτό είναι οι Έλληνες που πιστεύουν μάλιστα το αντίθετο και ότι από όλες τις άλλες χώρες ότι οι ίδιοι, δηλαδή οι Έλληνες, είναι οι πιο εργατικοί στην Ευρώπη και αυτοί που δουλεύουν ουσιαστικά περισσότερα και ποιο σκληρά από όλους.
Σε ερώτηση όμως για το ποιος από τις χώρες της ΕΕ στις χώρες που έλαβαν χώρα στην έρευνα και το γκάλοπ αναφορικά με το ποιος είναι αυτός που εργάζεται σκληρά, οι πέντε από τις οκτώ χώρες απάντησαν ότι η Ελλάδα, η οποία είναι αυτοί που έχει την ποιο ελάχιστα κολακευτική θέση ως το λιγότερο σκληρά εργαζόμενος λαός.
Όμως
Οι ίδιοι οι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι οι Ιταλοί που εργάζονται λιγότερο.
Η μελέτη δεν λέει τίποτα για το ποιος έχει δίκιο, αλλά δεν είναι αυτό ο σκοπός της.
Στην περίπτωση αυτή, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ίσως περισσότερα είναι σχετικά με τις αντιλήψεις των στερεοτύπων που υπάρχουν στις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και κάτι για την εικόνα της Ελλάδα και για την οποία έχει βρεθει να υποφέρει, αφού η κρίση του χρέους της Νότιας Ευρώπης ήρθε να επιταχύνει τις εξελίξεις.
Εκτός από τα πιο περίεργα ευρήματα της μελέτης σημαίνει ότι υπάρχει και μια εικόνα μιας διαιρεμένης Ευρώπης και αυτό που υφίσταται ως τις συνέπειες της κρίσης.
Σε ερωτηση για το αν οι κάτοικοι της ΕΕ πιστεύουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί μέσα σε ένα διάστημα12-μηνών, τότε εύκολα σχηματίζει μια σαφή εικόνα κάποιος για το πώς βλέπουν τις εποχές των κρίσεων να εξελίσσονται χρονικά στην αντίληψη των κατοίκων της ΕΕ. Γιατί, ενώ στις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες - Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία - είναι μεταξύ 22 και 32 τοις εκατό που πιστεύουν στην οικονομική πρόοδο, στους ερωτηθείς κατοίκους της Ελλάδας, μόνο εννέα τοις εκατό των Ελλήνων είναι αυτοί που βλέπει ένα φως στην άκρη του τούνελ στο εσωτερικό πρόβλημα της χώρας .
Όταν πρόκειται για τον λόγο που οφείλεται αυτό, είναι η δυσμενή οικονομία στις χώρες της Ευρώπης, όμως είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαφορά.
Ενώ οι Έλληνες, Ιταλοί, Πολωνοί και Τσέχοι πιστεύουν ότι ως υπεύθυνο-υπαίτιοι για το πρόβλημα είναι οι κυβερνήσεις τους , οι Ισπανοί και Γάλλοι και Γερμανοί και εν μέρει οι Βρετανοί, πιστεύουν ότι αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη είναι οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η ίδια τάση παρατηρείται και όταν κοιτάξει κανείς το πώς οι κάτοικοι της υπαίθρου των χωρών της ΕΕ με την ολοκλήρωση της εξέτασης της συμπεριφοράς τους κρίνουν υπεύθυνους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Σε αντίθεση πάλι άλι οι Γερμανοί βλέπει ότι οι ηγέτες τους τα πάνε καλά - στην πραγματικότητα, 80 τοις εκατό πιστεύουν ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι συνεργάτες της ότι κάνουν το πράττουν κάνουν καλά.
Στο άλλο άκρο της έρευνας βρίσκονται οι απόψεις των χώρων όπως η Πολωνία και την Τσεχική ∆ημοκρατία. Από το αποτέλεσμα νιώθεις ακριβώς ότι το ένα τέταρτο των ανθρώπων της ΕΕ ότι οι ηγέτες τους αντιμετωπίζουν την κρίση σωστά, ενώ Για τους Έλληνες ο αριθμός αυτός είναι μόλις το 32 τοις εκατό.

ακολουθεί το πρωτότυπο άρθρο της δανικής εφημερίδας
http://www.business.dk

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *