ροή ειδήσεων

Εθελοντική Εργασία για το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Προς: κάθε ενδιαφερόμενο
Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου (πρώην Δημοτική Πινακοθήκη), είναι ένα από λίγα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στη χώρα μας, που διατήρησε την αυτοτέλεια του...
μετά τον σχετικό Νόμο «Καλλικράτης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, υπάγονται τέσσερις εκθεσιακοί χώροι. 1) Δημοτική Πινακοθήκη, Πλατεία Σύμης 2 (κτήριο στην είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης), 2) Νέα Πινακοθήκη Πλατεία Γ. Χαρίτου – ¨100 Χουρμαδιές¨ (κτήριο «Νεστωρίδειο Μέλαθρον»), 3) Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης - Μεσαιωνική Πόλη, Σωκράτους 179 (κτήριο «Παλαιό Συσσίτιο») και 4) Νέα Πτέρυγα του Νεστωρίδειου Μελάθρου στην οδό Ι & Π. Νεστωρίδου.

Στα παραπάνω κτήρια φιλοξενείται το Μουσείο, όπου εκθέτει τα έργα που ανήκουν στη κυριότητα του, (Πίνακες ζωγραφικής, Γλυπτά, Χαρακτικά, Σκίτσα, Φωτογραφίες) υπό μορφή μόνιμων η περιοδικών εκθέσεων, η έργα άλλων εικαστικών καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων εκθέτει μετά από εισήγηση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και έγκριση του Δ.Σ.

Το τελευταίο εξάμηνο, φιλοξενούνται στη Νέα πτέρυγα, διάφορες άλλες αυξημένου επιπέδου πολιτιστικές η επιστημονικές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων, η μεμονωμένων ατόμων.

Δυστυχώς, είναι πλέον κοινή διαπίστωση και πανθομολογουμένως αποδεκτό ότι, οι σημαντικότατες μόνιμες συλλογές και οι αξιολογότατες περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου μας, δεν είναι προσβάσιμες τις απογευματινές ώρες στο φιλότεχνο κοινό της πόλης μας και στους χιλιάδες παραθεριστές του νησιού μας.

Βασική αιτία, το ωράριο επίσκεψης που είναι μόνο πρωινό και αυτό οφείλεται στο γεγονός της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Μουσείου.

Παρ΄ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από τις προηγούμενες Διοικήσεις το πρόβλημα δεν κατέστη δυνατόν να επιλυθεί.

Έτσι σήμερα διαπιστώνονται βασικές ελλείψεις σε προσωπικό, απαραίτητο για την άριστη λειτουργία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης. Δεν υφίστανται: Συντηρητής έργων Τέχνης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Χαράκτης για τη λειτουργία του εργαστηρίου χαρακτικής, και φύλακες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τις πινακοθήκες μας κάθε μέρα πρωί και απόγευμα. Τα οφέλη μιας τέτοιας δυνατότητας είναι εύκολα κατανοητά.

Δυστυχώς η άσχημη οικονομική κατάσταση της Χώρας μας, δεν παρέχει την δυνατότητα στο Δήμο Ρόδου να καλύψει αυτά τα κενά με νέες προσλήψεις, ούτε με εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων καθ’ ομολογία των αρμοδίων Δημοτικών υπευθύνων.

Επειδή σε όλους είναι γνωστό ότι, στο νησί μας το κίνημα του εθελοντισμού τον τελευταίο καιρό γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, επειδή υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας νέοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με διάθεση προσφοράς, επειδή σε πολλά μουσεία της χώρας μας και του εξωτερικού η δυνατότητα λειτουργίας τέτοιων υποδομών υπό προϋποθέσεις είναι πλέον γεγονός, αποφασίσαμε να αποταθούμε σε όσους έχουν τέτοια ικανότητα να μας βοηθήσουν.

Η επιστολή αυτή απευθύνεται, σε όσους έχουν τη διάθεση και δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς, με την παράκληση να ενημερώσουν επίσης γνωστούς, φίλους η συγγενείς τους για μια τέτοια ενέργεια, καθώς και σε συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα να ενημερώσουν τα μέλη τους.

Οι λεπτομέρειες μιας πιθανής εθελοντικής συνεργασίας θα εξηγηθούν στους άμεσα ενδιαφερόμενους, π. χ θα μπορούσε κάποιος να προσφέρει τις υπηρεσίες του μία φορά την εβδομάδα παρέα μ΄ένα φίλο του.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση η δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε απευθύνεστε στα γραφεία της Πινακοθήκης τηλ. 2241036646 (κα Κουφού Ισμήνη) ώρα 8.00-14.00 η στο e-mail: mgamuseum@gmail.com

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
δρ. Φρόνας Νικόλαος


Διεύθυνση: Δ.Υ.
Τμημα: Διοίκησης
Ταχ. Δ/νση: Πλ. Σύμης 2
Τ.Κ.: 85100
Πληροφορίες: κ. Ι. Κουφού
Τηλέφωνο: 2241036646
Ηλεκ/κο Ταχ:mgamuseum@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.mgamuseum.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *