ροή ειδήσεων

Αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία

ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!!!
Υπάρχουν φορές που η ελληνική γραφειοκρατία μπορεί και να εκνευρίσει και τον πιο ήπιο άνθρωπο του πλανήτη. Ουκ ολίγες φορές το ελληνικό δημόσιο σε όλες του τις εφαρμογές ταλανίζει πολίτες, φορείς, ακόμη και τουρίστες...
Κάτι που όπως φαίνεται θα αντιμετωπίσουν οι μετέχοντες στην τριήμερη κρουαζιέρα που θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί από τη Λεμεσό και έχει ως προορισμούς τη Λέρο και τη Ρόδο.

Στην κρουαζιέρα με το πλοίο «Σαλαμίς Φιλοξένια» σύμφωνα με τα στοιχεία θα επιβιβασθούν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι, εκ των οποίων αρκετοί VIP, που απαίτησαν το πλοίο να πιάσει τη Λέρο, προκειμένου να δουν κάποια συγκεκριμένα αξιοθέατα του νησιού, όπως τα κάστρα, αλλά και το τούνελ της Μερικιάς, όπου είχε κατασκευαστεί ο ιταλικός ναύσταθμος της Ανατολικής Μεσογείου κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Εδώ ξεκινούν τα εμπόδια, που επί της ουσίας πλήττουν τον τουρισμό. Το λιμάνι της Λέρου δεν αποτελεί λιμένα εισόδου, με συνέπεια να μην υπάρχει υπηρεσία για τον έλεγχο των διαβατηρίων. Γι’ αυτό και η λιμενικές αρχές δήλωσαν αναρμόδιες. Την ίδια ώρα, τόσο ο δήμαρχος του νησιού, όσο και οι τουριστικοί φορείς κίνησαν γη και ουρανό μαζί με τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να μεταφερθούν δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας από την Κω για να γίνει κανονικά ο έλεγχος. Ούτε και αυτή η λύση επιλέχθηκε, διότι από την ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν ενστάσεις. Και οι ενστάσεις ήταν του στυλ ότι ανοίγουμε κακό προηγούμενο και στη συνέχεια θα υπάρξουν και άλλα νησιά του Αιγαίου, που θα ζητούν ανάλογες ρυθμίσεις.

Παρά τις προσπάθειες οι αρχές ήταν αμετάπειστες. Έτσι επιλέχθηκε μία λύση, η οποία επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί μεσοβέζικη. Το πλοίο θα καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου στην Κω, οι επιβάτες θα αποβιβαστούν, ώστε να γίνει ο τελωνειακός έλεγχος και αφού περάσουν δύο ώρες θα επιβιβαστούν για να συνεχίσουν το ταξίδι προς την Λέρο. Εκεί αναμένεται να παραμείνει το πλοίο για έξι ώρες από 12 που ήταν προγραμματισμένο. Κι αφού τελειώσει η επίσκεψη θα κατευθυνθούν προς τη Ρόδο, όπου θα είναι ο τελευταίος σταθμός, αλλά και η πύλη εξόδου προς τη Λεμεσό.

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό με αυτό τον μεσοβέζικο τρόπο, όλοι Όλοι θα βγουν χαμένοι. Οι επιβάτες, που δεν θα προλάβουν να μείνουν για τις ώρες που έχουν πληρώσει στο νησί της επιλογής του. Οι επιχειρήσεις της Λέρου, που θα υπολόγιζαν πολύ στα έσοδα από το κρουαζιερόπλοιο, θα έχουν λιγότερα κέρδη, αφού θα μείνουν τις μισές ώρες στο νησί τους οι επισκέπτες και τέλος και η Κως, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος, αλλά στην ουσία δεν θα έχει κανένα κέρδος.
Πάντως ήδη οι βουλευτές έχουν σπάσει τα τηλέφωνα προς την ηγερία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και το Νίκο Δένδια και ζητούν εξηγήσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές.
http://www.07-magazine.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/6/12 20:11

    Αυτο μας ελειπε καθε φορα που καποιο καικι θελει να επισκεφτει καποιο νησι να ... ανοιγουμε τελωνειο. Λυση υπαρχει και ειναι απλη. Ας επεκτεινουν την διαρκεια του ταξιδιου τους, αφου θελουν τοσο πολυ να δουν την Λερο. Εγω τουλαχιστον οταν παω ταξιδι και θελω να δω εναν τοπο κανονιζω τα εισητηρια μου ωστε να μεινω οσο χρειαζεται. Δεν θυμαμαι ποτε να ζητησα να μου ανοιξουν καποιο μουσειο για να το δω ή να γινει καποια πτηση αργοτερα για να προλαβω. Ελεος πλεον με την βλακεια ορισμενων γλυφταραδων - διαμαρτυρομενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *