ροή ειδήσεων

ΞΕΕ: Η επανίδρυση υπουργείου Τουρισμού και ο διορισμός της κας Όλγας Κεφαλογιάννη ως Υπουργού Τουρισμού, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, καθώς και όλος ο τουριστικός κόσμος της χώρας, χαιρετίζουν τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης...

Πιστεύουμε ότι αυτό ακριβώς το κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας που απαιτείται, ώστε να μπορέσει εκ νέου να ξεκινήσει και να λειτουργεί ο ιδιαίτερα ευαίσθητος κλάδος του Ελληνικού τουρισμού.

Θεωρούμε ότι η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν, έχουν προγραμματικά τονίσει και αναγνωρίσει την σημασία που αποδίδουν στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου και την βελτίωση των μεγεθών του, μπορούν να του δώσουν την ώθηση και προσοχή που χρειάζεται ο κλάδος, ώστε να επιτύχουμε την μεγιστοποίηση της απόδοσης και συμβολής του στην στήριξη των Εθνικών οικονομικών μεγεθών, αλλά και την ενδυνάμωση του περιφερειακού ιστού της χώρας και της αύξησης της απασχόλησης.

Η επανίδρυση υπουργείου Τουρισμού και ο διορισμός της κας Όλγας Κεφαλογιάννη ως Υπουργού Τουρισμού, καθόσον ήταν τα τελευταία χρόνια αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα τουρισμού, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και συγχρόνως εκπλήρωση μιας σημαντικής προσωπικής στρατηγικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά. Η επιτυχία όμως του εγχειρήματος για την δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού προϋποθέτει ότι το νέο Υπουργείο θα εξοπλισθεί και θα θωρακισθεί με τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά «εργαλεία», ούτως ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική αντάξια της σημασίας και βαρύτητας του τομέα του τουρισμού για την Εθνική οικονομία.

Το ευρύ φάσμα αλληλοεξαρτωμένων, με άλλα υπουργεία, αρμοδιοτήτων έχει αποτελέσει στο παρελθόν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ανάπτυξη και τον εξορθολογισμό της τουριστικής δραστηριότητας στην χώρα μας.

Το ΞΕΕ εκτιμά ότι η εξομάλυνση της διεθνούς εικόνας μας θα αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των τουριστών να επισκεφθούν την πατρίδα μας και, έστω την τελευταία στιγμή, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αύξηση του ρυθμού των κρατήσεων, που ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβάλλει, ώστε να μειωθούν οι σημαντικές απώλειες αφίξεων και εσόδων που καταγράφονται στην μέχρι σήμερα εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ταυτόχρονα, είναι, περισσότερο από ποτέ αναγκαία, η εκπόνηση και η εφαρμογή από την Πολιτεία και την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό. Η χώρα μας διαθέτει αναμφισβήτητα σημαντικό φυσικό τουριστικό πλεονέκτημα σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό. Αντιθέτως, υστερεί διαχρονικά στην στρατηγική προσέγγιση της προώθησης και ανάπτυξης αυτού του αυθεντικού τουριστικού προϊόντος.

Στη δεδομένη περίοδο, το σύνολο των δυνάμεων του πολιτικού μας συστήματος, αναγνωρίζουν, λίγο ή πολύ, τη συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τις περαιτέρω δυνατότητες αύξησής της. Είναι επομένως μια χρυσή ευκαιρία να συζητήσουμε όλοι, ψύχραιμα και χωρίς παραπλανητικά στερεότυπα, τα σημεία της τουριστικής λειτουργίας στα οποία συμφωνούμε και τουλάχιστον γι’ αυτά να δεσμευτούμε σε μια στρατηγική διαχρονικής υλοποίησής τους. Το νέο Υπουργείο Τουρισμού μπορεί να συντονίσει και να υλοποιήσει μια τέτοια εθνική προσπάθεια.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος εύχεται, προς όφελος όλων, καλή τύχη και επιτυχία έργου στην νέα κυβέρνηση και στην Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από τον κοινοβουλευτικό ρόλο τους και τίθεται στη διάθεση όλων για συνεργασία με μοναδικό στόχο την ανάταξη και επιβίωση του Ελληνικού τουρισμού και κατ’ επέκταση της Εθνικής μας οικονομίας.

news.travelling.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *