ροή ειδήσεων

Πάτμος: Ωρα μηδέν για το σύστημα Υγείας

Σε απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού - Για μια απλή εξέταση αίματος πηγαίνουν στην Αθήνα
Το μπάχαλο της υγείας στην Πάτμο, δεν βλάπτει μόνο την υγεία...
των κατοίκων αλλά και την τσέπη τους.

Εκτός των άλλων ελλείψεων σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στο Κ.Υ. Πάτμου εδώ και μήνες δεν γίνεται ούτε μία απλή αιματολογική εξέταση και οι ασθενείς, νέοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, ταξιδεύουν εκτός Πάτμου.

Τον τελευταίο καιρό διαδραματίζεται πράγματι μια τριτοκοσμική κατάσταση στο Κέντρο υγείας Πάτμου, που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση της χώρας και την ανυπαρξία των υπηρεσιών εξαιτίας των εκλογών έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του νησιού.

Αιματολογικές εξετάσεις δεν γίνονται, αν και υπάρχει αιματολογικός αναλυτής και για μια απλή εξέταση γενικής αίματος, αναγκάζονται οι ασθενείς να ταξιδεύουν εκτός Πάτμου να ξοδεύουν χρήματα για την υγεία τους, που ενώ το ελληνικό κράτος έχει εγγυηθεί με το Σύνταγμα να την προσφέρει δωρεάν στους πολίτες , δεν την προσφέρει.

Και αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει μικροβιολόγος ούτε παρασκευαστής αλλά ούτε και αντιδραστήρια και άλλα σχετικά αναλώσιμα. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων για μια απλή αιματολογική εξέταση που αν γινότανε στο Κ. Πάτμου θα είχε μηδέν κόστος, να τους στοιχίζει πάνω από 100 ευρώ, γιατί πληρώνουν τα έξοδα μεταφοράς τους και διαμονή τους εκτός της κατοικίας τους και αυτή καθεαυτή την εξέταση. Καλά να έχουν χρήματα. Και αν δεν έχουν, πρέπει να δανειστούν και στην χειρότερη περίπτωση να μείνουν αβοήθητοι.

Εξίσου σημαντική είναι η έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά, όπως ράμματα και η συχνή έλλειψη ταινιών INR για τη μέτρηση πηκτικότητας του αίματος.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της τριμελούς διοικούσας επιτροπής κατ επανάληψη γραπτώς και προφορικώς έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις παραπάνω ελλείψεις και για πολλές άλλες, ζητούν συνεχώς λύσεις αλλά δυστυχώς κανείς δεν απαντά, απαξιώνοντας με αυτό τον τρόπο τους Πάτμιους πολίτες και νησιώτες που δικαιούνται τουλάχιστον μία αξιοπρεπή αντιμετώπιση στα θέματα υγείας τους.

Τις τελευταίες μέρες τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής , ο πρόεδρος Σεραφείμ Μπλούκας και ο αντιπρόεδρος Χριστόδουλος Φέγγαρος παραιτήθηκαν εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτείας στους πολίτες της Πάτμου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι υποψήφιοι των κομμάτων, δεν ασχολήθηκαν με την υγεία. Ακούσατε κανέναν να μιλάει για την θωράκιση της υγείας του νησιώτη και κυρίως στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι του Αιγαίου;

Κανένας! Μιλάνε για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Κανείς δεν έχει δεσμευτεί για το αγαθό της υγείας και την θωράκιση του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ανυπαρξία της επιτροπής που είχε οριστεί τις ημέρες της κατάληψης του κέντρου υγείας Πάτμου, για την παρακολούθηση των προβλημάτων και των ελλείψεων. Αναρωτιόμαστε η επιτροπή αυτή με ποιο τρόπο συμπαραστάθηκε στις ελλείψεις αυτές, στη συνέχεια;

Σμαράγδα Μουλιάτη

aegeantimes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/6/12 20:56

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΛΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/6/12 00:18

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΙΟΥ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΖΩΗΣ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑΣ!! ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/12 06:55

    ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΒΟΥΒΑΛΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΤΑΧΕΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/6/12 20:59

    Επίτροποι, επιτροπές και επιτροπάτοι και μεγάλοι προύχοντες του νησιού , και απλοί πολίτες της Πάτμου.

    Εντάξει ολο το δίκαιο το έχετε με το μέρος σας.
    Η υγεία ειναι υποχρέωση να σας παρέχεται σε σωστές βάσεις.

    Αλλά και εσείς κάνετε κάτι για την υγεία σας, αφου το κεντρικό κράτος αυτή την στιγμή ειναι αφραγκο και σχεδόν διαλυμένο.

    Μην κάθεστε ομως και κλαίτε την μοίρα σας και να περιμένετε κάποιο θαύμα.

    "Συν Αθηνά και χείρα κείνει".
    Ειναι απο τις σοφότερες εκφράσεις το ανωτέρω.

    Μόνο φτωχοί πάντως δεν ειστε στην Πάτμο.

    Κάποιο πουλάκι μου ειπε, οτι για ενα σπίτι να μείνει σε κάποιον γιατρό που ενδιαφέρθηκε ζητούσατε για νοίκι την >>//Αρτα και τα Γιάννενα, και το Σούλι ολο//.

    Αφου δεν ενδιαφέρεται κανείς εκ Πάτμου να ασκήσει την ιατρική στον τόπο του, ενας ξένος να έλθει με τους μισθούς που πληρώνει σήμερα το κράτος ειναι πράγματι αδύνατο να τα βγάλει πέρα.

    Κάντε ενα δημοτικό ιατρείο, βάλτε ολοι σας το κάτι τίς , δωστε και καννένα σπίτι να μείνουν και δύο γιατροί στο νησί, και να μην τα πληρώνετε σε ναύλα και σε ταλαιπωρία αμα χρειαστείτε ιατρική βοήθεια.

    Θέληση να υπάρχει χρειάζεται, και οχι κακομοιριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *