ροή ειδήσεων

Άθλια παιχνίδια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην πλάτη των πολιτικών προσφύγων

Για μια ακόμη φορά, τα κράτη και οι αστικές κυβερνήσεις, έρχονται να παίξουν άθλια και εξίσου επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη των δυστυχισμένων και εν προκειμένω...
των πεινασμένων πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο. Η Τουρκική κυβέρνηση ανακάλυψε εκ νέου "στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών" στο Λαύριο. Οι φαιδρές καταγγελίες της Άγκυρας και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα του Τουρκικού καθεστωτικού τύπου αφορούν το κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο, διαφόρων Κούρδων Πολιτικών προσφύγων, μελών οργανώσεων ή και απλών προσφύγων, που και στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί ως ''στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών''.

Πρόσφατα, τα ρεπορτάζ των Τουρκικών εφημερίδων αναφέρθηκαν σε ανακοίνωση ή ''διαρροή'' σύμφωνα με την οποία καταζητούνται δυο "τρομοκράτες" - ένας άνδρας και μια γυναίκα - που κατηγορούνται ότι είχαν σκοτώσει αστυνομικό στην περιοχή Γκαζιοσμάνπασά της Πόλης και ότι είχαν εκπαιδευτεί στο στρατόπεδο Λαυρίου! H Star και με τον τίτλο «καταζητούνται παντού οι δολοφόνοι του αστυνομικού» γράφει ότι διανεμήθηκαν στον τύπο οι φωτογραφίες 2 "τρομοκρατών", ( μίας γυναίκας και ενός άντρα) περίπου 25 ετών που είχαν σκοτώσει τον αστυνομικό Ζεκεριά Γιουρτακούλ στην περιοχή Γκαζιοσμάνπασά της Πόλης. Διαπιστώθηκε - γράφει - ότι οι εν λόγω "τρομοκράτες" είναι σεσημασμένοι και κυκλοφορούν με πλαστές ταυτότητες. Ακόμα εξακριβώθηκε πως ανήκουν σε παράνομη αριστερή οργάνωση και ότι έτυχαν εκπαίδευσης στο στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα και στην συνέχεια ήρθαν στην Τουρκία παράνομα με πλαστές ταυτότητες. Το δημοσίευμα πλαισιώνεται, όπως και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα με τις φωτογραφίες των 2 τρομοκρατών. Η Milliyet γράφει για το θέμα με τον τίτλο «καταζητούνται παντού» και δημοσιεύει τις φωτογραφίες τους κάτω από τις οποίες γράφει ότι είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα. Η εφημερίδα γράφει ότι πρόκειται για μέλη της παράνομης αριστερής οργάνωσης DHKP-C που είχαν εκπαιδευτεί στο Λαύριο, στην Ελλάδα.
H Τurkiye γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Ιδού οι δολοφόνοι του αστυνομικού» και στην λεζάντα των φωτογραφιών τους γράφει ότι "ανακοινώθηκε πως είχαν εκπαιδευτεί στα στρατόπεδα τρομοκρατών στην Ελλάδα". Η Radikal αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο « Η αστυνομία καταζητεί παντού τους 2 τρομοκράτες» και επισημαίνει ότι είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα. Η Haberturk γράφει για το ίδιο θέμα με τον τίτλο «τους κυνηγά η αστυνομία» επισημαίνοντας ότι είναι μέλη της παράνομης αριστερής οργάνωσης DHKP-C και εκπαιδευτήκαν στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα. Η Yeni Safak αναφέρεται στο θέμα επισημαίνοντας ότι είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και στην συνέχεια εισήλθαν με πλαστές ταυτότητες στην Τουρκία. Η Vatan γράφει με τον τίτλο «Ιδού οι δολοφόνοι του αστυνομικού» και επισημαίνει σε υπότιτλο και στο κείμενο πως οι 2τρομοκράτες εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα και είναι μέλη της παράνομης αριστερής οργάνωσης DHKP-C. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Zaman με τον τίτλο «Εξακριβώθηκε η ταυτότητα των δολοφόνων του αστυνομικού».

Από την εκτενή παρουσίαση των δημοσιευμάτων του Τουρκικού τύπου προκύπτει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια καλά οργανωμένη εκστρατεία, με κεντρικό σχεδιασμό και συγκεκριμένο πολιτικό στόχο. Καθώς οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δοκιμάζονται σκληρά στην σύγκρουση τους με τους Κούρδους αντάρτες, το αστικό κατεστημένο της χώρας αναζητά τον «εξωτερικό εχθρό» για να του φορτώσει το αδιέξοδο των ακραίων εσωτερικών προβλημάτων. Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο στο φαιδρό και αποπροσανατολιστικό σήριαλ που συγγράφει η Τουρκική κυβέρνηση, εκτελεί η Τουρκική Αστυνομία, διοχετεύοντας κατευθυνόμενες διαρροές και προπαγανδίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Όμως υπάρχει αντίλογος. Η μητέρα της κοπέλας που κατηγορείται ότι συμμετείχε σε αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό και ότι δήθεν είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο στο Λαύριο, αμφισβητεί ότι η κόρη της είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας δείχνουν άλλη και όχι την κόρη της! Και μιλά ευθέως για σκευωρία. Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet με τον τίτλο «Κάνανε στόχο τα παιδιά μας», γράφει ότι τα μέλη του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Οικογενειών των Κρατουμένων και Κατάδικων διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στην Διευθυνση Ασφαλείας της Πόλης για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν ως δράστες η Σουλταν Ισίκ και ένας άλλος άνδρας με φωτογραφίες που δόθηκαν για τον θάνατο του αστυνομικού Ζεκεριά Γιουρτακούλ ο οποίος έχασε την ζωή του σε επίθεση στο Γκαζιοσμάνπασα Κων/ης. Η μητέρα της Σουλτάν Ισίκ , Τζεννέτ Γκιουνές ισχυριζόμενη ότι τα παιδιά της εκτέθηκαν λόγω των επαναστατικών δραστηριοτήτων τους και είπε: « Λέγεται ότι η κόρη μου εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα. Η κόρη μου πότε πήγε στην Ελλάδα; Εκείνο που θέλουν είναι να σκοτώσουν τα παιδιά μας με σκευωρίες. Να σβήσουν την ζωή τους με λανθασμένες και ψευδείς δηλώσεις. Αν δει κανείς τις καταγραφές από τις κάμερες θα προσέξει ότι το κορίτσι που φαίνεται στις καταγραφές δεν μοιάζει με το δικό μου κορίτσι». Ο Μεχμέτ Γκιουβέλ που προέβη σε δήλωση εν ονόματι του Συνδέσμου, είπε για το θέμα των μελών της οργάνωσης DHKP-C για τα οποία προ ημερών είχε αναφερθεί ότι εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα: « Η Αστυνομία που δεν μπορεί να βρει του δράστες της επίθεσης κάνει στόχο αυτά τα παιδιά.»

Αλλά, ο εξωτερικός αυτός εχθρός και πιο συγκεκριμένα οι Κούρδοι-Τούρκοι Πολιτικές πρόσφυγες στο Λαύριο, βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας ακριβώς της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και του ρόλου της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, που σταμάτησαν την όποια οικονομική χρηματοδότηση, αφήνοντας τους πρόσφυγες να πεινάσουν!

Ας δώσουμε όμως το λόγο στους ίδιους τους πρόσφυγες: Το ελληνικό κράτος καταδικάζει τους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες στην πείνα και την εξαθλίωση.

Το ελληνικό κράτος καταδικάζει τους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες στην πείνα και την εξαθλίωση. Πρόκειται για το στρατόπεδο μεταναστών του Λαυρίου που εδώ και καιρό οι μετανάστες κυριολεκτικά ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και πείνας. Περίπου 300 μετανάστες ζουν στο στρατόπεδο το οποίο τροφοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και τον Ερυθρό Σταυρό.

Οι εργαζόμενοι του στρατοπέδου πρόσφατα προχώρησαν σε απεργία γιατί εδώ και 7 μήνες είναι απλήρωτοι. Εμείς ως μετανάστες υποστηρίξαμε την απεργία των εργαζομένων και θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την δικαίωση τους.

Οι εργαζόμενοι ύστερα από μια σειρά συναντήσεις έχουν αποφασίσει να γυρίσουν στην εργασία τους. Όμως το κράτος, έχει κόψει την τροφοδοσία του στρατοπέδου και έτσι έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα σίτισης. Καταρχήν υπάρχουν 70 παιδιά, μωρά και άρρωστοι.

Ως μετανάστες κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις προς τους υπεύθυνους από τους οποίους δεν έχουμε πάρει καμία θετική απάντηση. Καλούμε την κοινή γνώμη, τις οργανώσεις, τα κόμματα και τους μαζικούς φορείς να δείξουν τις ευαισθησίες τους για την λύση του προβλήματος Προς την κοινή γνώμη.

Κούρδοι και Τούρκοι μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες.

Ο επικίνδυνος ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο κράτη και αστικές τάξεις που κινούνται στη βάση της εξυπηρέτησης των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και αντιλαμβάνονται την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια ως Ζωτικό Χώρο, εμπλέκουν με αδίστακτο τρόπο τους λαούς, τους οποίους θεωρούν αναλώσιμους και πιόνια.

Απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη και στυγνή πολιτική των αστικών κατεστημένων, στέκει ο κόσμος της εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ακραία δοκιμαζόμενος λαός μας από την στυγνή ταξική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών και τοκογλύφων, αγωνιστές και κοινωνικά κινήματα, πήραν την πρωτοβουλία και με περίσσια έκφραση αλληλεγγύης στήριξαν και στηρίζουν με κάθε τρόπο τους Πρόσφυγες του Λαυρίου.

Είναι μια έμπρακτη έκφραση ταξικής αλληλεγγύης και εργατικού διεθνισμού που ξεπερνά τις εθνικιστικές και ρατσιστικές κορώνες που μολύνουν την κοινωνία μας, μια έμπρακτη υπέρβαση της προπαγάνδας για «εθνική ενότητα» και δαιμονοποίηση του άλλου!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/6/12 16:31

    Τι λεςς ρε μακακα προπαγαντα υπερ της γειτονος κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *