ροή ειδήσεων

Τα ακριβά εισιτήρια «καίνε» τους νησιώτες

Ανησυχία και προβληματισμό για το ενδεχόμενο να μειωθεί η κίνηση στα νησιά εκφράζουν δήμαρχοι και επαγγελματίες του τουρισμού λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης...
αλλά και των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία τετραμελής οικογένεια και το ΙΧ χρειάζεται 322 ευρώ για ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι στη Σύρο μετ' επιστροφής.

Οι παράγοντες του νησιού, όπως δημοσιεύουν τα Νέα, εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς θα πάει η τουριστική κίνηση αφού ήδη τα πρώτα αρνητικά σημάδια είχαν εμφανιστεί από τις αρχές Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, για ένα ακόμη καλοκαίρι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με ακριτικά νησιά δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες ενώ ακόμη και δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί, όπως οι Κυκλάδες, αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ενδοσυγκοινωνιακή σύνδεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Τήλος.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο του νησιού Μαρία Καμμά, δύο είναι τα δρομολόγια από Πειραιά και πραγματοποιούνται Παρασκευή και Κυριακή.

«Το πλοίο κάνει 18 ώρες μέχρι να φτάσει στο νησί ενώ το κόστος είναι απαγορευτικό. Για να καταλάβετε, για έναν Βρετανό που μένει στο Λονδίνο είναι προτιμότερο να έρθει απευθείας από το Λονδίνο αεροπορικώς στη Ρόδο και μετά με το πλοίο στη Σύμη, καθώς θα κάνει ένα ταξίδι το πολύ πέντε ωρών. Και φυσικά θα του έρθει και πιο οικονομικά, αφού το κόστος για ένα ταξίδι με τα τσάρτερ από Αγγλία φτάνει τα 100 ευρώ, μετ' επιστροφής. Αντίθετα για να έρθει από Πειραιά, μόνο το ακτοπλοϊκό εισιτήριο που θα πρέπει να πληρώσει σε καμπίνα - γιατί είναι και 18 ώρες ταξίδι - κάνει 194 ευρώ μετ' επιστροφής».

newsbeast.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *