ροή ειδήσεων

Δικαιωμένη η ναυτιλιακή κοινότητα για την επανασύσταση του υπ. Εμπορ.Ναυτιλίας & Αιγαίου

Με το αίσθημα της δικαίωσης υποδέχτηκε η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, η κατάργηση του οποίου...

ταλαιπώρησε ολόκληρο τον κλάδο τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια.

«Ολόκληρη η ναυτιλιακή οικογένεια του Πειραιά αλλά και του Committee του Λονδίνου εκφράζουν την ικανοποίησή τους διότι μια από τις εξαγγελίες του νέου πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά λαμβάνει σάρκα και οστά. Επιτέλους, έπειτα από παλινωδίες και αποτυχημένα πειράματα περίπου δύο ετών επανιδρύεται το ιστορικό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που θα λειτουργήσει άμεσα με την παλιά του μορφή μαζί με το Λιμενικό Σώμα.

«Η θετική αυτή ενέργεια, που ήταν πάγια απαίτηση όλων των φορέων της ναυτιλίας, σκόρπισε ικανοποίηση στην Ακτή Μιαούλη», επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Λάμπρος, γενικός διευθυντής της Majestic International Cruises Inc.,αντιπρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας:

Ενας νέος αέρας, ένας αέρας αισιοδοξίας πνέει σήμερα στον Πειραιά, στις Εφοπλιστικές Ενώσεις, στην ΠΝΟ στα Επιμελητήρια, στο Committee του Λονδίνου και σε όσους έχουν σχέση με τη ναυτιλία.
Από αύριο ή καλύτερα από τη νομοθετική επανίδρυση του υπουργείου αρχίζει το έργο της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών που για δύο περίπου χρόνια είχαν ατονήσει λόγω ασαφειών αρμοδιοτήτων και πολλές από αυτές είχαν σχεδόν παραλύσει.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα υποδεχτούμε τον νέο υπουργό και τον νέο υφυπουργό στην Ακτή Βασιλειάδη με τις καλύτερες προθέσεις», είπε και πρόσθεσε: «Τους διαβεβαιώνουμε ανεπιφύλακτα ότι θα είμαστε κοντά τους να τους συνδράμουμε στις θετικές ενέργειες που σίγουρα θα ξεκινήσουν και που θα δημιουργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν όλους τους κλάδους της ελληνικής ναυτιλίας, με αιχμή του δόρατος την ακτοπλοΐα, την κρουαζιέρα και τα μικρά επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Η ναυτιλία μας, που δοκιμάζεται σκληρά στον διεθνή στίβο του ανταγωνισμού λόγω της παγκόσμιας βαθιάς οικονομικής δυσχέρειας, θα συνεχίσει να παίζει πρωταρχικό ρόλο και θα συνεχίσει να ενισχύει την εθνική μας οικονομία με την εισροή πολύτιμου ναυτιλιακού συναλλάγματος.

Θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο στον κύριο πρωθυπουργό αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν την πρόταση για την επανίδρυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Επιτέλους η ναυτιλία μας έχει από σήμερα ξανά σωστό τιμονιέρη, το ιστορικό ΥΕΝ».

defencenet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/6/12 21:18

    ΠΟΛΥ ΧΑΖΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΛΩΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΣΙΣΤΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ (ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ) ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΣΙΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΚΤΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ,ΑΠΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΔ(ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ) ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ
    ΦΑΤΕ ΕΞΟΔΑ
    καιροσκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/12 21:43

      καιροσκόπε.

      Εχεις μεγάλη αγνοια του θέματος της αποστολής του Λιμενικού Σώματος.
      Δεν ειναι μόνο οι κάποιοι λιμενικοί που κάνουν τον τροχονόμο μέσα στο λιμάνι (που οντως ειναι το μόνο λάθος αυτό και θα επρεπε να γινόταν απο την τροχαία), αλλά η κύρια αποστολή του ειναι το "Ελληνική Ακτοφυλακή".

      Ειχε και τωρα που ειχε καταργηθεί το Υπουργείο ναυτιλίας το δικό του αρχηγείο και ολες τις υπηρεσίες του.
      Απλούστατα πολιτικά υπαγοταν στο προστασίας του πολίτη.

      Επ΄ευκαιρία μάθε οτι το λιμενικό σώμα ιδρύθηκε απο τον Ελευθέριο Βενιζέλο κάπου το 1928 και οχι απο τον Μπέννυ Βενιζέλο του Πασόκ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/6/12 23:12

    ΦΙΛΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ!ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΕΝ..ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ -----ΕΣ*ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.....ΣΚΟΡΠΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/12 19:18

    ΜΑ ΠΩΣ, ΝΑ ΜΗΝ "ΒΟΛΕΨΟΥΝ" ΞΑΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *