ροή ειδήσεων

Ευκαιρία για επενδυτές, ψαράδες και μη, οι επιδοτήσεις υψηλές

Η Κάλυμνος έχει μπροστά της μια εξαιρετική ευκαιρία. Υλοποιείται (επιτέλους…) το πρόγραμμα Αλιείας (Leader), που ξεκίνησε...
πριν χρόνια με την πρωτοβουλία και συνεργασία του προέδρου των αλιέων κ. Γ. Κατσοτούρχη και του κ. Γ. Ρούσσου.

Έχουν περατωθεί πια όλες οι γραφειοκρατικές προϋποθέσεις και οι ιδιώτες επενδυτές, ψαράδες αλλά και μη ψαράδες, έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουν σε επενδύσεις επιδοτούμενες με 65% για τους ψαράδες και 55% για τους μη ψαράδες.
Το πρόγραμμα είναι κοντά 5 εκ. ευρώ και στην απορρόφηση των διατιθεμένων πόρων συμμετέχουν ο Δήμος με αναπλάσεις (Αργινώντα, Σκαλιά, Εμπορειό, Τέλενδο) και οι ιδιώτες με επενδύσεις μικρής κλίμακας.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου, ΑΝ.ΔΩ., μια Ανώνυμη Εταιρία που προωθεί προγράμματα και δράσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμων, περιφέρειας). Πρόκειται για έναν φορέα που έχει προσφέρει πολλά στο νομό μας με το συντονισμό αναπτυξιακών δράσεων και προγραμμάτων.
Τα στελέχη τη ΑΝ.ΔΩ. με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παν. Κυριακούλη ήρθαν στην Κάλυμνο, στις 30.5.12, με σκοπό να μείνουν ένα τριήμερο, ώστε να ενημερώσουν φορείς και ιδιώτες πάνω στο πρόγραμμα, του οποίου η εφαρμογή αρχίζει άμεσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Τοπική Επιτροπή, της οποίας ηγείται ο κ. Γ. Κατσοτούρχης, στον κ. Γ. Ρούσσο που μαζί με τον κ. Κατσοτούρχη «έτρεξαν» το θέμα πάνω από 12 χρόνια, αλλά και στην ΑΝΔΩ (τηλ. 30 22410 75 323 / ταχ. δ/νση: ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., 28ης Οκτωβρίου 72, 85100 Ρόδος / www.ando.gr – ando@ando.gr )
Η ΑΝΔΩ παραχώρησε τη συνέντευξη στα ΜΜΕ Καλύμνου, στις 30.5.12, στο Πνευματικό Κέντρο. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος και αναλυτικοί στις εισηγήσεις τους όσο και στις απαντήσεις τους ήταν οι κ.κ. Παν. Κυριακούλης και Κώστος Ζήφος, ενώ πολύ κατατοπιστικές για την ιστορία και τη φύση του προγράμματος ήταν οι τοποθετήσεις των κ.κ. Γ. Κατσοτούρχη και Γ. Ρούσσου.
Για μια πρώτη ενημέρωση παραθέτουμε ένα τμήμα από τα κείμενα της ΑΝΔΩ και 4 βίντεο από τη συνέντευξη
*
ΤΟΠΙΚ0 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
«ΚΑΛΥΔΝΑ Ανάπτυξις»
Σε εφαρμογή του Μέτρου 4.1 του Άξονα 4 «Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007—2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας (Ε.ΤΑ), η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΑ) Αλιείας ΑΝΔΩ. Α.Ε. σχεδίασε και Θα υλοποιήσει ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης το τοπικό Πρόγραμμα του Νομού Δωδεκανήσου με τίτλο «ΚΑΛΥΔΝΑ-Ανάπτυξις», που στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη της αλιευτικής περιοχής της Καλύμνου.
Περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος είναι όλα τα νησιά του Δήμου Καλυμνίων.
Το εγκεκριμένο ύψος της Δημόσιας Δαπάνης για όλες τις δράσεις του τοπικού προγράμματος ανέρχεται σε 4.840.000 €.
Οι Δράσεις που ενισχύονται στο πλαίσιο του τοπικού Προγράμματος είναι

ΔΡΑΣΗ 4.1.1 «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» οι οποίες Θα υλοποιηθούν από (φυσικά ή νομικά Πρόσωπα) αλιείς και μη αλιείς.

ΔΡΑΣΗ 4.1.2 «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦ0ΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» στους Τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, που θα υλοποιηθούν από τον Δήμο Καλυμνίων.

Αντικείμενο της 1ης πρόσκλησης για ιδιωτικές επενδύσεις
Στο πλαίσιο της Δράσης 41.1 του τοπικού προγράμματος «ΚΑΛΥΔΝΑ Ανάπτυξις»
«ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», η Ο.Τ.Δ Αλιείας ΑΝΔΩ. Α.Ε προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για:

1) όλες τις Ομάδες Πράξεων της ΚΑΤΗΓ0ΡΙΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ 41.1.1 που αφορούν σε:
«ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ‘Η ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2003/361/ΕΚ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ Τ0ΜΕΙΣ ΠΟΥ
ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΙΕΙΣ ΜΕ ΣΤ0ΧΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ».
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2.050.000,00 €
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ: 1.230.000,00 €
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά Κύριο επάγγελμα αλιείς (φυσικά ή νομικά συνεταιρισμοί, καθώς και κάθε νομικό πρόσωπο που απαρτίζεται αποκλειστικά από επαγγελματίες αλιείς.
Σε περίπτωση ένταξης στο τοπικό πρόγραμμα αλιέων που είναι ταυτόχρονα και κάτ0χοι αλιευτικού σκάφους, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με την έναρξη της νέας δραστηριότητας, που ενδεχόμενα, θα απαιτεί την αλλαγή του ασφαλιστικ0ύ φορέα ή την έναρξη εργασιών στην Δ.Ο.Υ ως κύρια απασχόληση, δεν θα πληρείται πλέον η βασική προϋπόθεση για τα παράκτια σκάφη για αποκλειστική ή κύρια ενασχόληση με την αλιεία και συνεπώς δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να είναι κάτοχοι παράκτιου αλιευτικού σκάφους.
Το ποσοστό ενίσχυσης (επιχορήγηση) ανέρχεται στο 60% των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης.
Την περιοχή εφαρμογής αποτελεί το σύνολο των νησιών του Δήμου Καλυμνίων. Το ανώτατο συνολικό ύψος του προϋπολογισμού ανά επένδυση που είναι επιλέξιμο προς χρηματοδότηση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις:
700.000,Ο0€ για ιδρύσεις επιχειρήσεων στην κατηγορία των καταλυμάτων, 500.000,00€ για ιδρύσεις επιχειρήσεων στις λοιπές επενδύσεις, 300.000,00€ για όλες τις περιπτώσεις εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων και στις επεκτάσεις καταλυμάτων.

2) όλες τις Ομάδες Πράξεων της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ 4.1.1.2 που αφορούν σε:
«ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ Η ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2003/361/ΕΚ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ
ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ».
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2.081.818,18 €
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ: 1.145.000,00€
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «κατά κύριο επάγγελμα αλιέων», που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων και είναι κατά προτεραιότητα κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης του Άξονα Προτεραιότητας 4.
Το ποσοστό της ενίσχυσης (επιχορήγηση) ανέρχεται στο 55% των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης.
Την περιοχή εφαρμογής αποτελεί το σύνολο των νησιών του Δήμου Καλυμνίων. Το ανώτατο συνολικό ύψος του προϋπολογισμού ανά επένδυση που είναι επιλέξιμο προς χρηματοδότηση, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις:
700.000,00€ για ιδρύσεις επιχειρήσεων στην κατηγορία των καταλυμάτων,
500.ΟΟΟ,ΟΟ€ για ιδρύσεις επιχειρήσεων στις λοιπές επενδύσεις,
300.ΟΟΟ,ΟΟ€ νια όλες τις περιπτώσεις εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων και στις επεκτάσεις καταλυμάτων.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο και των δύο προκηρυσσόμενων Κατηγοριών Πράξεων 4.1.1.1 & 4.1.1.2, ενισχύονται ιδιωτικές επενδύσεις για την ίδρυση ή εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων στους παρακάτω επιλεγμένους τομείς, που υλοποιούνται από αλιείς και μη αλιείς στην περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος:
«Επιχειρήσεις που συν5έονται με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία)>
Ενισχύεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που συνδέονται με δραστηριότητες που έχουν σχέση με την αλιέα και το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία (ελεύθερη κατάδυση, υποβρύχιες σκυταλοδρομίες, καταδύσεις αναψυχής κ.λπ), όπως η δημιουργία και εκσυγχρονισμός εκπαιδευτικών κέντρων διδασκαλίας και πρακτικής εξάσκησης (σχολές •εκμάθησης ελεύθερης κατάδυσης, καταδύσεων παρατήρησης και αναψυχής, φωτογράφησης του υποβρύχιου πλούτου, εκπαίδευσης αυτοδυτών και δυτών όλων των επιπέδων, θαλάσσιων σπορ), σι Επιχειρήσεις διάθεσης καταδυτικού και λοιπού εξοπλισμού, με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής (εμπειρία των κατοίκων, βάθος-καθαρότητα--φωτεινότητα νερών, υποβρύχιος πλούτος) και την προσέλκυση ειδικών 0μάδων επισκεπτών.
«Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση Εναλλακτικών μορφών τουρισμού και γενικότερα του Τουρισμού της υπαίθρου»
Ενισχύονται οι Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που εξυπηρετούν ειδικές μορφές τουρισμού, όπως καταδυτικό, αναρριχητικό, θαλάσσιο (πλωτή περιήγηση), γαστρονομικό, θερμαλιστικό (ιαματικός- θεραπευτικός), περιπατητικό, ορειβατικό κά), με στόχο την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη της περιοχής παρέμβασης ως διεθνή προορισμό εναλλακτικών μορφών Τουρισμού.
«Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που συνδέονται γενικότερα με εξοπλισμό αλιείας, επισκευή ειδών ατομικής και οικιακής χρήσης, υπηρεσίες τροφοδοσίας, φωτογραφικών τεχνών, καθώς και την παροχή προσωπικών υπηρεσιών όπως αυτές συνδέονται με τη φύλαξη και απασχόληση παιδιών, τη λειτουργία κουρείων, κομμωτηρίων, κ.λ.π»

«Επιχειρήσεις ίδρυσης, εκσυγχρονισμού και επέκτασης μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης, δυναμικότητας μέχρι 40 κλινών ανά κατάλυμα»
Ενισχύονται επιχειρήσεις που επενδύ0υν σε μικρής δυναμικότητας υποδομές διανυκτέρευσης (έως 40 κλίνες), με στόχο την παροχή υπηρεσιών ποιότητα Προτεραιότητα Θα δοθεί στη δημιουργία πρότυπων μονάδων περιορισμένων κλινών κ ποιοτικά αναβαθμισμένων καταλυμάτων (Κυρίως αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίσματα) που Θα συνδέονται με πρωτοβουλίες προώθησης της τοπικής γαστρονομία θα αξιοποιούν τις τεχνολογίες πληροφορίας, επικοινωνίας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΟΡΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
1.Οι παρεμβάσεις της Ομάδας Πράξεων υλοποιούνται υποχρεωτικά με βάση το όρους και τις προϋποθέσεις της με αρ. 2974/710/8-4-2009 Κοινής Απόφασης τι Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Τουριστικής Ανάπτυξης (νυν Πολιτισμού & Τουρισμού), σχετικά με τον «Προσδιορισμό των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων» όπως αυτή ισχύει μετά την τροποποίησή της με την υπ’αριΘμ.3427/9-6-20 ΚΥΑ.
2. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της επένδυσης αποτελούν:
-Η τήρηση των χαρακτηριστικών της τοπικής αρχιτεκτονικής
-Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων
-Η ικανοποίηση των απαιτήσεων προσβασιμότητας και των κανόνων ασφαλείας για όλ τις κατηγορίες ΑμεΑ όπως:
α) 0ριζόντια ή/και κατακόρυφη προσβασιμότητα (προσβάσιμες διαδρομές ισόπεδες ή ράμπες, προσβάσιμη είσοδος, προσβασιμότητα εσωτερικών χώρων, ικανοποιητικό άνοιγμα θυρών, πλάτος διαδρόμων, ανελκυστήρας κλιμακοστάσιο κλπ)

β) προσβάσιμοι χώροι υγιεινής

γ) σήμανση σε προσβάσιμες μορφές (έντονο κοντράστ-μεγάλοι χαρακτήρες, εικονίδια, ηχητική και οπτική σήμανση, κ.λπ,

δ) κατάλληλα μέτρα διαφυγής σε περίπτωση έκτακτων αναγκών κ.λ.π.

«Επιχειρήσεις ίδρυσης και εκσυγχρονισμού χώρων εστίασης και αναψυχής»
Ενισχύονται οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, καθώς αυτές μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και στην ευχερή διάθεση των ντόπιων-φρέσκων αλιευμάτων, καθώς τα εδέσματά της τοπικής κουζίνας είναι άρρηκτα συνδεμένα με τα προϊόντα της Θάλασσας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της επένδυσης αποτελούν:
-Η τήρηση των χαρακτηριστικών της τοπικής αρχιτεκτονικής
-Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων
-Η ικανοποίηση των απαιτήσεων προσβασιμότητας και των κανόνων ασφαλείας για όλες τις κατηγορίες ΑμεΑ όπως:
α) οριζόντια ή/και κατακόρυφη προσβασιμότητα (προσβάσιμες διαδρομές ισόπεδες ή με ράμπες, προσβάσιμη είσοδος, προσβασιμότητα εσωτερικών χώρων, ικανοποιητικό άνοιγμα Θυρών, πλάτος διαδρόμων, ανελκυστήρας κλιμακοστάσιο κλπ)
β) προσβάσιμοι χώροι υγιεινής,
γ) σήμανση σε προσβάσιμες μορφές (έντονο κοντράστ-μεγάλοι χαρακτήρες, εικονίδια, ηχητική και οπτική σήμανση, κ.λπ,
δ) κατάλληλα μέτρα διαφυγής σε περίπτωση έκτακτων αναγκών κ.λ.π.

«Επιχειρήσεις δραστηριοτήτων οικοτεχνίας-χειροτεχνίας ή βιοτεχνίας για την παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης και λοιπές βιοτεχνικές δραστηριότητες, εκτός του τομέα αλιείας»

Ενισχύονται οι οικοτεχνίες, χειροτεχνίες, βιοτεχνίες ιδιαίτερα εκείνες που έχουν ως βάση τα παραδοσιακά επαγγέλματα (παραδοσιακά ναυπηγεία, βιοτεχνίες ξύλου, υφαντών, χειροτεχνημάτων, καλλιτεχνημάτων κεραμοποιίας και διαφόρων άλλων ειδών λαϊκής τέχνης), με στόχο την αναβίωση των παραδοσιακών τεχνών και τη διασύνδεσή τους με την τουριστική προβολή της περιοχής.

«Επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση»
Ενισχύονται η ίδρυση και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παραγωγής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, ιδιαίτερα εκείνων που αποτελούν βασικά συστατικά της τοπικής κουζίνας, όπως π.χ. τα εργαστήρια που παράγουν παραδοσιακά ζυμαρικά, παραδοσιακά γλυκά, λουκουμάδες, πίτες, αρτοποιήματα, παραδοσιακές κουλούρες, παξιμάδια κ.α. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέες εμπορεύσιμες συσκευασίες, στην προβολή - προώθηση των παραγόμενων προϊόντων, αλλά και σε πρωτοβουλίες που προέρχονται από τις δομές της κοινωνικής οικονομίας (κοινωνικές επιχειρήσεις, γυναικείοι συνεταιρισμοί κτλ).

«Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος, Πέραν των ήδη προβλεπόμενων από τη σχετική νομοθεσία»
Ενισχύονται σι επιχειρήσεις που εισάγουν και εγκαθιστούν συστήματα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ( π.χ. ηλιακής και αιολικής) για ίδια κατανάλωση, προκειμένου να αντιστραφεί το φαινόμενο της χαμηλής διείσδυσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις επιχειρήσεις και να αξιοποιηθεί το κλιματικό πλεονέκτημα. Επιδιώκεται να εκσυγχρονιστούν προς την κατεύθυνση αυτή, όλες οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν από το τοπικό Πρόγραμμα.

«Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων, Εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και απόκτηση ποιοτικών σημάτων»
Ενισχύονται οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας (ISO 9001 22000, 14001) ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
Επίσης ενισχύεται η δημιουργία δικτύων ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων σε τομείς όπως στις υποδομές διανυκτέρευσης, στους χώρους εστίασης και αναψυχής, στις μικρές οικοτεχνίες, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού κ.λ.π. Στόχος της δικτύωσης είναι η βελτίωση της λειτουργίας και των όρων πρόσβασης των επιχειρήσεων-μελών του δικτύου στην αγορά, μέσω συντονισμένων ενεργειών και κοινών δράσεων προβολής-προώθησης, web siteδιαφήμισης κ.λπ, κοινής διαχείρισης πρoϊόντων και κοινής προμήθειας πρώτων υλών, στενότερων συνεργασιών και με άλλους παραγωγικούς κλάδους….
http://www.argokalymnos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/6/12 22:37

    Οι πιθικοι οι Καλυμνιοι που ουτε να μιλησουν δεν ξερουν χα0χα0χ0αχ0α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *