ροή ειδήσεων

Κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Οι χώρες-μέλη της ζώνης Σένγκεν συμφώνησαν στο Λουξεμβούργο στη δυνατότητα να επανέλθουν, έστω και κατά ... τρόπο προσωρινό, οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα κάθε κράτους σε περιπτώσεις μεγάλης και ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής πίεσης στην εξωτερική τους μεθόριο, ανακοίνωσε η δανική προεδρία της Ε.Ε., σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πρόκειται για μια επαναφορά ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα, που φωτογραφίζει την Ελλάδα.

Πρόκειται «για ένα ακραίο μέτρο, του οποίου η εφαρμογή υπόκειται σε πολύ αυστηρές συνθήκες», διαβεβαιώνουν οι γαλλικές και οι γερμανικές αρχές, που εισηγήθηκαν την πρωτοβουλία αυτή.

«Αποδεχθήκαμε τον συμβιβασμό που κατατέθηκε από τη δανική προεδρία, διότι μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές καταστάσεις που μπορεί να ενσκήψουν», εξήγησε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς, επικαλούμενος τις δυνητικές επιπτώσεις από την κρίση στη Συρία.

«Η κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο αποδεικνύει πως έχουμε ανάγκη από έναν σαφή μηχανισμό δράσης στη ζώνη Σένγκεν», τόνισε από την πλευρά της η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μίκι-Λάιτνερ.

Τα κράτη έχουν ήδη τη δυνατότητα να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους για λόγους ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Η Πορτογαλία ήδη το έχει πράξει το 2010 στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

euro2day.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *