ροή ειδήσεων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Δημιουργούν πολεμικές συνθήκες ανάμεσα σε ξενοδόχους και ξενοδοχοϋπάλληλους!

Το παράδειγμα των Λίβυων αποδεικνύει ή ότι πρόκειται για άχρηστους ή ότι σχεδιάζουν την εκτέλεση της Ελληνικής Ξενοδοχείας!
Τουρισμός!! Μια ταλαιπωρημένη έννοια εδώ στην Ελλάδα! Ταλαιπωρημένη κυρίως από τους κατά καιρούς επίδοξους σωτήρες...
που ανέλαβαν θέσεις κλειδιά, και με γοργά βήματα, μετέτρεψαν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, σε πραγματικό εφιάλτη για τους ανθρώπους του τουρισμού!

Η Ελλάδα, υπό κανονικές συνθήκες, δεν έπρεπε να αντιμετωπίζει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα, αν η ραγδαία άνοδος του τουρισμού μετά την δεκαετία του 1969, δεν αναθέτονταν «εις χείρας τρίτων»!

Οι «τρίτοι» δεν είναι άλλοι παρά οι γνωστοί-άγνωστοι, που με ότι καταπιάστηκαν το διέλυσαν «εις τα εξ ων συνετέθη»! Οι πολιτικοί!!!

Σήμερα, δεν θα επιχειρήσω καμία απολύτως ανάλυση του φαινομένου, γιατί ειδικά οι αναγνώστες μας, γνωρίζουν ήδη την άποψή μας από παλαιότερα άρθρα και αναλύσεις! Θα σταθώ μόνο σε ένα συγκεκριμένο συμβάν, σε μια συγκεκριμένη υπόθεση, που δείχνει ότι όλος αυτός ο συφερτός που κούρνιασε κάτω από τον καταγάλανο ουρανό της Ελλάδας, δεν μας αφήνει ούτε τον ήλιο μας να εκμεταλλευτούμε!

Πριν τρεις δεκαετίες , η Ελλάδα αποτελούσε τον τουριστικό άρχοντα της περιοχής, με 20 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα και μόλις 7 εκατομμύρια την Τουρκία!

Σήμερα, στην Ελλάδα καταφτάνουν μετά βίας 13 εκ. τουρίστες, με πτωτικές τάσεις στις αφίξεις και στην Τουρκία έχουν ήδη ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια και σχεδιάζουν την «ανάβαση» στα 30 εκατομμύρια αφίξεις ανά έτος!

Βλέπετε, ο περίφημος ν.1262, αντί να καταστήσει τη χώρα μας τουριστικό προορισμό, χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, για ... «bussines as usual»! Αλλά τι μπίζνες;; Πελατειακές φυσικά, αφού ευνοημένοι ήταν μόνο όσοι είχαν «πράσινη κάρτα» στην –τότε- Χαριλάου Τρικούπη!!

Τα πακέτα έδιναν κι έπαιρναν αλλά γνώμονας ήταν το πράσινο πελατειακό κράτος και σε καμία περίπτωση η άνοδος του τουρισμού και η τελική επικράτηση της Ελλάδας στην περιοχή!

Η Τουρκία, χωρίς πακέτα, μας ξεπέρασε! Μας νίκησε κατά κράτος, αφού , σχεδίασε, επένδυσε και ανάπτυξε σε διεθνές δίκτυο ένα συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν, κι όχι μια φούσκα, με περιτύλιγμα τα τρία «S» ! Sea Sex & Sun!

Στις τρεις αυτές δεκαετίες, εκατοντάδες Ελλήνων επενδυτών, εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς, οι οποίοι έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» στους Ξενοδόχους!

Επί τρεις δεκαετίες, η Κεντρική Κυβέρνηση, λάμβανε τα μηνύματα, δύο μόνο «οικογενειών» στην Ελλάδα, γνωστών για τις επενδύσεις τους στην Ξενοδοχεία! Ολοι οι υπόλοιποι, ήταν στα αζήτητα, με ολάκερες τουριστικές περιοχές να «φωνάζουν» χρόνια προς την Κυβέρνηση κι αυτή να κωφεύει επιδεικτικά, προφανώς για να μην χάσουν τα … «οφίτσια» μερικοί μεγαλοξενοδόχοι με προσβάσεις στην Κεντρική Εξουσία, αν όχι και συμμετοχή σε αυτήν!!

Παρ όλα αυτά, το πείσμα, η εργατικότητα και πολλές φορές η εφευρετικότητα του Ελληνα Ξενοδόχου, ήταν η αιτία να κρατηθεί σε ένα «σχετικά» καλό επίπεδο η ανταγωνιστικότητα του Ελληνα Ξενοδόχου!

Σε αυτό οφείλονταν και η εργατικότητα του Ελληνα Ξενοδοχοϋπάλληλου!

Γι αυτό και είναι ελάχιστες οι φορές, που οι Ελληνες ξενοδοχοϋπάλληλοι απεργούσαν κατά το παρελθόν!

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, κατάφεραν να χαλάσουν ακόμη και την άρρηκτη σχέση Ξενοδόχων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων!

Κατάφεραν να τους κάνουν κι αυτούς, εικόνα και ομοίωση του υπόλοιπου οικονομικού οικοδομήματος!

Και το κατάφεραν, μετά από μεγάλες προσπάθειες!

Όπως σας είπα σήμερα θα σταθούμε σε ένα τρανό παράδειγμα, που αποδεικνύει την άοκνη προσπάθεια του Ελληνικού πολιτικού προσωπικού, να «σκοτώσει» την Ξενοδοχεία και την Τουριστική Συνείδηση των Υπαλλήλων!

Μεγάλες Ξενοδοχειακές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπροστά στην κρίση που μαστίζει τον κλάδο, δέχτηκαν να φιλοξενήσουν Λίβυους! Χιλιάδες κόσμου που είχε πολεμήσει πριν μερικούς μήνες σε έναν αδυσώπητο εμφύλιο πόλεμο, με τραύματα σωματικά αλλά και ψυχικά!

Με μια συμφωνία-μαμούθ, την οποία ανέλαβε να διεκπεραιώσει το «Αμπου Ντάμπι», μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής χρημάτων με πετρέλαιο, ήρθαν στην Ελλάδα, χιλιάδες Λίβυοι με τις οικογένειές τους, με σκοπό την ιατρική περίθαλψη!

Κέρδος όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά για την παραπαίουσα ιδιωτική Υγεία! Έναν κλάδο που αργοπέθαινε, όπως τα τετράστερα ξενοδοχεία των δύο πόλων αυτών!

Κάποιο από εσάς ίσως διαφωνήσουν στην επιλογή να έρθουν οι Λίβυοι!


Το ζήτημα είναι όμως, ότι με το πρόγραμμα αυτό, γνωστά και μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ξαναπήραν ζωή και μάλιστα, όχι απλά πλήρωναν κανονικά το προσωπικό τους αλλά προσέλαβαν και νέους!

Η «ανάπηρη» όμως κυβέρνηση των Παπανδρέου και Παπαδήμου, μέσω των «φωτισμένων» εγκεφάλων, των … «σχεδόν Ιλουμινάτι» πολιτικών που διέθετε, έκανε και εκεί το θαύμα της!

Σε μια περίπτωση, που όλα έδειχναν ότι τα ξενοδοχεία αυτά θα αποφύγουν το λουκέτο!

Οι διάφοροι αστέρες λοιπόν, μιας κατά τα άλλα .. .τεχνοκρατικής κυβέρνησης, έκαναν την απίστευτη … διαγαλαξιακή ανοησία!

Επειδή η ανάρρωση μεγάλου μέρους εξ αυτών έπρεπε να παραταθεί κι άλλο, δεν φρόντισε να τους εντάξει σε ένα ειδικό καθεστώς διαμονής, κι ασχολούμενη με τις εκλογές, πέρασε το διάστημα παραμονής τους στη χώρα! Αποτέλεσμα ;;;

Το επίσημο Ελληνικό κράτος, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. τους θεωρούσε … λαθρομετανάστες και τους συλλάμβανε που τους έβρισκε!!!

Η επίσημη τοποθέτηση του τότε υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. ήταν κάτι μεταξύ … «τι να κάνουμε τώρα» και «δεν είχαμε άλλες δυνατότητες»!

Φυσικά, γύρω από την Ελλάδα, καραδοκούσαν 4-5 χώρες που ΚΑΙ μπορούσαν ΚΑΙ είχαν και άλλες δυνατότητες!

Το επίσημο Ελληνικό κράτος, δεν είδε δηλαδή τα χάλια του που έχει κάνει ήδη την χώρα ξέφραγο αμπέλι των λαθρομεταναστών, αλλά φοβήθηκε τους 600 Λίβυους της Θεσσαλονίκης και του 1500 της Αθήνας !

Λες και δεν έχουμε ήδη πάνω από 1.000.000 πραγματικούς λαθρομετανάστες στη χώρα!

Και πάνω απ όλα, οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ ήταν λαθρομετανάστες, και με τα 1500 ευρώ που έπαιρναν μισθό από την πατρίδα τους, είχαν αναζωογονήσει ολόκληρες εμπορικές γειτονιές !!!

Όπως ήταν φυσικό, η Λιβύη αντέδρασε και σταμάτησε τις πληρωμές των ξενοδοχείων και των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων! Και με δεδομένου ότι οι ξενοδόχοι είχαν κάνει ήδη νέες προσλήψεις και υπέρογκες προμήθειες , βρέθηκαν ξαφνικά σε ακόμη δυσχερέστερη θέση απ ότι ήταν πριν το πρόγραμμα των Λίβυων!

Αρκει να φανταστείτε, ότι σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε ένα ΜΟΝΟ ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, οι οφειλές ξεπερνούν το 1.800.000 ευρώ και οι υπάλληλοι έχουν τρεις μήνες να πληρωθούν, ενώ με το πρόγραμμα των Λίβυων πληρώνονταν κανονικά!!

Σε ένα ξενοδοχείο –μεσαίας κλάσης- των Αθηνών, το χρέος ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ και οι υπάλληλοι εδώ και μερικούς μήνες δεν έχουν χρήματα ούτε στην δουλειά τους να πάνε!

Το πρόγραμμα των Λίβυων, θα ήταν μια οικονομική ανάσα για τα αστικά ξενοδοχεία των δύο μεγαλύτερων Ελληνικών πόλεων καθώς και για τις κλινικές!

Φρόντισαν λοιπόν οι κατά τα άλλα τεχνοκράτες του Παπαδήμου και του Παπανδρέου, να δημιουργήσουν έναν εκρηκτικό πρόβλημα όχι μόνο για τους δέκα ξενοδόχους αλλά κυρίως για τις 3.500 οικογένειες των ατόμων που εργάζονται σε αυτά! Κι επειδή όλα είναι αλυσίδα, πρόβλημα απέκτησαν και άλλες 500 επιχειρήσεις κι επαγγελματίες, συνεργαζόμενες με τα ξενοδοχεία αυτά, που αδυνατούν σήμερα να πληρωθούν τις επιταγές τους!

Και μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό, κι ενώ οι εκλογές τελείωσαν κι έχουμε μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε ότι θα ... «σώσει την Ελλάδα», μια το μάτι του Πρωθυπουργού, μια η ... βαριά αρρώστια του Ράπανου, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να κάνει τα αυτονόητα, λύνοντας αυτό το γελοίο πρόβλημα! Γελοίο για άλλες χώρες θα μου πείτε!

Πάντως είναι κρίμα κι άδικο, να παλεύουν με νύχια και με δόντια οι ξενοδόχοι να φέρουν ζεστό συνάλλαγμα στη χώρα, και οι κυβερνήσεις να είναι τόσο ανάλγητες, που να μην ξέρει κανείς τι να πρωτοπεί και τι να πρωτογράψει!

Από πού να αρχίσομε και που να τελειώσουμε!

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι ειδικά αυτό το παράδειγμα που σας έφερα σήμερα, είναι προϊόν πολιτικής αναλγησίας ή αχρηστίας!

Πιστεύω ότι τους «συμφέρει» στην παρούσα φάση, να ξεκινήσει μια διένεξη ξενοδόχων – ξενοδοχοϋπαλλήλων (που ήδη έχουν αρκετά προβλήματα με τις συμβάσεις εργασίας) και να διαλυθεί έτσι, ότι πιο όμορφο έχει χτίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα αυτή!

Βλέπετε, όσο πιο αδύναμη είναι η Ελληνική οικογένεια, τόσο πιο ευάλωτη θα είναι στις διαθέσεις των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων «παρατηρητών» τους!

Αν έχω άδικο στο σκεπτικό μου, ας το αποδείξει ο νέος υπουργός Οικονομίας, που όπως ακούω στα καθεστωτικά κανάλια είναι … «επαναστάτης μεταρρυθμιστής»!

Ας παρέμβει ο κ.Στουρνάρας, να λύσει σήμερα το γελοίο αυτό πρόβλημα!

Κι εμείς από την πλευρά μας θα του το αναγνωρίσουμε!

Ειδάλλως, τι μας τηλεφωνούν ξανά και ξανά, διάφορα εντεταλμένα παπαγαλάκια; Ας δείξουν επιτέλους ότι υπάρχει Κυβέρνηση κι ας αφήσουν κατά μέρους τις δημόσιες σχέσεις με τα sites και τα blogs!

Πάνε εννιά μέρες που κέρδισαν τις εκλογές!!!

Δεν μπορούν να βρουν κάποιον να υπογράψει και να λύσει το θέμα των πληρωμών με τους Λίβυους;

http://www.aegeantimes.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/6/12 13:44

    Kαλα να μιλανε και οι ξενοδοχοι για αδικιες επειδη δεν εφαγαν οσο αλλοι...τις επιδιτησεις πουβ επαιρναν τοσα χρονια τις ξεχασαμε?
    Μπατιρακια με 2-3 ξενοδοχεια και λεφτα στο εξωτερικο ολοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/12 20:18

    Άρχισαν πάλι τα αφεντικά να τα τρώνε αλόγιστα με το που είδαν λίγο χρήμα από τους Λίβυους και τώρα που ξέμειναν, πάλι ο κακομοίρης ο ξενοδοχοϋπάλληλος θα πληρώσει το λογαριασμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/6/12 21:07

    οι Λίβυοι σταμάτησαν να πληρώνουν, όταν άρχισαν να λαμβάνουν, τα υπερκοστολογημένα νοσήλια από τα Ελληνικά νοσοκομεία, το Ελληνικό δαιμόνιο... αλλά πάλι το κεφάλαιο φταίει σε αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/7/12 11:23

    Γιατί ρε παιδιά το λέτε αυτό? πετραδάκι πετραδάκι χτίστηκε το ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ίδρωσε ο αείμνηστος καμπουράκης και ο ιός του. Ας είναι καλά η Χούντα που έφτιαξε το ξενοδοχείο και τους το χάρισε για να το διαχειρίζονται δίχως να ξοδέψουν μια. Και να ταν μονο αυτό? όλα τα ιστορικά ξενοδοχεία έτσι φτιάχτηκαν και με τον ίδιο τρόπο χαρίστηκαν από την Χούντα σε αυτούς που μας το παίζουν σήμερα πλούσιοι και κακομοίρηδες.
    Και για μην ξεχνάμε την ιστορία μας, χάρι στην Χούντα έχουμε τουρισμό, δρόμους, σχολεια, και ένα σορό αλλα που δεν κατάφερε ποτε καμια άλλη κυβέρνηση να μας φτιάξει. Επίσης δεν υπήρχαν χρέη και άνεργοι, και όπως επίσης είχαν διαγράψει όλα τα χρέη τον Ελλήνων, και όμως μια χαρά τα κατάφερνε η Χούντα. Τι έγινε όμως όταν ξεκίνησε το πραξικόπημα και βγήκε η δημοκρατία? ΑΠΛΗΣΤΙΑ = ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ = ΑΜΥΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ = ΔΝΤ = ΤΡΟΙΚΑ = ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ = ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/7/12 11:25

      Επίσης η Ελλάδα δεν χρωστούσε φράγκο σε κανέναν και σε καμια χωρα επί Χούντας.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/7/12 13:48

    Μη λέτε ανοησίες. Η περίοδος τότε ήταν πανευρωπαϊκά καλή και τα ελλείματα μικρά, η ανάπτυξη κάλπαζε και η ανεργία ελάχιστη. Παντού όμως. Η Χούντα συνέπεσε σε αυτή την περίοδο (η κάμψη άρχισε από το 1975 και μετά πανευρωπαϊκά. Επομένως μη λέτε έτσι απλά ότι η Χούντα τα έκανε όλα καλά. Απλά "της έκατσε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *