ροή ειδήσεων

Κως: Θρίλερ με κλοπή οπλισμού από αστυνομικό τμήμα

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η κλοπή οπλισμού από αστυνομικό τμήμα της Κω. Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μεταβεί στο νησί... προκειμένου να ρίξει φως στη μυστηριώδη υπόθεση.

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η αφαίρεση του οπλισμού από την αποθήκη του αστυνομικού τμήματος, στις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός. Δεκάδες αστυνομικοί «οργώνουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν τα όπλα.

Το αρχηγείο διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης ώστε να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες αφαίρεσης του υπηρεσιακού οπλισμού, που αποτελείται από τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες. Η είδηση της κλοπής έχει αναστατώσει ολόκληρο το νησί, καθώς ξύπνησε μνήμες από τον Αύγουστο του 2002, όταν άγνωστοι με τη μέθοδο του ριφιφί μπήκαν στην αποθήκη πυρομαχικών στο στρατόπεδο 544 της Κω και αφαίρεσαν ένα κιβώτιο με δεκαεφτά 45άρια πιστόλια, τρία οπλοπολυβόλα και δύο αυτόματα G-3.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο διαχειριστής της αποθήκης οπλισμού του αστυνομικού τμήματος παρατήρησε πως κάτι περίεργο συνέβαινε με τα λουκέτα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο της αποθήκης, καθώς ανακάλυψε πως ήταν βαλμένα με διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο.

Γι’ αυτό προχώρησε σε καταμέτρηση όλων των υλικών, κι έτσι ανακάλυψε την αφαίρεση των οχτώ αυτόματων όπλων. Αμέσως ενημέρωσε τον προϊστάμενο του τμήματος, που σήμανε συναγερμό προκειμένου να βρεθούν τα όπλα που έκαναν φτερά καθώς και όσοι ευθύνονται για την κλοπή.

Αμέσως ελήφθησαν και όλα τα απαραίτητα μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια, όπου διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι, χωρίς να έχει ακόμη εξακριβωθεί το πότε και το πώς εξαφανίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα μέσα από το τμήμα.

Οπως έγιινε γνωστό, η τελευταία καταμέτρηση που είχε πραγματοποιηθεί στην αποθήκη οπλισμού του αστυνομικού τμήματος είχε γίνει πριν από έξι μήνες, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι.

Την προανάκριση από την πρώτη κιόλας στιγμή έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, της οποίας κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στο νησί για να πραγματοποιήσει ανακρίσεις προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατό το μυστήριο με την εξαφάνιση των οχτώ όπλων. Την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Espressonews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *