ροή ειδήσεων

Ποιος είναι ο Ρέστης που ζητάει και τα ρέστα;

Θα με φορολογήσεις; «Ναι, σίγουρα,. Βρες με πρώτα».
Αυτή η δήλωση του Βίκτωρα Ρέστη, έκανε το γύρο του κόσμου... Γιατί δείχνει και αποδείχνει ότι στην Ελλάδα της κρίσης άλλοι φορτώνονται τις θυσίες και άλλοι...
όχι μόνο απολαμβάνουν προνόμια και ασυλία, αλλά βγάζουν και γλώσσα. Όχι στο κράτος, ή στο κόμμα που θα γίνει κυβέρνηση μεθαύριο, αλλά στον κοσμάκη που έχει καεί με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.
Του Βίκτωρα δεν του καίγεται καρφί γι’ αυτό. «Βρες με πρώτα» είναι η απάντησή του....Θα έπρεπε όμως να δείχνει τουλάχιστον ότι νοιάζεται, γιατί δεν είναι μόνο ένας από τους πιο ισχυρούς εφοπλιστές, με πάνω από 200 καράβια, αν πιστέψουμε το Bloomberg. Αλλά και γιατί είναι μέτοχος σ το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο Πρώτο Θέμα, στο MEGA και σε μια σειρά άλλα κανάλια και ραδιόφωνα.
Είναι δηλαδή ένα από τα μεγάλα αφεντικά της ενημέρωσης που προπαγανδίζουν τις θυσίες εν ονόματι της πατρίδας, και προσπαθούν να πείσουν τη φτωχολογιά ότι οι περικοπές, η ανεργία, η ανέχεια και η απόγνωση είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα!
Κατά τα άλλα, όπως λένε οι αγιογράφοι του, σύνθημα του πάμπλουτου εφοπλιστή είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Προφανώς η εφορεία είναι το όριο… Και απλώνει τις δραστηριότητές του παντού ο «πλανητάρχης των εφοπλιστών»:
Στις τουριστικές επιχειρήσεις –με κορυφαία επένδυση στην Ελλάδα στο Bella Vista της Ρόδου.
Σε παραδείσους για το διεθνές jet set. Αγόρασε το νησάκι Άγιος Στέφανος στο Μαυροβούνιο , που έγινε γνωστό ως θέρετρο του στρατάρχη Τίτο και έχει προσελκύσει κατά καιρούς διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρόε, η Σοφία Λόρεν, ο Βίλι Μπραντ, ο Κερκ Ντάγκλας, αλλά και πιο σύγχρονες όπως η Κλόντια Σίφερ. Οι παλιές βίλες ανακαινίζονται, όπως και όλο το νησί στο οποίο υπάρχει ένα κάστρο του 15ου αιώνα. Η τιμή που πλήρωσε ο Όμιλος Ρέστη είναι 30 εκατομμύρια ευρώ για την εκμετάλλευση του νησιού τα επόμενα 30+30 χρόνια. Δαπανήθηκαν όμως κι άλλα χρήματα την επένδυση να έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 50 εκατομμύρια. Όπως λέγεται το θέρετρο δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο πολυτελή του κόσμου και θα προσελκύει πλούσιους και διάσημους από όλη την υφήλιο.
Σε ηλικία λίγο πάνω από τα 40 είναι και τραπεζίτης, ασχολείται με τα media, συμμετέχει σε αλλαντοβιομηχανία, πραγματοποιεί χερσαίες μεταφορές και ελέγχει ποσοστά σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες εταιρείες. Τη ναυτιλιακή οικογενειακή εταιρεία Enterprises Shipping ίδρυσε το 1974 ο πατέρας του Σταμάτης Ρέστης, ο οποίος έζησε για χρόνια στη Νότια Αφρική και πέθανε τον Ιούλιο του 2004.
Από τότε ο Βίκτωρ «κατακτά νίκες», άσχετο αν δε θέλει να πληρώνει φόρους σαν τον τελευταίο συνταξιούχο. Συμμετέχει με το 13% στην κυπριακή «Sea Star» μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways», αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο «Delphin Voyager», κατέχει το 51% της First Business Bank (FBB) ,το 20% της “Multirama», το 10% της “Imperio και βέβαια έχει μετοχές σε media (ΔΟΛ , MTV Hellas , SMART TV, κ.λ.π.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης».
Ο εφοπλιστής έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρόδο, καθώς η μητέρα του, η κ. Μπέλλα Ρέστη είναι η πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, ενώ ο ίδιος στήριξε το νησί προσφέροντας ένα πανάκριβο πυροσβεστικό μηχάνημα στη μεγάλη πυρκαγιά του 2008 .
Τέλος ο Βίκτωρ Ρέστης είναι εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας. Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι πρόεδρος του Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ρόδου και πρώην πρόεδρος των Ισραηλιτών Αθηνών. Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.
Τους γέροντες ελληνικής καταγωγής η οικογένεια Ρέστη τους αφήνει στη «μέριμνα» του μνημονίου…
http://www.kentrinews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/6/12 20:20

    Ενα δεν κατάλαβα.
    Σαν φυσικό πρόσωπο ως Ελληνας υπήκοος δεν πληρώνει φόρους για τα αναλογούντα προσωπικά του εισοδήματα?
    Σίγουρα πληρώνει αν ειναι ετσι.

    Και αν δεν πληρώνει εδώ στην Ελλάδα ειναι γιατί ισως να μην εχει την Ελληνική υπηκοότητα.
    Να εχει υπηκοότητα αλλης χώρας και να πληρώνει σε εκείνη την χώρα τους αναλογούντες φόρους.


    Και του ζητούν να πληρώσει εξτρα φόρους εδώ στην Ελλάδα γιατί εχει επιχειρήσεις εξω,με αλλα λόγια γιατί ειναι ενας διεθνής επιτυχημένος επιχειρηματίας με επιχειρήσεις και επενδύσεις κυρίως ως διαχειριστής .

    Εχει και Εδω επιχειρήσεις και καλώς εχει, που ειναι επιχειρήσεις οπως ολες οι επιχειρήσεις οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολο τον κόσμο Ανώνυμες εταιρείες, .

    Το καθεστώς φορολόγησης των Ανωνύμων εταιρειών και με κεφάλαια προέλευσης εξωτερικού ειτε απο κέρδη ειτε απο δάνεια ξένων τραπεζών για επενδύσεις εδώ στην Ελλάδα υπάγονται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και ειδική φορολογική νομοθεσία.

    Τι θέλουν η τι λένε κάποιοι τώρα εδώ για επιπλέον φορολογία τους?

    Οτι το ποιό αντικίνητρο ειναι αυτό σήμερα σε προσέλκυση επενδύσεων σε ξένα κεφάλαια να ακούγεται οτι στην Ελλάδα αλλα συμφωνούνται και μετά αλλα ζητούνται.

    Κάνουμε αμάν απο την μία να έλθουν επενδύσεις εδώ και απο την άλλη κοιτάμε με την διαφθορά, την γραφειοκρατία, την λαμογιά, τις απεργίες, τωρα και με τις εκτακτες φορολογήσεις, να τις διώξουμε, και να τους διώξουμε αυτούς που τις κινούνε εδώ.

    Το κεφάλαιο οι επενδύσεις και τα άλλα συναφή πολυ δύσκολα ερχεται πλέον στην Ελλάδα.
    Αλλά πολύ ευκολα φεύγουν με ολα τα τραγικά αποτελέσματα που αφήνει πίσω του οταν κλείνουν εργοστάσια, βιομηχανίες, τουριστικά συγκροτήματα, και αλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

    Ας λείπουν λοιπόν οι πιασσάρικοι λαϊκισμοί της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/12 22:01

      Ενταξει λοιπον φίλε μου το πιασαμε το" υπονοούμενο " ας κανουμε λοιπον τις 38 φοροαπαλλαγες των εφοπλιστών 39 και ας πληρώσει ο ¨παλιόγερος" με την συνταξη των 600 ευρω που εχει το θράσος και ζει ακόμα γιατι αυτον μπορουν να τον βρούν....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/12 00:55

      @ Ανώνυμος14/6/12 10:01 μ.μ.

      Μετά αναρωτιωμαστε τι "Εχουν τα έρμα και ψοφάνε".

      Μετά αναρωτιώμαστε γιατι δεν γίνεται καμμιά αξιολογη επένδυση εδω στην Ελλάδα.

      Μετά αναρωτιώμαστε γιατι εδώ η Ελλάδα στο επενδύειν ειναι χώρα "παράδειγμα προς αποφυφή".

      Και που παραμένουμε χώρα χαρακτηρισμένη ως Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

      38 η 138 η μισή φοροαπαλλαγή να συμφωνήθηκε αυτό πρέπει να τηρείται.
      Ειναι ενα απο τα δυνητικά σημεία που μετράει την αξιοπιστία της χώρας.

      Και το περί υπονοούμενο δεν το καταλαβαίνω τελικά.

      Δεν ειπα στο κύριο σχόλιό μου οτι δεν πρέπει να πληρώνει ο καθένας οταν εχει φορολογική υποχρέωση.

      Το θέμα ειναι αν δεν εχει υποχρέωση γιατί να πληρώσει.

      Και οι ξένες εταιρείες που ειναι εγκατεστημένες εδώ με ειδικούς νόμους ορους και συμφωνίες γιατι να πληρώσουν.
      Αυτοί απο δύο χρόνια πρίν εχουν βγάλει τα ετήσια budget τους.
      Και ερχεται ο καθε ενας και τους λέει να πληρώσετε να ξαναπληρώσετε, κλπ κλπ.

      Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/12 08:39

      Ελα ρε Βαγγέλη πότε προλαβες και εγραψες απάντηση; Δεν ησουν χθες στον Χατζηνικολαου;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/6/12 09:55

      Κοιτα φίλε το blog εδω ειναι για ανθρώπους απλούς καθημερινους, βλέπουν ενα κείμενο που τους ποναει εκει που ακριβώς πονανε και παιρνουν το ¨ρεζουμέ" και τι λεει αυτο; Ο μεγαλοεφοπλιστής που ειναι και Ελληνοεβραίος (αρα παλι καποιοι θα εχουν να λενε)λεει φορολογησε με αν με βρείς... εγω θεωρω λογικό να θυμώνει ο αλλος που σου εγραψε για τον συνταξιούχο που πληρώνει.Τωρα η αναλυση σου μπορει να ειναι σωστη μεν αλλα (εχω μια νσταση σχετικα με τιε μεγαλες εταιρείες κλπ. μπορει να εχουν κανει σμφωνίες αλλ δεδομενης της καταστασης νομιζω θα επρεπε και αυτες να συμβαδισουν πως ανατρεπει δηλαδη η ζωη του μισθωτου με το ετσι θελω; και η συμφωνια -συμφωνια με τους αλλους;) τραβα να τα γραψεις σε αλλο blog επιστημονικο-οικονομικο κλπ. γιατι εδω εμεις ειμαστε καθημερινοι λαικοι ανθρωποι... αληθεια ετσι μας θεωρουν οι ξενοι; χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας; ετσι ακριβως στο ειπαν;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/12 21:13

    Ρεε μακακα οταν αγορασε το ξενοδοχειο δεν πληρωσε φορους μεταβιβασεις δεν πληρωνει το προσωπικο δεν πληρωνη ασφαλιστηκες εισφορες και φορους .Εσυ θελεις τα κερδη του να σου τα μοιραζεται με εσενα η να μην εχει για εισαι εσυ χαρουμενος.Για ΠΑΝΕ ΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΗΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΜΑΚΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/12 21:45

      Κανένας καταθέτης για την Τράπεζα FBB ?
      Ναι σίγουρα.
      Βρές τον πρώτα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/12 00:39

      Φτύσιμο αντί απάντησης σου αξίζει και πολύ θα σου ειναι γιατί θα σου δώσει και αξία.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *