ροή ειδήσεων

Διευκολύνσεις από την εφορία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σχέδιο παροχής διευκολύνσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που έχουν επιβαρυνθεί ή αναμένεται να επιβαρυνθούν τους επόμενους μήνες με...

δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αυτό περιλαμβάνει εξόφληση φορολογικών οφειλών σε περισσότερες δόσεις, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση να αυξηθεί σε έξι ο αριθμός των διμηνιαίων δόσεων για την εξόφληση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η δυνατότητα, οι οφειλές από φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος πολλοί φορολογούμενοι, να μπορούν να εξοφληθούν τμηματικά έως και το 2014, εφόσον υπερβαίνουν το 25% του εισοδήματος του υπόχρεου φορολογούμενου.

Παράλληλα για τους οφειλέτες του Δημοσίου θα προβλέπεται έκπτωση επί των προσαυξήσεων, το ύψος της οποίας θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων.

Για όσο διάστημα ο οφειλέτης είναι συνεπής με τις δόσεις του, δε θα διατάσσονται κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων τους.

sofokleousin.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *