ροή ειδήσεων

Εκκενώθηκαν κατοικίες στο Fethiye (απέναντι από την Ρόδο) από το φόβο για το τσουνάμι

Ο Δήμαρχος της Περιφέρειας Oλουντενίζ Φεδιγιέ, Mugla, ανάλογα με την κλίμακα του σεισμού με μέγεθος 6 Ρίχτερ που συνέβη την Κυριακή...
τότε που οι εργαζόμενοι είχαν συνηθίσει τις δονήσεις των μετασεισμών, ανακοινώθηκε ότι έρχεται τσουνάμι ύψος 50 μέτρων και πανικοβλήθηκαν.Στο Fethiye και το Demre το πρωί, οι κάτοικοι άδειασαν τα σπίτια και τα χωριά τους,και πολλοί άνθρωποι συνέρρεαν σε περιοχές υψηλού υψομέτρου. Στο Παρατηρητήριο Καντίλι και στην hurriyet.com.tr,το Κέντρο Παρακολούθησης τσουνάμι στην σεισμόπληκτη περιοχή, οι εμπειρογνώμονες, προέβησαν σε δηλώσεις για να διευκολύνουν τον πανικό , και στο τέλος είπαν ότι η φήμη για το τσουνάμι ήταν λάθος.

Αυτό συνέβη την Κυριακή από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο όταν ο σεισμός 6 Ρίχτερ έγινε αισθητός με επίκεντρο το Ολουντινέζ, τότε ένας μεγάλος αριθμός μετασεισμών σημειώθηκαν,και είχαν αναστατώσει τους ανθρώπους. Τέλος, το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα εξάπλωσαν την φήμη "για τα 50 μέτρα που θα ήταν το τσουνάμι και προκάλεσε πανικό στον πληθυσμό που φημολογείται ότι θα συνέβαινε την Κυριακή το πρω'ί'.. Αποδέσμευσαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Επαρχίας Karadere Kumluova Fethiye και πήγαν σε ορεινή περιοχή ύψους 3 χλμ στην έξοδο του ουζακλακτάκι . Ρυμουλκούμενα φορτηγά και τρακτέρ γεμάτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το το πρωί, πολλοί άνθρωποι τέθηκαν σε μία δύσκολη πρόβλεψη.


http://www.hurriyet.com.tr
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ : Corfiatiko.blogspot.com. 

Προσοχή και εδώ για τις φήμες που κυκλοφορούν περί σεισμού χωρίς να δίνουν περιοχή και ένταση.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/6/12 19:01

    Ti malakes einai autoi... 8eloun na mas kataktisoun kiollas.... OU RE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/12 19:14

    Σωστος αδερφε τα ιδια θα εγραφα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/12 19:29

    Ειλικρινά θλίβομαι οταν διαβάζω τέτοια σχόλια.
    Τίποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/12 19:49

      min ta diavazeis

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/6/12 20:38

      αγαπητέ φίλε η φίλη να μη θλίβεσαι καθόλου. αν είναι δυνατόν μέσα στο αιγαίο
      με τόσα νησιά γύρω γύρω να σηκωθεί τσουνάμι 50 μέτρων και μάλιστα με ούτε καν 6
      βαθμών ρίχτερ σεισμό. έτσι νομίζω πολύ σωστά οι προηγούμενοι 2 σχολίασαν για την πνευματική κατωτερότητα των μογγόλων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/6/12 21:28

      Δυστυχώς οι Ροδίτες κ τα Ροδιτόπαιδα έχουν πολλά προβλήματα, κ καθόλου παιδεία. Είναι πραγματικά σοκαριστικό να βλέπεις τα σχόλια στο μπλογκ, αλλά νιώθω ότι αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη κουλτούρα κ τον τρόπο σκέψης τους, που είναι ακόμα πιο λυπηρό. Έχω ζήσει σε πολλές παραμεθόριες περιοχές, αυτή την έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων, κριτικής ικανότητας, την έλλειψη συλλογισμού και προβληματισμού, την εγωκεντρισμό, την δίψα για να νιώσουν ότι κάτι αξίζουν (μέσα από τον ρατσισμό, την επικίνδυνη οδήγηση και τη λεκτική βια) δε τα έχω δει πουθενά σε τέτοιο βαθμό. Πας να τους βοηθήσεις, λες-κάνεις κάτι θετικό κ υποστηρικτικό κ αντιδρούν με επίθεση - άμυνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί οποιαδήποτε προσέγγιση την εκλαμβάνουν ως απειλή. Θεωρώ άθλο να υπάρχουν άνθρωποι στο νησί που δεν έχουν παρασυρθεί από αυτό το γενικότερο κλίμα. Επιθετικότητα προς πάσα κατεύθυνση, που δε μπορεί να εξηγηθεί λογικά. Ίσως φταίει που είναι τόσο μακριά από την υπόλοιπη Ελλάδα; Η κρατικο-κοινωνική απομόνωση; Από την άλλη, η τόση επαφή με άλλους πολιτισμούς (μέσα από τον τουρισμό) θα περίμενε κανείς να τους κάνει πιο ανοιχτόμυαλους, πιο πλούσιους πολιτισμικά. Είναι κρίμα να υπάρχει τέτοια φυσική ομορφιά συνδυασμένη με τόση πνευματική φτώχεια. Έχουν μείνει χωρίς αστυνόμευση, χωρίς δρόμους, οι εκάστοτε πολιτικοί τους έχουν φάει δισεκατομμύρια επιδοτήσεων που έπρεπε να πάνε στους ίδιους κ το νησί τους, σε λίγο καιρό θα μείνουν χωρίς δημόσιο νοσοκομείο, σκοτώνονται στους δρόμους κ έχουν μόνο ένα-δυο ασθενοφόρα, έχουν σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, πόσα άλλα τέτοια, και δεν έχουν συσπειρωθεί να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Ας σκεφθούν λίγο για ποιο λόγο τους επιτρέπεται να είναι απαίδευτοι, ότι έτσι όπως λειτουργούν και σκέφτονται είναι απολύτως εκμεταλλεύσιμοι από οποιονδήποτε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/6/12 22:13

      +1 κι από μένα, αλλά δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από ανώνυμα σχόλια σε ένα μπλογκ, που μπορεί και να προέρχονται, από μια-δυο παρέες που παριστάνουν και διαφορετικούς σχολιαστές. Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων, παραπέμπουν στους κατιμάδες της κοινωνίας μας.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/6/12 14:53

    Ολλοι εσεις το βρισκετε αστειο αυτο το πραγμα με τους σεισμους (+ τσουναμι), αλλα για να σας δω τι θα λετε αμα καταρευσει το σπιτι σας απο κανενα σεισμο 8 ριχτερ (δεν ειναι αδυνατον να γινει μιας και η ροδος βρισκεται κοντα σε τεκτωνικη πλακα)και μετα ερθει και τσουναμι, εδω να σας δω τι θα λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *