ροή ειδήσεων

Morgan Stanley: Ρυθμιστής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν βγει πρώτη η ΝΔ

Όποιο κόμμα κι αν αναδειχθεί πρώτο στις 17 Ιουνίου, ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκτιμά η Morgan Stanley, η οποία «βλέπει» Βουλή επτά κομμάτων και...
αποκλείει το ενδεχόμενο σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Η Morgan Stanley αναλύει όλα τα πιθανά σενάρια διακυβέρνησης της χώρας. Τα βρίσκει τέσσερα και διατυπώνει την κρίση της για το καθένα από αυτά.
Σενάριο 1ο: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση με άλλα αριστερά κόμματα, με συνέπεια να προκληθεί «μεγάλη αβεβαιότητα στις αγορές». Για αυτό η MS θεωρεί αυτό το σενάριο ως το πλέον αρνητικό.
Σενάριο 2ο: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε κυβέρνηση με δυνάμεις του «μεσαίου χώρου», μειώνοντας τις πολιτικές του απαιτήσεις. Μια τέτοια εξέλιξη κατά την Morgan Stanley θα ήταν θετική, αν και η MS δεν θεωρεί πιθανή την άμβλυνση της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Μνημονίου.
Σενάριο 3ο: Κυβέρνηση τεχνοκρατών. Σε αυτήν την περίπτωση, η MS πιστεύει ότι οι αγορές θα αμφιβάλλουν πολύ για την αντοχή και τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Και πάλι όμως η MS θεωρεί «κλειδί» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ένα τέτοιο, τεχνοκρατικό κυβερνητικό σχήμα.
Σενάριο 4ο: Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμπράττουν και συγκροτούν κυβέρνηση, με στήριξη μικρότερων κομμάτων. Σύμφωνα με την MS, αυτή θα ήταν θετική εξέλιξη, διότι θα παρείχε χρόνο για να γίνουν διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *