ροή ειδήσεων

10 τρικ: Εξοικονομήστε χρήμα και ενέργεια στο σπίτι

Γλιτώστε ενέργεια αλλά και χρήματα στο νοικοκυριό σας με έξυπνους, ανέξοδους αλλά και πρακτικούς τρόπους που δε γνωρίζατε...

1.Να πηγαίνετε χορτάτοι στο super market. Τις περισσότερες φορές αγοράζουμε ποσότητα τροφίμων που δε χρειαζόμαστε και αυτό γιατί νοιώθουμε πείνα κατά την επίσκεψη μας στο super market. Η ποσότητα φαγητού που πετάει κάθε νοικοκυριό είναι τόσο μεγάλη που τα σκουπίδια μας γεμίζουν από αυτή. Φάτε λοιπόν πριν από τα ψώνια και φτιάξτε μια λίστα τροφίμων που θέλετε να αγοράσετε και τηρήστε την κατά γράμμα.

2. Πλύνετε τα πιάτα στο πλυντήριο και όχι στο χέρι. Αν το πλυντήριο λειτουργεί με περιορισμένη κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού, το γεμίζετε με πιάτα και ποτήρια , το βάζετε σε χαμηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιείτε οικολογικό απορρυπαντικό τότε οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μικρότερες από το πλύσιμο στο χέρι. Για καλύτερη λειτουργία του πλυντηρίου εμποδίστε τη δημιουργία αλάτων και αλλάζετε το φίλτρο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Ρίξτε τη θερμοκρασία. Για να γλιτώσετε 30% ενέργεια πλύνετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς Κελσίου αντί στους 60. Τις περισσότερες φορές δε χρειάζονται τα ρούχα μας υψηλή θερμοκρασία για να καθαρίσουν παρά μόνο αν είναι πολύ βρώμικά.

4.Μειώστε 10% το ρεύμα στο σπίτι σας. Αν βγάζετε από την πρίζα όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν κοιμάστε ή όταν λείπετε από το σπίτι θα γλιτώσετε περίπου 10% από τα χρήματα που πληρώνετε για ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ηλεκτρονικές συσκευές είτε είναι ανοιχτές είτε σε αναμονή καταναλώνουν ρεύμα που σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι το ίδιο.

5.Πιείτε βιολογικό γάλα. Η διαφορά στην τιμή του βιολογικού γάλακτος σε σχέση με το απλό γάλα της αγοράς δεν είναι μεγάλη, αλλά τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει το βιολογικό γάλα θεωρείται ότι είναι περισσότερα. Υπολογίζεται ότι το βιολογικό γάλα έχει κατά τα 2/3 μεγαλύτερη ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων.

6. Στεγνώστε τα μαλλιά σας χωρίς πιστολάκι. Με το πιστολάκι μαλλιών καταναλώνετε χρήμα και ενέργεια αλλά και ίσως προκαλείτε προβλήματα στα μαλλιά σας από την αλόγιστη χρήση του. Ο ζεστός αέρας , καταπονεί τα μαλλιά σας και τα κάνει πιο εύθραυστα. Αφήστε τα λοιπόν να στεγνώσουν φυσικά και χρησιμοποιήστε το πιστολάκι λιγότερο συχνά.

7. Μην μπερδεύετε το κλιματιστικό σας. Αν δίπλα από το κλιματιστικό έχετε μια αναμμένη λάμπα ή μια ανοιχτή τηλεόραση τότε θα μπερδέψετε τον θερμοστάτη του air condition αφού αυτές οι πηγές θερμότητας θα δώσουν λάθος μηνύματα στο κλιματιστικό με αποτέλεσμα να λειτουργεί περισσότερο βγάζοντας κρύο.

8.Βάλτε το κρασί σε...παγοθήκες. Αν σας έμεινε λίγο κρασί μην το πετάξετε, μπορείτε να το βάλετε σε παγοθήκες και μετά στην κατάψυξη. Όταν θα χρειαστείτε μια μικρή ποσότητα κρασιού για το μαγείρεμα χρησιμοποιήστε το και γλιτώστε το άνοιγμα ενός νέου μπουκαλιού.

9. Αντικολλητικά ή απλά τηγάνια; Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τηγάνια από σιδερένιο πάτο ή από ανοξείδωτο ατσάλι.Κάποια αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμαίνονται ελκύουν ορισμένα αέρια που μπορούν να σκοτώσουν καναρίνια, αλλά και άλλου είδους ευαίσθητα πτηνά.

10. Εξοικονομήστε λεφτά από το καζανάκι. Πολλές φορές μια διαρροή από το καζανάκι μπορεί να αυξήσει έως και 50% το λογαριασμό του νερού. Επειδή κάτι τέτοιο ορισμένες φορές μπορεί να μην γίνει άμεσα αντιληπτό βάλτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στο καζανάκι σας και σε περίπτωση διαρροής θα στάξει στη λεκάνη σας και θα σας προειδοποιήσει άμεσα.

lifezone.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/12 20:35

    11.Καντε το σκατο σας παξιμαδι, ειναι το μονο θρεπτικο και ανακυκλωσιμο προιον που θα μπορειτε να φατε σε λιγο καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *