ροή ειδήσεων

Υπεγράφη η πρώτη τοπική σύμβαση με -13% στους μισθούς

- Κατατέθηκε ήδη στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας
- Σας είχαμε προαναγγείλει το γεγονός την Τρίτη 3 Ιουλίου
- Φήμες για υπογραφή από δύο ακόμη Ενώσεις...
στην Κρήτη
- Ζυμώσεις και πιέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο από μερίδα συνδικαλιστών για υπογραφή με Π.Ο.Ξ.
Σπουδαία εξέλιξη που διασφαλίζει εργασιακή ειρήνη, κοινωνική υπευθυνότητα και καλύτερες ημέρες για τον πολύπαθο ελληνικό τουρισμό, αποτελεί η υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης στη Ρόδο μεταξύ της τοπικής ένωσης και του συνδικάτου, με μεσοσταθμική μείωση αποδοχών που ανέρχεται στο 13%.
Εργοδότες και εργαζόμενοι, μέσα από έναν ανοιχτό και καλόπιστο διάλογο, έδωσαν τα χέρια ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή πανελλαδικής κλαδικής σύμβασης.
Μάλιστα φήμες φέρουν δύο ακόμη ενώσεις ξενοδόχων της Κρήτης έτοιμες να υπογράψουν με τα συνδικάτα. Μετά την υπογραφή στη Ρόδο οι εξελίξεις επιταχύνονται και ήδη μερίδα συνδικαλιστών πιέζει το κεντρικό συνδικάτο να προχωρήσει σε υπογραφή εθνικής κλαδικής σύμβασης με την Π.Ο.Ξ..
Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για προχωρημένη διαπραγμάτευση, με μεσοσταθμικές μειώσεις μισθών σε επίπεδα λίγο υψηλότερα του 15%.
Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις ΠΟΞ - ΠΟΕΕ-ΥΤΕ είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και αυτή τη στιγμή οι δυο φορείς έχουν προσφύγει στη διατησία.
Η συμφωνία αυτή έχει ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 και ήδη έχει κατατεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας της Ρόδου.
Κομβικό ρόλο στην διαπραγμάτευση, πέραν των δύο προέδρων Αντώνη Καμπουράκη και Θανάση Σταμούλη, διαδραμάτισαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ Βάσος Μηναίδης και οι δύο αντιπρόεδροι Άρης Σουλούνιας και Γιώργος Τσέλιος.

http://money-tourism.blogspot.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/7/12 13:50

    "διασφαλίζει εργασιακή ειρήνη, κοινωνική υπευθυνότητα και καλύτερες ημέρες για τον πολύπαθο ελληνικό τουρισμό, αποτελεί η υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης στη Ρόδο"
    Αναλογικά αν με μειώσεις μισθού διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη τότε χωρίς μισθούς επιτυγχάνεται το η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο!!! Βάλτε τα ταξικά σας γυαλιά και δείτε τους φίλους και τους εχθρούς σας, τους συστημικούς και τους αντισυστημικούς αν θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/12 14:06

    pliroste ton kosmo pou doulevei tsampa tosous mines......eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/12 14:40

    Ετσι μπραβο!Δωσεεε!Πηδηξτε τον ιδιωτικο τομεα μπας και σωθουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/12 15:49

      Γιατί φίλε μετά τα αυξημένα κέρδη τους οι ξενοδόχοι θα τα δώσουν για τους δημόσιους, πλέον κρατικούς, υπαλλήλους!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/7/12 14:50

    ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΗΔΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΣΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/12 16:36

      Μαλακα μια ζωή ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που πηδάνε, εσένα σου έκοψαν τα 2 τελευταία χρονια και κάτι έπαθες τώρα, λαμόγιο ρουφιάνε κερατα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/7/12 16:40

      Οι φυλακες του νοσοκομείου παίρνουν 680 ευρώ με 7 ένσημα τον μηνα χάρη σε μια εταιρία που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της. Οι σκατόβλαχοι. Και λέτε για τους δημοσιους υπαλληλους?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/7/12 15:35

    akoma merikoi milane me tin ksilini politiki glossa......tin stigmi pou oi simpolites mas einai aplirotoi apo ton oktombri(osoi doulevan, giati aloi itan anergoi mexri teli maiou). ntropi stous perisoterous ksenodoxous 1) gia tous alodapous pou proslamvanoun (otan o ellinas ipoferei,2)gia tous anasfalistous,3) gia to pososto tou 40% twn dithen idikevomenwn(les kai einai giatroi) pou doulevoun dorean.....
    ntropi zite mesa stin xlidi kai to paizete kirioi.... kirios einai autos pou plironei tis ipoxreosis tou.....
    kai kati telefteo pou akouw gia olous autous tous epitiximenous..... MAGGES KAI EPITIXIMENOUS SAS EKANE TO KRATOS..... KAI OXI TO MIALO SAS..... KAMAROSTE MIALA.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/7/12 15:47

    Ωραία τότε κύριος είναι αυτός που θα εφαρμόσει την νέα συλλογική και θα είναι σύμφωνος με τον νόμο! Εμ μήπως να αμφισβητήσουμε το δίκιο αυτού του κράτους που είναι το κράτος τους και όχι το κράτος του εργάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/7/12 16:47

    οκ μειωση μισθου αλλα να δουλευουν ντοποιοι να μην υπαρχει προβλξμα ανεργιας...αν ειναι να μειωθει ο μισθος κ να δουλεουν πακιστανοι φυλακες κ ρουμανες καμαριερες καληνυχτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/7/12 17:14

    4:36 ΑΚΟΥ...... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΙΣΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Κ ΞΑΝΑΒΡΙΣΗΣ ΣΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΜΙΟΛΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΠΙΔΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/12 06:18

      σιγά ρε ζαμπονοτυρόπιτα που θα μου γαργαλίσεις και το σπίτι, ισα μωρή φώκια γλυφτρονι του κερατα και της ρεμούλας, ισα τραβα ρουφά τον φραπέ σου και ξέσπασε στο καλαμάκι σου λολίτα που θα σε βάλω και στο σπίτι μου παλιοπετούγια.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος7/7/12 19:23

    ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/7/12 06:10

      Μπορούν να κάνουν και αλλιώς? αφού τους τα παίρνουν με το έτσι θέλω το κράτος από τους μισθούς τους. Τουλάχιστον εμείς δουλεύουμε όσες ώρες μας πει ο εργοδότης μας και όχι όσες γουστάρουμε όπως κάνετε εσείς και σε κάθε γιορτή να είσαστε αραχτοί στους καναπέδες σας. Και από τις 5 μέρες που κανονικά θα έπρεπε να δουλεύετε ζήτημα αν δουλεύετε τις μισές. Άσε τις μαϊμού αναρρωτικές που πέφτουν βροχή και κάνετε να εμφανιστείτε στην εργασία σας μονο για να πληρωθείτε. Ρε σε ποιον τα πουλάτε Ρε αυτά ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι υποφέρουν? Και πως φοροδιαφεύγει ένα ιδιωτικός υπάλληλος μπορείτε να μου πείτε και εμενα? Να μου πείτε για τους επιχειρηματίες θα το καταλάβω, αλλα οι υπάλληλοι.....ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!! Να είχαμε και εμείς όλα τα προνομιακά επιδόματα, να μας επιστρέφανε και σε εμάς τους φόρους από τα στεγαστικά δάνεια, και ένα σορό αλλα που άμα τα αναλύσουμε θα χάσουμε το μέτρημα, να πω ναι είμαι και εγω ένας βολεμένος παρτακιας και δεν μου καίγεται καρφί για τους υπολοιπους. Μονο ότι μια έγκυος δημόσιος υπάλληλος κάνει 2 ολόκληρα χρονια για να ξανά πάει στην δουλειά και μάλιστα είναι όλα κανονικά πληρωμένα από το κράτος, αυτό λέει πολλά και ποσο κατωτερους και χεσμένους έχουν εμάς τους ιδιωτικούς. Αν είναι να πω και αλλα θα χρειαστώ μια ολόκληρη σελίδα στο site.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος7/7/12 19:43

    εσεις ολοι δεν χρειαζεστε καποιον να σας διαιρει για να βασιλευει,διαιρειστε απο μονοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/7/12 00:05

    Χαρά που θα έχω,όταν απολυθούν όλοι αυτοί οι κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι του κερατά,που έχουν βγάλει σπυριά στο κώλο από την καθούρα,μιλάτε ρε που σαββατοκύριακα κολοβαράτε που παίρνετε άδειες όποτε θέλετε,υπερωρίες δεν ξέρετε τι θα πει αυτή η λέξη που τη κοπανάτε όποτε θέλετε από την δουλειά,που είστε γενικά βάρος τις κοινωνίας,γιατί κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση σας,που μπήκατε όλοι με γλείψιμο και τόσα χρόνια που παίρνατε το χρήμα το καλό ήταν όλα ωραία, τώρα που κοπήκαν δεν είναι καλά,σαβούρες καλά να πάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος8/7/12 12:34

    ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ. ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΝΑΣΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ Η ΧΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ SIEMENS ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/7/12 13:11

    ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΙΦΗΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *