ροή ειδήσεων

Τέλος τα τεκμήρια, επιστρέφει το Πόθεν Έσχες!

Την αντικατάσταση των “άδικων” τεκμηρίων (μέχρι και το παιδί χρεώνεσαι…) από τις “Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης”, εξετάζει η κυβέρνηση για το 2013, την ώρα που... η τρόικα καραδοκεί και απαιτεί λεφτά και φόρους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει να αντικατασταθούν τα τεκμήρια από τις “Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης” (αγορές, ενοίκια, δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κ.α.), οι οποίες θα αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες που θα συνοδεύει από του χρόνου, την φορολογική μας δήλωση.

Μέσω του πόθεν έσχες θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στο οποίο θα αποτυπώνεται η ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τα εισοδήματα του, καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τις επενδύσεις του σε ομόλογα, μετοχές κ.α.

Το μέτρο αυτό θα ευνοεί τους φορολογουμένους αν δηλώνουν μεγαλύτερα πραγματικά εισοδήματα, ενώ στον αντίποδα όμως ίσως αποτρέπει άλλους από το να ζητούν αποδείξεις για δαπάνες, που θα μειώνουν το δηλωθέν εισόδημά τους. Έτσι στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν και δύο επιπλέον μέτρα.

eglimatikotita.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *