ροή ειδήσεων

Ρόδος: Πρόταση για απόλυση καθηγητή για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας!

«Εντοπίσθηκε» ο υπολογιστής του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Τί εξηγήσεις δίνει...
Την απόλυση 54χρονου καθηγητή που υπηρετεί σε σχολείο της Ρόδου εισηγείται απρος το Υπουργείο Παιδείας το ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου, μετά την ολοκλήρωση πειθαρχικής έρευνας για υπόθεση κατοχής και διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω Διαδικτύου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Μάιο του 2010 και σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε τον Ιούλιο του 201 από το 5ο Τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια επιχείρησης για την πάταξη κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ η «Δημοκρατική».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε η εμπλοκή αγνώστου μέχρι σήμερα αριθμού Ελλήνων χρηστών Internet οι οποίοι με χρήση 361 διαφορετικών μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών των ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου προμηθεύτηκαν από την ανωτέρω ιστοσελίδα, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και χρήστης της διεύθυνσης IP ο καθηγητής.

Κλιμάκιο αστυνομικών τις πρωινές ώρες της 10ης Ιουλίου 2010 μετέβη στην οικία του και διεξήγαγε νομότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ ο οποίος απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση από την οποία προέκυψε ότι στον μη κατανεμημένο χώρο του σκληρού δίσκου, δηλαδή σε χώρο του σκληρού δίσκου που υπάρχουν ίχνη από αρχεία που έχουν διαγραφεί οριστικά, υπήρχε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Βρέθηκε επιπλέον λογισμικό στο οποίο ο χρήστης μπορεί να μεταφορτώνει αρχεία της επιλογής του από ιστοσελίδες διαδικτυακής αποθήκευσης αρχείων.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ούτε και κάποιο μέλος της οικογένειάς του έχει σχέση με την υπόθεση. Τα αρχεία στον συγκεκριμένο δίσκο, όπως τόνισε, θα μπορούσαν να είναι γραμμένα προτού ο ίδιος τον αγοράσει διότι την περίοδο εκείνη είχε αλλάξει δύο με τρεις σκληρούς δίσκους καθόσον τα παιδιά του έπαιζαν πολλά παιχνίδια και γινόταν εξαντλητική χρήση του υπολογιστή. Το συγκεκριμένο σκληρό δίσκο, όπως είπε, τον είχε αγοράσει μεταχειρισμένο.

Όσον αφορά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία του 2007 κάποιος από το δικό του υπολογιστή επισκέφτηκε την κροατική σελίδα με το πορνογραφικό υλικό μπορεί να οφείλεται στο ό,τι κάποιος από γειτονικό διαμέρισμα χρησιμοποιώντας ασύρματο ίντερνετ μπήκε από τη δική του σύνδεση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

rodosalarm.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/7/12 22:47

    ΣΤΑΥΡΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ 70 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ 1 ΛΕΠΤΟ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΝΥΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/12 14:57

    και η σκεψη μονο φτανει !! τα 70 δλ ειναι ανωμαλια.ΑΝΩΜΑΛΙΑ το ακουτε ρεεεεεεε ντροπη σας παιδοφιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *