ροή ειδήσεων

Πρόγραμμα εμβολιασμών για παιδιά

Εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση...

Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από την 1 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ώστε να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες και να μπορεί να γίνει ο προγραμματισμός για την προμήθεια των εμβολίων.

Οι ομάδες στόχοι του πληθυσμού που θα μπορούν να εμβολιαστούν στο Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Ρόδου, είναι παιδιά ανέργων, άπορων, κοινωνικά αδύνατων καθώς και παιδιά γονέων που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δεν έχουν πρόσβαση σε μονάδες υγείας και παιδιάτρους.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου, κατόπιν ραντεβού. Παιδιά που είναι πλήρως ανεμβολίαστα, θα κάνουν το λεγόμενο «catch up» στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα στα πιο ζωτικής σημασίας εμβόλια του βασικού εμβολιασμού. Στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε πρέπει να χάνεται , όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη.

Το εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο έχει γίνει αποδέκτης της αγωνίας των γονιών που ζητούν βοήθεια, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν ούτε τον απαραίτητο κύκλο εμβολίων των παιδιών τους. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στον εμβολιασμό των παιδιών είναι τουλάχιστον δύσκολη και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε αυτό τον τομέα.

Ήδη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγιεινής και την Περιφέρεια γίνονται προσπάθειες συντονισμού για την προμήθεια των απαραίτητων εμβολίων για τις μέχρι τώρα περιπτώσεις ανεμβολίαστων παιδιών.

Διεύθυνση του Ιατρείου: Κων. Παλαιολόγου 85, Πλατεία Αγ. ιωάννη

Οι ώρες λειτουργίας του Ιατρείου είναι: ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.30 - 13.00 και 18.00 - 19.30

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 2241036110

Και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ekif.rodos@gmail.com



ekifrodos.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *