ροή ειδήσεων

Τηλεπικοινωνιακές περικοπές για τους Έλληνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου ευρωβαρόμετρου, οι Ελληνες φαίνεται ότι διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής όσο και τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας...

Επίσης φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαίτερα το κόστος χρήσης του κινητού τηλεφώνου, δεδομένου ότι το 84% των ερωτηθέντων, ανέφερε ότι περιορίζει τη διάρκεια χρήσης των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας λόγω κόστους. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε. των 27, έχοντας δεύτερη τη Βουλγαρία (82%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωβαρόμετρου το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που χρησιμοποιεί τηλεφωνική σύνδεση τόσο σταθερού όσο και κινητού, διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στο 72% και εμφανίζεται κατά 10 π.μ. μικρότερο απ’ ό,τι εννέα μήνες πριν. Τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση σταθερού τηλεφώνου μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (82%), ενώ τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση κινητού υποχώρησαν κατά 4 π.μ. (89%).

Επίσης, από τα ευρήματα του ευρωβαρόμετρου, είναι ορατή η στροφή των Ελλήνων στις φθηνές λύσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα νοικοκυριά που βασίζονται αποκλειστικά σε λύσεις καρτοκινητής αυξήθηκαν κατά 7 π.μ. μέσα στο 2011 φτάνοντας στο 43%. Αντίστροφα το ποσοστό των νοικοκυριών που κάνει χρήση προγραμμάτων συμβολαίων την ίδια περίοδο μειώθηκε κατά 6 π.μ. και διαμορφώθηκε σε 18%.

Το μόνο θετικό από την έρευνα αυτή, είναι ότι οι Ελληνες καταναλωτές εμφανίζονται ευχαριστημένοι από τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Η συντριπτική πλειοψηφία παραδέχεται ότι η κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας είναι καλή και ότι οι συνομιλίες τους στα κινητά τηλέφωνα δεν διακόπτονται συχνά.
tromaktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *