ροή ειδήσεων

Πρωτιά σε παράπονα καταναλωτών
για ασφαλιστικές εταιρίες και τηλεπικοινωνίες

Ο τομέας της ιδιωτικής ασφάλισης είναι διαχρονικά πρώτος σε αριθμό παραπάνω, μετά τις τράπεζες, συγκεντρώνοντας το 19,3% του συνόλου των καταγγελιών που...
κατέγραψε η ΕΚΠΟΙΖΩ το 2011, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 το ως άνω ποσοστό ανήλθε στο 23%.

Εντυπωσιακή είναι και η άνοδος του πλήθους των σχετικών καταγγελιών από 3.478 το 2009 σε 4.100 το 2011, σε ποσοστό 17,8%.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε Χθες η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ, σε συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασε το πρόγραμμα «Νομική Υποστήριξη Καταναλωτών σχετικά με Τηλεπικοινωνίες και Ιδιωτική Ασφάλιση». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ και διάρκεια έξι μηνών και αφορά στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών που κατοικούν στην περιφέρεια Αττικής

.Ειδικότερα στην συνέντευξη οι εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ ανέφεραν :

Από την καθημερινή μας επαφή με το καταναλωτικό κοινό και τα προβλήματά που αντιμετωπίζει, αναδείξαμε τους τομείς της ιδιωτικής ασφάλισης και των τηλεπικοινωνιών ως τους πιο σημαντικούς μετά τις τράπεζες, δεδομένου ότι συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό καταγγελιών, και κατέληξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη έγκυρης πληροφόρησης και υποστήριξης των καταναλωτών. Ανταποκρινόμενη, λοιπόν, στα προβλήματα των καταναλωτών αναλαμβάνει την πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τους τομείς Τηλεπικοινωνίας και Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη νομική τους υποστήριξη, όπου προκύπτει ανάγκη.

Ιδιωτική Ασφάλιση

Ο τομέας της ιδιωτικής ασφάλισης είναι διαχρονικά πρώτος σε αριθμό παραπάνω, μετά τις τράπεζες, συγκεντρώνοντας το 19,3% του συνόλου των καταγγελιών που κατέγραψε η ΕΚΠΟΙΖΩ το 2011, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 το ως άνω ποσοστό ανήλθε στο 23%. Εντυπωσιακή είναι και η άνοδος του πλήθους των σχετικών καταγγελιών από 3.478 το 2009 σε 4.100 το 2011, σε ποσοστό 17,8%. Μάλιστα μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2012 έχουν ήδη καταγραφεί 2.500 παράπονα καταναλωτών που αφορούν ασφαλιστικές εταιρίες και αν συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 4.500 καταγράφοντας αύξηση 9,7% από το αντίστοιχο αριθμό το 2011.

Οι καταγγελίες των καταναλωτών αφορούν τα παρακάτω θέματα:

• Αυθαίρετες και υψηλές αναπροσαρμογές ασφαλίστρων – 55%

• Άρνηση καταβολής αποζημίωσης – 30%

• Υποχρέωση ασφάλισης σε συγκεκριμένη εταιρεία με την αγορά αυτοκινήτου ή ακινήτου – 15%

• Ελλιπής πληροφόρηση & Αδιαφάνεια όρων – 20%

• Λοιπές αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές – 27%

Σημείωση: Τα ως άνω ποσοστά υπερβαίνουν το 100, δεδομένου ότι πολλές καταγγελίες αναφέρονται σε περισσότερες από μία κατηγορίες.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Νομική Υποστήριξη Καταναλωτών σχετικά με Τηλεπικοινωνίες και Ιδιωτική Ασφάλιση»

• Έγκυρη πληροφόρηση του καταναλωτή μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου, δια ζώσης στα γραφεία μας και μέσω των δύο νέων ενημερωμένων ιστοσελίδων μας.

• Διαμεσολάβηση για την εξωδικαστική επίλυση υποθέσεων.

• Συγκέντρωση στοιχείων και επεξεργασία τους με τη λήξη του προγράμματος, με σκοπό την άσκηση συλλογικών αγωγών.

asfalisinet.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *