ροή ειδήσεων

Ρόδος: Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου
με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Την έναρξη συνεργασίας σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο, σηματοδοτεί το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που υπεγράφη το μεσημέρι στη Ρόδο...

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας και η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου.

Σημειώνεται δε, ότι σχετική απόφαση για σύναψη συστηματικών συνεργασιών σε εθνικό επίπεδο με επτά πανεπιστήμια της χώρας είχε πάρει η πρυτανική αρχή και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου πέρσι τον Ιούνιο.

Οι εν λόγω Διαπανεπιστημιακές Συνεργασίες αποσκοπούν στην ευρύτερη υποστήριξη της αποστολής και του ρόλου των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Αναφέρονται στο εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και εστιάζουν σε πέντε διακριτές διαστάσεις στόχων και δράσεων και συγκεκριμένα στη προαγωγή της διδασκαλίας και της έρευνας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, στην ανάπτυξη παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ πανεπιστημίων, στην δικτύωση των ερευνητικών τους εργαστηρίων και από κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας, στην διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου που να διευκολύνει και να προάγει την έρευνα σε ποικίλους τομείς και στη διαρκή βελτίωση της πανεπιστημιακής λειτουργίας.

Μιλώντας για τη συνεργασία των δύο πανεπιστημίων που ξεκινά, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, τόνισε, ότι τα συνδέουν πολλά ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει η συνέχεια τέτοιων συνεργασιών οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη καλύτερων σχέσεων ανάμεσα στα πανεπιστήμια, ακόμα και όταν τα αντικείμενα είναι διαφορετικά.

«Έχουμε κοινή γλώσσα» είπε ο κ. Τσάρτας και στάθηκε στο ρόλο που παίζουν τα πρόσωπα σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφερόμενος στην αντιπρύτανη του ΕΜΠ, η οποία όπως είπε είναι Ροδίτισσα και έχει μεγάλη παρουσία στον τόπο.

Η κ. Μοροπούλου παίρνοντας αμέσως μετά το λόγο δήλωσε, ότι «μας συνδέει η ιδεολογία του δημόσιου πανεπιστημίου, το Αιγαίο και ο κοινός ρόλος στην ανάπτυξη του τόπου» και συνέχισε λέγοντας « ως Ροδίτισσα, ως Δωδεκανήσια λέω ότι σήμερα το πανεπιστήμιο απευθύνεται στην κοινωνία. Το πανεπιστήμιο υπάρχει για την κοινωνία».

Μιλώντας για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια τόνισε ότι υπάρχει κοινή πολιτική σε ότι αφορά την έρευνα και την εκπαίδευση και ειδικά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής, τον τουρισμό κλπ Η συνεργασία των δύο πανεπιστημίων θα αξιοποιηθεί και προς όφελος των νησιών σε συνεργασία με την περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *