ροή ειδήσεων

Μειωμένες τιμές των ξενοδοχείων στα θέρετρα

Μειώσεις τιμών έως και 38% στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας καταγράφει τον Ιούλιο, έναντι του περυσινού Ιουλίου, ο «Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών» της trivago. Ειδικότερα, οι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται... στη Νάξο, όπου οι μειώσεις τιμών φτάνουν στο 38% (στα 59 ευρώ η μέση τιμή) και ακολουθούν: Η Σκόπελος με μείωση τιμών κατά 26% (64 ευρώ), το Φαληράκι Ρόδου κατά 23% (στα 71 ευρώ η τιμή εφέτος), η Καλαμπάκα κατά 18%, η Θάσος κατά 16%, η Αθήνα κατά 15%, τα Χανιά κατά 11%, η Θεσσαλονίκη και η Ρόδος κατά 5%, ενώ στα περυσινά επίπεδα κρατήθηκαν τα ξενοδοχεία του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Το ίδιο σκηνικό παρατηρείται και στην Κύπρο, με την Αγία Νάπα να ηγείται στο ποσοστό μείωσης με 12% (172 ευρώ) σε σχέση με το 2011 και τη Λάρνακα να ακολουθεί με ποσοστό μείωσης 9% και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση τα 89 ευρώ. Εναντι των τιμών του προηγούμενου μήνα, του Ιουνίου, τον Ιούλιο παρατηρείται σημαντική αύξηση τιμών στα ξενοδοχεία των νησιωτικών προορισμών.

Ειδικότερα, η καταγεγραμμένη αναζήτηση τιμών από τους χρήστες του συστήματος για ένα δίκλινο δωμάτιο δείχνει ότι στη Μύκονο (Χώρα) οι τιμές αυξήθηκαν κατά 31% (στα 180 ευρώ το δίκλινο τον Ιούλιο), στη Σκιάθο κατά 39% (στα 61 ευρώ), στη Ρόδο (Χώρα) κατά 26% (στα 91 ευρώ), στην Περίσσα Σαντορίνης κατά 43% (στα 73 ευρώ), στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης κατά 31% (στα 168 ευρώ), στα Χανιά κατά 9%, στο Ρέθυμνο κατά 17%, στην Κέρκυρα (Χώρα) κατά 10%, στην Κω (Χώρα) κατά 44%, στο Ηράκλειο κατά 8%, στην Ολυμπία κατά 3%, ενώ η Αθήνα είχε μείωση τιμών κατά 7%, ο Πειραιάς κατά 13%, η Γλυφάδα κατά 21%, η Θεσσαλονίκη κατά 1% και το Ναύπλιο κατά 6%.

Στις 45 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις του «Καταλόγου» της trivago, αυτόν τον μήνα, καταγράφεται καθοδική πορεία έναντι του Ιουνίου. Αύξηση υπάρχει στα ξενοδοχεία του Λονδίνου, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά 16% (261 ευρώ το δίκλινο) και των Καννών κατά 17% (στα 197 ευρώ). Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στη Βαρσοβία, αφού μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου οι τιμές κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα καθοδικά.

Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν τη Βαρσοβία θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 67 ευρώ (πτώση 62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα). Στη λίστα με τις πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση συμπεριλαμβάνονται και η Βαλένθια με μείωση των τιμών κατά 24% (74 ευρώ ανά διανυκτέρευση), η Σαραγόσα (54 ευρώ, μείωση 14%), η Πράγα με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 96 ευρώ και πτώση της τάξεως του 18% και το Παρίσι (179 ευρώ, μείωση 14%).
Κέρδος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *