ροή ειδήσεων

ΟΟΣΑ: Αύξηση του τουρισμού παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση

Ο τουρισμός αντέχει ακόμα. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έκθεση που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σύμφωνα με την οποία... οι διεθνείς αφίξεις σημειώνουν αύξηση, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η έκθεση (OECD Tourism Trends and Policies 2012) εξετάζει τον τουρισμό σε 51 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση οι χώρες του ΟΟΣΑ το 2010 αποτέλεσαν τον προορισμό για το 66% των παγκόσμιων αφίξεων και οι χώρες της Ε.Ε αντιπροσώπευαν το 50,2%.

Το 2010, το σύνολο των διεθνών αφίξεων σε όλες τις χώρες ανήλθε σε 940 εκατομμύρια, 6,7% πάνω από το ποσοστό του 2009, με την μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων να καταγράφεται στην Ασία και τον Ειρηνικό. Συνολικά, οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4% στις χώρες του ΟΟΣΑ και 2,7% στη ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση επισημαίνει ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό μερίδιο της οικονομίας των υπηρεσιών του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των εξαγωγών υπηρεσιών και μέχρι 10% του ΑΕΠ.

Όπως υπογραμμίζεται, ο τουρισμός στηρίζει πάνω από το 5% της απασχόλησης στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, ωστόσο σε πολλές χώρες, οι θέσεις εργασίας παραμένουν κενές λόγω της έλλειψης κατάλληλα εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *