ροή ειδήσεων

ΙΔΟΥ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ..."
Διαβάστε την απίστευτη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας:
27/07/2012 - Απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας...

Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας,
προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.
exomatiakaivlepo.blogspot

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/12 19:43

    Σταματείστε να γράφετε ηλιθιότητες και να τραβάτε τον "μπάφο".
    Που το ειδατε το ξεπούλημα?

    Ηταν αναμενόμενη για οσους γνωρίζουν απο Τραπεζικά θέματα οτι αυτή η τράπεζα δεν μπορούσε να σταθεί μόνη της ορθια, με κομματικές διοικήσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, με βόλεμα απο το "παράθυρο" των πλείστων εργαζόμενων εκεί, και με λογική και νοοτροπία δημοσιουπαλληλική των υπαλλήλων της.

    Ουτε αυξηση του κεφαλαίου της μπορούσε να κάνει, και καννένα crash test των ελεγχτικών οικων και αξιολόγησης δεν πέρασε.

    Και ειμαστε και τυχεροί που αδράνησαν λίγο οι Τούρκοι(έκαναν κράτει περιμένοντας λόγω των υπεράριθμων υπαλλήλων της), και δεν κτύπησαν την προσφορά του Σάλα της Πειραιώς, που δήλωσε οτι θα κρατήσει ολους τους υπαλλήλους της .

    Τι θα λέγαμε τότε αν η Αγροτική θα ηταν απο σήμερα το πρωί, με τραπεζική τουρκική διοίκηση?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/7/12 23:50

      Φίλε μου ούτε κρύο ούτε ζέστη. Από ότι έχει αποδειχθεί περίτρανα, οι γείτονές μας οι Τούρκοι, όχι μόνο έχουν ηγέτες (εμείς έχουμε μπακλαβάδες) αλλά κινήθηκαν έξυπνα δίνοντας με λίζινγκ μαρίνες, αεροδρόμια και ξενοδοχεία στους Γερμανούς να τα αναπτύξουν και αξιοποιήσουν. Και ιδού το τουριστικό θαύμα των γειτόνων μας. Εμείς "οι έξυπνοι" "ηλίθιοι" θέλαμε να τα αξιοποιήσουμε μόνοι μας (σαν το γκολφ αφάντου για παράδειγμα) και μείναμε κάτι αιώνες πίσω. Εκείνοι αξιοποίησαν την τεχνογνωσία και το management των Γερμανών και προχώρησαν μπροστά. Εμείς "οι μπακλαβάδες" μείναμε στα "σκατά" μας. Οι Κινέζοι κάνανε το ίδιο, προσκάλεσαν ξένες εταιρίες για επενδύσεις λόγω φθηνών ημερομισθίων και "έκλεψαν την τεχνολογία" της Δύσης. Σήμερα στέλνουν διαστημόπλοια στο διάστημα. Εμείς τι κάνουμε???? ακόμα το παίζουμε "έξυπνοι" και σε λίγο θα τα "ξεπουλήσουμε" όσο-όσο. Ενα κράτος που δεν μπορεί ούτε τα σκουπίδια από τον δρόμο να μαζέψει, τι περιμένεις να κάνει?ΟΔ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *