ροή ειδήσεων

Συμβουλές για όσους φεύγουν διακοπές για την προστασία των σπιτιών τους από επίδοξους ληστές

Ο Φώτης Αλεξόπουλος, μέλος του Δ.Σ ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος συμβουλεύει τους πολίτες, ώστε τα σπίτια τους να προστατευτούν από επιδόξους ληστές, που δεν κάνουν «διακοπές» και εκμεταλλεύονται την απουσία μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...

· Πότε δεν ανακοινώνεται την αναχώρηση σας για πού και πότε, καλό είναι να το γνωρίζουν μόνο συγγενικά σας πρόσωπα.

· Δεν αλλάζεται πότε την καθημερινή όψη που είχε το μπαλκόνι, η αυλή, ο κήπος, το γκαράζ, κ.λ.π. που να δηλώνουν την απουσία σας.

· Μπορεί τε να τοποθετήσετε ηλεκτρονικό μετρητή ο όποιος να ανοίγει τα φώτα στον εσωτερικό χώρο σε διαφορετικές ώρες ώστε να δηλώνεται παρουσία ανθρώπων μέσα στο σπίτι και πότε δεν αφήνετε επί 24ωρου βάσεως το φως στο μπαλκόνι ανοιχτό.

· Πάντα φροντίζετε εκ των πρότερων με φιλικό η συγγενικό σας πρόσωπο να αδειάζει το γραμματοκιβώτιο, να κάνει πότισμα του κήπου η των λουλουδιών στο μπαλκόνι, μέχρι και αερισμό του σπιτιού, κ.λ.π ώστε να μην δηλώνετε πλήρως η απουσία σας.

· Σε περίπτωση που έχετε εγκαταστήσει ιδιωτικό συναγερμό, η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ειδοποιούμε την εταιρεία φύλαξης για τον χρόνο απουσίας μας και σε ποιο πρόσωπο θα αποφανθούν σε περίπτωση ανάγκης..

· Καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε να φύγετε από το σπίτι, να ελέγχετε σχολαστικά τις ηλεκτρικές συσκευές αν είναι όλες απενεργοποιημένες, καθώς και να γίνετε σχολαστικός έλεγχος σφραγίσματος θυρών και παραθύρων, και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ πάντα κλείνουμε τον γενικό του νερού.

· Για τους χρηστές του διαδικτύου υπάρχει τρόπος παρακολούθησης των χώρων του σπιτιού on line και γίνεται σε συνεννόηση με τον τεχνικό σας..

· Καλό θα είναι αν η οικογένεια διαθέτει επιπλέον τροχοφόρο όχημα να παραμένει στους χώρους της πυλωτής, η στην αυλή, ώστε να προδιαθέτει δήθεν ίχνη παρουσία σας στην κατοικία.. Ι

· Σε περίπτωση τέλος που η κατοικία η πολυκατοικία αποτελείται από ενοίκους που είναι συγγενικά σας πρόσωπα, καλό θα είναι σε συνεννόηση πάντα, να καθορίζεται ο χρόνος απουσίας λόγο διακοπών, έτσι ώστε, ίσως να μπορεί κάποιος να παραμένει πάντα εκεί κατά την απουσία των άλλων.

· “ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

· ΙΝΚΑ QjhIsTeqry-7mOvltG2TRHb1zA6wgwbvAΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ”

· ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

· ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

syneidisi.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/7/12 08:56

    Επίσης να μην προτιμάτε τις φτηνές εταιρίες σεκιούριτι διότι σας παρέχουν και φτηνές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας άτομα κατώτερης μόρφωσης και εκπαίδευσης με καθόλου προστασία για τις περιουσιες σας. Με 500 ευρώ μισθό πιστεύετε ότι θα δουλεύουν άτομα που θα σας προστατεύσουν? Εμενα πάντως με αυτά τα λεφτά που δίνουν οι εταιρίες δεν μου καίγεται καρφάκι για τις περιουσιες σας.
    Επίσης να μην προτιμάτε τις φτηνές εταιρίες σεκιούριτι διότι σας παρέχουν και φτηνές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας άτομα κατώτερης μόρφωσης και εκπαίδευσης με καθόλου προστασία για τις περιουσιες σας. Με 500 ευρώ μισθό πιστεύετε ότι θα δουλεύουν άτομα που θα σας προστατεύσουν? Εμενα πάντως με αυτά τα λεφτά που δίνουν οι εταιρίες δεν μου καίγεται καρφάκι για τις περιουσιες σας. Και καλή δουλειά και τζάμπα δεν γίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/7/12 11:04

    Τι να πούμε, έγινε ξεφραγκο αμπέλι η Ελλάδα, η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, και τώρα ΟΤΙ και να κάνεις είναι Μακακια, εδω όλα τα χρυσοχοεία και τι δεν έχουνε και τα αδειάζουν.Στα σπίτια το ίδιο, εδώ κοιμόμαστε μέσα και σε ληστεύουν , και δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτα . Η μόνη λύση είναι η αστυνομία να υπάρχει παντού στους δρόμους 24 ώρες την ημέρα σε όλο το νησί αλά αυτά μόνο στα όνειρα μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/7/12 13:07

    Ο συμβουλάτορας θα πρέπει να είναι πολύ ειδικός στις μοναδικές συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *