ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το κείμενο της νέας τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας

Και το πλέον χρηστικό κομμάτι της "ιστορίας" με την τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας, το κείμενο στην ολότητά του, όπως κατατέθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Το κείμενο έχει ως εξής...


"Στη Ρόδο σήμερα, την 29η Ιουνίου 2012, ημέρα Παρασκευή, οι υπογράφοντες αφενός: 1) Αντώνης Β. Καμπουράκης, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΕΞΡ), 2) Άρης Σουλούνιας, Αντιπρόεδρος της ΕΞΡ, 3) Γεώργιος Τσέλιος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και 4) Βασίλης Μηναΐδης Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΞΡ, νόμιμα εξουσιοδοτημένα μέλη της Επιτροπής Εργασιακών θεμάτων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου
και αφετέρου: 1) Αθανάσιος Σταμούλης, Πρόεδρος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ, 2) Αναστάσιος Ψαρομπάς, Αντιπρόεδρος και 3) Γεώργιος Καντής, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου,
όλοι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι για την υπογραφή της παρούσας Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,
συμφώνησαν και έκαναν αμοιβαία αποδεκτά τα ακόλουθα:

Αρθρο 1. Αντικείμενο - Πεδίο εφαρμογής και Περίοδος Ισχύος
Με τις διατάξεις της σύμβασης αυτής καθορίζονται οι αποδοχές, οι όροι εργασίας και οι εν γένει σχέσεις των εργαζομένων στις πάσης φύσεως Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις που λειτουργούν στη νήσο Ρόδο με τη μορφή ξενοδοχείου, ξενώνα, οικοτροφείου, επιχειρήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, επιχειρήσεις θερέτρων από τουριστικούς οικίσκους (μπαγκαλόους), μοτέλ, τουριστικού περιπτέρου και κέντρου παραθερισμού και κάμπινγκ κ.λπ. για την περίοδο 01ης Ιουλίου 2012 έως 31η Δεκεμβρίου 2013.
Αρθρο 2. Κατηγορίες μισθωτών
Οι μισθωτοί (υπάλληλοι και εργατοτεχνίτες) στους οποίους αφορά η παρούσα σύμβαση θα αποκαλούνται εφ' εξής και ξενοδοχοϋπάλληλοι και κατατάσσονται σύμφωνα με την ειδικότητά τους και ανεξαρτήτως φύλου στις εξής τέσσερις κατηγορίες:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α': Υπάλληλος υποδοχής (ρεσεψιονίστ), μαιτρ, υπομαίτρ (ή κάπταιν), θυρωρός Α', νυκτοθυρωρός Α', μπουφετζής Α', προϊστάμενος υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων και μάγειρας Α'.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β': Προϊστάμενος πλυντηρίου και λινοθήκης, βοηθός υποδομής, θυρωρός Β', σερβιτόρος τραπεζαρίας-σαλονιού ή ορόφων (θαλαμηπόλος), μπάρμαν ή μπαρμέιντ, ασημοκέρηδες και μάγειρας Β'. Επίσης με την προϋπόθεση ότι θα προτιμήσουν την παρούσα / συλλογική σύμβαση οι τηλεφωνητές, οι ελεγκτές, οι ταμπλίστες και μαινκουραντιέ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ': Βοηθός σερβιτόρου, οροφοκόμος (βαλές), θυρωρός υπηρεσίας, βοηθός θυρωρείου ή μπουφέ ή εστιατορίου ή μπαρ ή ορόφων ή λινοθήκης, καμαριέρα, γκρουμ, ντόρμαν ή εξωτερικός θυρωρός, λινοθηκάριος και βουτυριέρης και μάγειρας Γ'.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ': Πλύντρια, σιδηρώτρια, καθαρίστρια κοινοχρήστων χώρων, μοδίστρα, μανταρίστρια, λαντζιέρης, λουτρονόμος, προϊστάμενος και βοηθός ιατρών.
Αρθρο 3. Βασικοί μηνιαίοι μισθοί και ημερομίσθια:
1. Οι μικτοί βασικοί μηνιαίοι μισθοί των εργαζομένων, που αφορά η παρούσα σύμβαση, διαμορφώνονται για όλη την περίοδο ισχύος της, ως εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α' 854,00 Ευρώ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β' 836,00 Ευρώ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ' 819,00 Ευρώ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ' 783,00 Ευρώ
Οι παραπάνω μικτοί μηνιαίοι μισθοί, επί πλέον των προβλεπομένων επιδομάτων, καταβάλλονται για πενθήμερη εβδομαδιαίως εργασία και οκτάωρη ημερησίως. Το μικτό ημερομίσθιο ισούται με το 1/25 του αθροίσματος του ως άνω μικτού μηνιαίου μισθού και των επιδομάτων, που δικαιούται να λαμβάνει ο εργαζόμενος.
2. Το μικτό ημερομίσθιο των εκτάκτως προσλαμβανόμενων προς εξυπηρέτηση επισήμων ή απλών γευμάτων και δεξιώσεων, παρατεθειμένων σε ξενοδοχεία, διαμορφώνεται για όλη την περίοδο της ισχύος της παρούσης σύμβασης ως εξής :
Α' Σερβιτόροι: 59,00 Ευρώ
Β'Βοηθοί: 49,00 Ευρώ
Σημειώνεται ότι το παραπάνω μικτό ημερομίσθιο καταβάλλεται στους δικαιούχους για εργασία οκτώ (8) ωρών και συμπεριλαμβάνονται σ' αυτό όλες οι προσαυξήσεις, για τυχόν εργασία κατά τις Κυριακές και εορτές, καθώς και εργασία κατά τις νυκτερινές ώρες.
Ο βασικός μισθός του αρχιμαγείρου καθορίζεται με ελεύθερη συμφωνία, το ύψος όμως αυτού δεν μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού της Α' κατηγορίας προσαυξημένου κατά 20%.
Ως προς τις βασικές μηνιαίες αποδοχές των ανηλίκων, δηλαδή των μη συμπληρωσάντων το 18° έτος της ηλικίας τους, ισχύουν τα προβλεπόμενα από την εκάστοτε ισχύουσα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
5. Ως προς τις βασικές μηνιαίες αποδοχές των ενηλίκων νεοεισερχομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο εργαζομένων, έως 25 ετών, ισχύουν τα ειδικώς προβλεπόμενα για τους έως 25 ετών εργαζομένους από την εκάστοτε ισχύουσα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε πλέον 10%, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, την προϋπηρεσία τους και την ιδιότητά τους ως υπαλλήλου ή εργατοτεχνίτη, εφόσον η επιχείρηση επιθυμεί να αμείβει τον εν λόγω εργαζόμενο σύμφωνα με την ρύθμιση της παρούσας παραγράφου. Σημειώνεται ότι το παρόν άρθρο δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας, που έχουν προσληφθεί μέχρι την 29η Ιουνίου 2012.
Αρθρο 4. Επίδομα προϋπηρεσίας
Το χορηγούμενο επίδομα προϋπηρεσίας ανά έτος υπηρεσίας, καθορίζεται για όλη τη διάρκεια της παρούσας σύμβασης, ήτοι από 01/07/12 μέχρι 31/12/2013 στο ποσό των 4,85 ευρώ. Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 4 της υπ' αριθ. 6/2012 Π.Υ.Σ.
Αρθρο 5. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Ποσοστό 5% το οποίο υπολογίζεται στις αποδοχές του βασικού μισθού χορηγείται στους παρακάτω απασχολουμένους ανεξαρτήτως φύλου:
α) Καθαριστές των κοινοχρήστων χώρων.
β) Εργαζόμενους στα πλυντήρια και
γ) Στους λουτρονόμους και στους προϊσταμένους και βοηθούς ιατρών.
2. Στους μαγείρους καταβάλλεται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε ποσοστό 10% επί του βασικού μηνιαίου μισθού τους. Το επίδομα αυτό χορηγείται κατ' εξαίρεση, διότι ήδη το λαμβάνουν από τις σ.σ.ε. που τους κάλυπταν μέχρι τις 31.12.1991. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου δηλώνουν ότι δεν θα θέσουν θέμα διαφοροποίησης του εκ ποσοστού 5% ανθυγιεινού επιδόματος που ισχύει για τους λοιπούς ως άνω μισθωτούς.
Αρθρο 6. Επιδόματα Χριστουγέννων, Πάργα, Αδείας
6.1 Τα επιδόματα των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα αποτελούν τακτικές αποδοχές και καταβάλλονται στο ακέραιο εφόσον η εργασιακή σχέση διήρκεσε καθ' όλη την χρονική περίοδο, για μεν την περίπτωση του επιδόματος των εορτών Πάσχα από την 01η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου για δε την περίπτωση του επιδόματος των εορτών των Χριστουγέννων από την 01η Μαΐου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.
Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων ανέρχεται σε έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, εφ' όσον οι μισθωτοί εργάστηκαν καθ' όλη την διάρκεια των ως άνω χρονικών διαστημάτων.
Το επίδομα εορτών Πάσχα ανέρχεται σε μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
Ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις καταβολής αυτών των επιδομάτων περιλαμβάνονται στο προσάρτημα της παρούσας Συλλογικής Σύμβασης.
Γενικές ή ειδικές διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, κανονισμών εργασίας και λοιπών κανονιστικών πράξεων, που καθορίζουν ευνοϊκότερους τρόπους υπολογισμού, καταβολής και γενικά παροχής των επιδομάτων αυτών υπερισχύουν και διατηρούνται σε ισχύ για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν.
6.2 Ο μισθωτός που θεμελιώνει δικαίωμα κανονικής άδειας αναψυχής, αυτούσιας ή σε χρήμα δικαιούται να λάβει και το επίδομα άδειας, το οποίο αποτελεί τακτικές αποδοχές του, υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζονται και οι αποδοχές άδειας και υπόκειται στους ίδιους κανόνες με αυτές.Το επίδομα άδειας ισούται με το σύνολο των πράγματι καταβαλλομένων τακτικών συνήθων αποδοχών της άδειας, με τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές 15 ημερών γι' αυτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό και 13 ημερών γι' αυτούς που αμείβονται με ημερομίσθια ή κατά μονάδα εργασίας ή και με ποσοστά ή και με άλλο τρόπο.
Το αντίστοιχο επίδομα άδειας προκαταβάλλεται κατά τη λήψη της άδειας αναψυχής ή τμήματος αυτής μαζί με τις αποδοχές αδείας.
Γενικές ή ειδικές διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, κανονισμών εργασίας και λοιπών κανονιστικών πράξεων που καθορίζουν ευνοϊκότερους τρόπους υπολογισμού, καταβολής και γενικά παροχής του επιδόματος άδειας υπερισχύουν και διατηρούνται σε ισχύ για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν.
Το άρθρο 6 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 1996-1997 για τη χορήγηση του επιδόματος άδειας σε περίπτωση πρόωρης λύσης της σχέσης εργασίας εξακολουθεί να ισχύει, διαγραφομένων των λέξεων «πριν ο μισθωτός συμπληρώσει παρά τω αυτώ εργοδότη δωδεκάμηνον συνεχή απασχόλησιν», λόγω της μεταγενέστερης τροποποίησης των προϋποθέσεων για τη λήψη άδειας. Τα ανωτέρω δώρα, επιδόματα και παροχές που αναφέρονται στο παρόν άρθρο και στο προσάρτημα θα καταβάλλονται στους εργαζόμενους εφ' όσον, όπως και για όσο χρόνο ισχύουν οι νομοθετικές διατάξεις, Υπουργικές Αποφάσεις, συλλογικές ρυθμίσεις κλπ. που τα προβλέπουν.
Αρθρο 7. Εργασία κατά την έκτη και έβδομη ημέρα της εβδομάδος.
Με την παρούσα Σ.Σ.Ε. και εφόσον απαιτείται παρέκκλιση από τις κείμενες διατάξεις, λόγω φόρτου εργασίας και της εποχικότητας της απασχόλησης, συμφωνούνται τα παρακάτω:
Εάν οι μισθωτοί που υπάγονται στην παρούσα εργαστούν κατά την έκτη και έβδομη ημέρα της εβδομάδας, δηλαδή την μία ή και τις δύο ημέρες της ανάπαυσής τους, τους οφείλεται πρόσθετη αμοιβή.
Εάν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που υπάγονται στην παρούσα εργασθούν επί οκτώ (8) ώρες την έκτη ή και την έβδομη ημέρα της εβδομάδος, δηλαδή την μία ή και τις δύο ημέρες της ανάπαυσής τους, για μεν την έκτη ημέρα τους οφείλεται αποζημίωση, ύψους ενός ημερομισθίου, για δε την έβδομη ημέρα (Κυριακή) τους οφείλεται αμοιβή της τάξεως του 75% του ημερομισθίου τους και μία ημέρα ανάπαυσης, για την οποία θα λάβουν ως αμοιβή ένα ημερομίσθιο, όπως ο μισθός αυτός έχει προσδιοριστεί από τη νομολογία για την εργασία της 6ης και 7ης ημέρας για τους επί πενθημέρω εργαζομένους.
Η εργασία κατά την έκτη ή και έβδομη ημέρα καθ' εβδομάδας, εφ' όσον προκύψει, αυξάνει τις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων και λειτουργεί υπέρ αυτών. Σε καμία, λοιπόν, περίπτωση η εργασία τους κατά τις ημέρες αυτές δεν δύναται να θεωρηθεί απλή (μεμονωμένη) ή κατά σύστημα παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας - το οποίο εξακολουθεί και ισχύει, αφού όποτε συμβαίνει αυτό, γίνεται λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας και της εποχικότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και όχι από πρόθεση μη τήρησης του συμπεφωνημένου πενθημέρου. Η επιλογή των εργαζομένων που τυχόν εργαστούν κατά την έκτη ή έβδομη ημέρα της εβδομάδας, ανήκει αποκλειστικά στο διευθυντικό δικαίωμα των εργοδοτριών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Αρθρο 8. Συνδικαλιστική άδεια
Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου δικαιούται συνδικαλιστική άδεια, όπως ο νόμος 1264/82 ορίζει, αμειβομένων και ασφαλιζομένων πλήρως από την επιχείρηση που εργάζεται για την θερινή περίοδο, εφόσον ο εργαζόμενος απασχολείται από ξενοδοχειακή επιχείρηση άνω των 300 κλινών και με μέγιστο οκτώ (8) ημέρες.
Αρθρο 9. Παρακράτηση Συνδικαλιστικής εισφοράς
Όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υπόσχονται να παρακρατούν κατά την πληρωμή της μισθοδοσίας του μηνός Ιουλίου εκάστης θερινής τουριστικής περιόδου (σεζόν) από τους μισθωτούς, που υπάγονται στις ειδικότητες της παραγράφου 2 της παρούσας, ποσό 20 Ευρώ, ποσό που αποτελεί την ετήσια συνδρομή τους προς το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, του οποίου είναι μέλη. Η ξενοδοχειακή επιχείρηση υποχρεούται να γνωστοποιήσει στο Σωματείο ποιοι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται την ως άνω παρακράτηση, αποστέλλοντας πίνακα με αναλυτική κατάσταση στην οποία ο κάθε εργαζόμενος θα έχει αναγράψει ιδιοχείρως το ονοματεπώνυμό του και θα έχει θέσει παραπλεύρως την υπογραφή του. Όσοι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να γίνεται η παρακράτηση της συνδικαλιστικής εισφοράς από τις αποδοχές τους, οφείλουν να καταθέσουν έγγραφη δήλωση, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με ταυτόχρονη κοινοποίησή της προς τον εργοδότη τους.
Το παρακρατούμενο ποσό θα κατατίθεται, μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από την παρακράτηση, σε τραπεζικό λογαριασμό, υπέρ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, τα στοιχεία του οποίου έγκαιρα και με αποκλειστική ευθύνη του, το Σωματείο οφείλει να γνωστοποιεί με δήλωσή του εγγράφως, στην ξενοδοχειακή επιχείρηση, με την κοινοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης του διοικητικού του συμβουλίου του σωματείου. Την δήλωσή του αυτή το Σωματείο οφείλει να επαναλαμβάνει κάθε φορά που μεταβάλλονται τα στοιχεία του λογαριασμού.
Αρθρο 10. Λοιπές ρυθμίσεις
Αποδοχές ανώτερες από αυτές που καθορίζονται με την παρούσα που προβλέπονται αποκλειστικά από εν ισχύϊ: α) νόμους, β) διατάγματα, γ) υπουργικές αποφάσεις, δ) συλλογικές συμβάσεις, ε) διαιτητικές αποφάσεις, στ) εσωτερικούς κανονισμούς ζ) έθιμα ή ατομικές συμβάσεις εργασίας, δεν θίγονται από τις διατάξεις της παρούσας.
Αρθρο 11. Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την 01η Ιουλίου 2012 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2013.
ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ
Το παρόν προσαρτάται στην Σ.Σ.Ε. των ετών 2010-2011-2012 «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νήσου Ρόδου» και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ
Μισθωτοί, των οποίων η εργασιακή σχέση με τον υπόχρεο εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την καταβολή πλήρων επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, δικαιούνται:
α) για επίδομα εορτών Χριστουγέννων ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή δύο ημερομίσθια ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής για κάθε δεκαεννιά μέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης μέσα στην χρονική περίοδο από 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου και
β) για επίδομα εορτών Πάσχα ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε οκτώ ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης μέσα στην χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου.
Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα υπολογίζονται βάσει των πράγματι καταβαλλομένων τακτικών αποδοχών, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Τακτικές αποδοχές θεωρούνται ο μισθός ή το ημερομίσθιο καθώς και άλλη,παροχή (είτε σε χρήμα, είτε σε είδος) που καταβάλλεται από τον εργοδότη ως συμβατικό ή νόμιμο αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας τακτικά κάθε μήνα ή επαναλαμβάνεται περιοδικά κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Τακτικές αποδοχές αποτελούν, μεταξύ άλλων το επίδομα αδείας, η αμοιβή για τακτική νόμιμη υπερωριακή εργασία, υπερεργασία, εργασία την Κυριακή, σε αργίες, σε νυχτερινές ώρες, τα πριμ παραγωγικότητας, όταν χορηγούνται κατ' επανάληψη σε τακτά χρονικά διαστήματα, κ.λπ.
Κατά τα λοιπά ισχύουν και ενσωματώνονται στην παρούσα οι διατάξεις του Ν. 1082/1980, της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) 19040/1981 (Οικονομικών και Εργασίας) (ΦΕΚ Β 742), όπως τροποποιήθηκε από την ΥΑ 2006743/538/0022/1991 (ΦΕΚ Β 170), της ΥΑ 19344/1980 (ΦΕΚ Β 1298) όπως συμπληρώθηκε από την ΥΑ 11520/1995 (ΦΕΚ Β 374) και της ΥΑ 18796/1989 (ΦΕΚ Β 21), σχετικά με τους όρους, το χρόνο καταβολής, το ύψος και τόν τρόπο υπολογισμού των επιδομάτων εορτών στους μισθωτούς όλης της Χώρας που απασχολούνται σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου καθώς και σε ειδικές κατηγορίες μισθωτών.
Το άρθρο 6 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 1996-1997 για τη χορήγηση του επιδόματος άδειας σε περίπτωση πρόωρης λύσης της σχέσης εργασίας εξακολουθεί να ισχύει, διαγραφομένων των λέξεων «πριν ο μισθωτός συμπληρώσει παρά τω αυτώ εργοδότη δωδεκάμηνον συνεχή απασχόλησιν», λόγω της μεταγενέστερης τροποποίησης των προϋποθέσεων για τη λήψη άδειας. Τα ανωτέρω δώρα, επιδόματα και παροχές που αναφέρονται στο παρόν άρθρο και στο προσάρτημα θα καταβάλλονται στους εργαζόμενους εφ' όσον, όπως και για όσο χρόνο ισχύουν κάθε φορά, οι νομοθετικές διατάξεις, Υπουργικές Αποφάσεις, συλλογικές ρυθμίσεις κλπ. που τα προβλέπουν. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα επιδόματα της προηγούμενης εν ισχύι ΣΣΕ.

http://money-tourism.blogspot.gr

Σχόλια

  1. O STAMOULHS DOULEVEI STON KAMPOURAKH REEEEEEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/12 21:46

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΣΤΑ-ΜΟΥ-ΛΙ... ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΛΑ!!!! ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
    ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΓΓΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/7/12 01:19

    ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *