ροή ειδήσεων

H… κούπα είναι το μέλλον τους!

Η Εθνική Νέων δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο στο Euro U19, καθώς έχασε με 1-0 από την καλύτερη Ισπανία, αλλά απέδειξε ότι αυτά τα παιδιά είναι… φτιαγμένα για μεγάλα πράγματα στην συνέχεια!

Κυρίαρχη η Ισπανία

Η Ισπανία ήταν το μεγάλο φαβορί και θέλησε να το δείξει από την αρχή του αγώνα, καθώς πήρε αμέσως τα ηνία και είχε την υπεροχή καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι φούριας ρόχας απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 2' σε ένα γύρισμα του Ροντρίγκεζ, το οποίο έδιωξε ο Διούδης για να απομακρύνει στη συνέχεια την μπάλα ο Μαυρίας.

Ο 19χρονος άσος της Ρεάλ ήταν μόνιμη απειλή για την εστία μας, καθώς επιχειρούσε συνεχώς με σουτ να μας απειλήσει. Βέβαια, οι Ισπανοί είχαν κι άλλες λύσεις και στο 5' χρειάστηκε η παρέμβαση του Σταφυλίδη στο σουτ του Αλσάσερ. Οι παίκτες του Γιούλεν Λοπετέγκουι εξακολούθησαν να ασκούν πίεση και στο 9' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καμπάνια από αριστερά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Μάλιστα, η Ισπανία ζήτησε και πέναλτι σε μια... βουτιά του Ροντρίγκεζ μέσα στην περιοχή, με τον Μάκελιε να μη δείχνει την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα απείλησε εκ νέου την Εθνική μας, με την μπάλα να βρίσκει στον Σταφυλίδη, ο οποίος ήταν ο καλύτερος από ελληνικής πλευράς στο πρώτο μέρος, και τον Διούδη να πέφτει στη γωνία του και να παραχωρεί κόρνερ στο 18'.

Στο 24' το γύρισμα του Ντεουλοφέου πέρασε απ' όλους, ενώ το σουτ του Τόρες στο 30' δε βρήκε δίχτυα. Η υπεροχή των Ισπανών ήταν γεγονός και στο 31' θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ντεουλοφέου δε βρήκε σωστά την μπάλα, έπειτα από το γύρισμα του Ροντρίγκεζ, και αυτή πέρασε άουτ.

Μπροστά η Εθνική και πρώτη ευκαιρία

Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε σιγά-σιγά τα πάνω της με τη συμπλήρωση μισής ώρα. Μάλιστα, στο 33' είχε και την πρώτη φάση στο ματς. Ο Γιαννιώτας έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, έβγαλε και τη σέντρα, με τον Κατίδη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Πίεσαν ξανά οι Ισπανοί

Βέβαια, η Ισπανία δεν πτοήθηκε και εξακολούθησε να ασκεί πίεση, με τον Μαρινάκη να διώχνει με προβολή το γύρισμα του Τόρες στο 35', ενώ στα δυο επόμενα λεπτά θα μπορούσαμε να μπούμε σε θέση οδηγού.

Ο Μαυρίας εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά στο 36', η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Αριθαμπαλάγα αιφνιδιάστηκε, ώστε να κάνει απόκρουση την τελευταία στιγμή, όμως η φάση σταμάτησε, καθώς ο Διαμαντάκος, που συμμετείχε σε αυτή, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιαννιώτας έβγαλε μια σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να περνάει από Κατίδη και Διαμαντάκο. Ακολούθησαν δυο ευκαιρίας για την Ισπανία, στο 40' με τον Τόρες, του οποίου το σουτ κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, και άλλο ένα του Ροντρίγκεζ στην εκπνοή του ημιχρόνου, που απομάκρυνε ο γκολκίπερ μας σε κόρνερ.

Καλύτερος ο Σταφυλίδης

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τον Σταφυλίδη να είναι ο καλύτερος της «γαλανόλευκης» με αρκετά κοψίματα, τον Κατίδη να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία μας και τον Διούδη να κρατάει το μηδέν σε κάποιες φάσεις.

Δοκάρι για Ισπανία

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, η Ισπανία συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 56' είχε δοκάρι. Ο Καμπάνια έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Σε αυτό το σημείο η Εθνική μας στάθηκε τυχερή, με τους φούριας ρόχας, που έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ροντρίγκεζ έκανε το σουτ, ο Διούδης απέκρουσε με το δεξί πόδι, ενώ στη συνέχεια απομάκρυνε το γύρισμα του Γκριμάλντο.

Ένα κενό και 1-0

Η εκτέλεση φάουλ του Σούσο στο 62'... έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη και στο 80' ήρθε το γκολ για τους Ισπανούς, αφού δημιουργήθηκε κενός χώρος στην άμυνά μας. Ο Ντεουλοφέου έβγαλε την πάσα για τον Ροντρίγκεζ, έχοντας πάρει πάνω του δυο παίκτες, και ο άσος της Ρεάλ νίκησε τον Διούδη.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Ισπανία διατήρησε τα κεκτημένα φτάνοντας στους έξι τίτλους, με την Εθνική μας να μένει για δεύτερη φορά με τη διάκριση του φιναλίστ. Γι' αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά του Κώστα Τσάνα, οι οποίοι προσπάθησαν όσο μπορούσαν για να αντέξουν την πίεση των αντιπάλων και που χειροκροτήθηκαν κατά την παραλαβή των μεταλλίων τους.

Οι συνθέσεις

Ισπανία: Αριθαμπαλάγα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Οσέντε, Καμπάνια, Σούσο (71' Σουάρεζ), Αλσάσερ, Ροντρίγκεζ (90'+1' Μπέρνατ), Χόνι, Τόρες, Ντεουλοφέου (84' Χουανμί).

Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος (85' Μπακασέτας), Διαμαντάκος (67' Λυκογιάννης), Κατίδης (90' Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.

www.gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *