ροή ειδήσεων

Πάνω από 170 πυρκαγιές σε 36 ώρες!

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα
Σε όλη την Ελλάδα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα, κι ενώ οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερές το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων...  Οι πυρκαγιές ξεπέρασαν τις 170 –αριθμός ρεκόρ- από το πρωί της Δευτέρας, γεγονός που θέτει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασαν ταυτόχρονα πέντε πυρκαγιές στην περιοχή των Χανίων της Κρήτης, μια ώρα που τα αεροσκάφη των πυροσβεστικών δυνάμεων και τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ρόδος

Δραματική είναι η κατάσταση στο νησί της Ρόδου, που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στην περιοχή του Αγίου Σουλά. Στην περιοχή εστάλησαν ενισχύσεις από την Αθήνα, για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, αποτελεί έργο εμπρηστών, ενώ τις προηγούμενες ημέρες άλλες 4 φορές άγνωστοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη δασική έκταση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάηκαν πάνω από 2.000 στρέμματα δάσους, ενώ το βράδυ επιχειρούσαν μόνον επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Η ένταση των πύρινων μετώπων είναι τέτοια που αργά το βράδυ τα τρία πύρινα μέτωπα ήταν ορατά από το νησί της Χάλκης, δυτικά της Ρόδου.

Το βράδυ, οι επίγειες δυνάμεις επιχείρησαν να ανακόψουν τα μέτωπα ανοίγοντας ζώνες πυρασφάλειας.

Μάχη με τις φλόγες

Στην Ύδρα 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Μπίστη. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι θυελώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Φλώρινα, τέλος, επιχειρούν 30 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά εκεί πάει καλύτερα και εκφράζεται αισιοδοξία ότι με τη βοήθεια του καιρού μέχρι το μεσημέρι θα τεθεί υπό έλεγχο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Κρήτης,
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Ικαρίας και Σάμου, και Νότια Εύβοια (δήμοι Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου).

Επίσης, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *