ροή ειδήσεων

Νέο «χτύπημα» για τους συνταξιούχους – Εκτακτη εισφορά 1% κάθε μήνα

Μετά την κρίσιμη και έκτακτη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή...
του Χρήστο Σταϊκούρα αποφασίστηκε η πορεία για τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ότι αφορούσε τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μέτρα που θα κληθούν να εγκρίνουν οι 3 αρχηγοί αύριο έχουν πλέον "κλειδώσει", με την κυβέρνηση να θεωρείται πιθανό να εξαιρέσει μάχιμες υπηρεσίες για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, όπως π.χ. η ομάδα ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, από τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρέθηκε επίσης το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όπως και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνάντηση αύριο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

Έρχεται έκτακτη εισφορά στην κύρια σύνταξη 1% κάθε μήνα για όλους.
Μέχρι τώρα το σχέδιο ήταν να επιβληθεί αυτή η εισφορά μόνο ΄σε όσους πήραν εφάπαξ από τα 23 Ταμεία που έδιναν αυξημένο βοήθημα από το '95 και μετά, τώρα όμως το μέτρο γενικεύεται.

Παράλληλα με αυτή την εισφορά θα έρθει και η μείωση, κλιμακούμενη αυτή τη φορά, από τα 600 ευρώ ή τα 700 ευρώ σύμφωνα με το εναλλακτικό σενάριο από 1% ως και 20% στις μεγάλες συντάξεις.

Το τρίπτυχο των περικοπών φαίνεται να κλείνει με την έκτακτη εισφορά στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 400 ευρώ και θα είναι από *5 μέχρι και 20%.

Πλήγμα όμως περιμένει και όσους ακόμη δεν έχουν πάρει εφάπαξ καθώς με πρεμιέρα στο Δημόσιο έρχονται περικοπές σε 23 Ταμεία. Στο δημόσιο η μείωση θα είναι 23% και αναμένεται να αποτελέσει τον “μπούσουλα” για όλα τα Ταμεία με πρόβλημα.

Σήμερα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, θα προσέρθουν στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με μια σειρά από «αγκάθια», καθώς κύριο θέμα της συνάντησης, θα αποτελέσουν τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνουν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να διαρκέσει δυο ώρες, ενώ ο Πρωθυπουργός μέσα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να κλείσει το θέμα του πακέτου των μέτρων των 11,5 δις ευρώ, αλλά και να βρει κοινές θέσεις αναφορικά με τις χαμηλές συντάξεις, και τα ειδικά μισθολόγια.

Την ίδια στιγμή, έντονος είναι και ο προβληματισμός των πολιτικών αρχηγών (Βενιζέλου-Κουβέλη), που παράλληλα με την οριστικοποίηση των μέτρων, θα πρέπει να διαχειριστούν και τις εσωκομματικές αντιδράσεις μεμονωμένων βουλευτών τους, που έχουν προαναγγείλει πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
xespao.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/8/12 23:22

    Αυτο θα πει σαμαργαπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/8/12 00:09

    Ήθελα νάξερα γιατί τιε έκτακτες εισφορές τις λεν "έκτακτες". Τακτικές είναι αφού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *