ροή ειδήσεων

Τα 20 μέτρα που θα μας "γονατίσουν"

Το πακέτο των 11,6 δισ. περιλαμβάνει σωρεία μέτρων που αφορούν περικοπές συντάξεων, επιδομάτων, προνοιακών παροχών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων...

Στο τραπέζι των αποφάσεων βρίσκονται: Τέλος στα δώρα από τις επικουρικές, μείωση ή κατάργηση σύνταξης του ΟΓΑ για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. ΕΚΑΣ μόνο σε άνω των 65 ετών, ελάχιστη σύνταξη με 6.500 ένσημα, ενώ ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας από 1/1/2013.

Αναλυτικά, όπως αποκαλύπτει ο Αδέσμευτος Τύπος, τα είκοσι μέτρα που αναμένεται να μας χτυπήσουν τη πόρτα είναι τα εξής:

*Ψαλίδι στις κύριες συντάξεις. Το σενάριο που εξετάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προβλέπει: από 700 ευρώ έως 1.000, μείωση 2% (ή 5%), από 1.000,01 έως 1.300 ευρώ, μείωση 3% (ή 8%), από 1.300,01 έως 1.600 ευρώ, μείωση 5% (ή 10%), από 1.600,01 έως 2.000 ευρώ, μείωση 12%, από 2.000 ευρώ και άνω μείωση 15%.

*Κατάργηση 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης η οποία αφορά όλα τα ταμεία.

*Κατάργηση δώρων που δίνεται στις κύριες συντάξεις με εξαίρεση τα δώρα από τις συντάξεις ΟΓΑ.

*Χορήγηση των κατώτατων συντάξεων σε κυρίως σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ με εισοδηματικά κριτήρια.

*Μείωση του εφάπαξ σε όλα (πλην ενός ή δύο) ταμεία.

*Έλεγχοι για τις μαϊμού συντάξεις.

*Αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.

*Μείωση του κόστους επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

*Μείωση αποδοχών κατά 15% έως 20% των υπαλλήλων που εργάζονται στις ΔΕΚΟ και εποπτευόμενους οργανισμούς του Δημοσίου.

*Ψαλίδι στις φορολογικές απαλλαγές για συγκεκριμένες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων και με κριτήριο το εισόδημα.

*Κατάργηση ή μείωση του επιδόματος των 1.000 ευρώ (ετησίως) που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους μετά την κατάργηση των δώρων από τους μισθούς.

*Επανεξέταση του χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με το βασικό σενάριο να προβλέπει την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης από τα 15 έτη (4.500 «ένσημα») στα 21,5 έτη (6.500 «ένσημα»).

*Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

*Ριζική αλλαγή στη χορήγηση των επιδομάτων τέκνων (για δημόσιο, ΔΕΚΟ) και αντικατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων καθώς και της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης (με 4 παιδιά) μάνας από ένα επίδομα ανάλογα με το εισόδημα.

*Μείωση κατά 30 ευρώ στη σύνταξη των 360 ευρώ που παίρνουν σήμερα οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

*Επαναφορά της εφεδρείας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

*Ψαλίδι 30 ευρώ στη βασική (προνοιακή) σύνταξη του ΟΓΑ.

*Επανέλεγχος συνταξιούχων αναπηρίας και ψαλίδι στα ποσά των καταβαλλόμενων συντάξεων.

*Μείωση των επιδομάτων που καταβάλλονται μαζί με τις συντάξεις αναπηρίας και αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης που προηγείται της αναπηρίας.

*Μείωση κατά 30% ή 355 στις διπλές συντάξεις εφόσον αθροιστικά υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ.

onlarissa.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/12 09:37

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/12 11:53

    Αναφερόμενος στις απειλές, της Γερμανίας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, ο Γ. Δελεστίκ, αφού παραθέτει σχετικά δημοσιεύματα Γερμανικών εφημερίδων, που εκτιμούν ότι "τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά" και ότι "η κυβέρνηση θα πρέπει πιθανόν να κηρύξει αδυναμία πληρωμών το Σεπτέμβριο, εκτιμάει σε άρθρο του στο χθεσινό περιοδικό "Επίκαιρα":

    Δεν υπάρχουν παρά δύο λογικές εξηγήσεις της στάσης τους αυτής.
    Η πρώτη και πιθανότερη είναι ότι το Βερολίνο έχει προαποφασίσει τη χρεοκοπία της χώρας μας και την αποβολή της από το ευρώ και υλοποιεί το σχέδιο του, παρά την εκλογή υποτελούς προς τη Γερμανία κυβέρνησης στην Αθήνα.

    Στην περίπτωση αυτή θα αποδειχτεί εμπράκτως πως ήταν ψευδέστατο πρόσχημα ότι η εκδίωξη από την Ευρωζώνη θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές. Η απόφαση ήταν προειλημμένη και οι Γερμανοί απλώς επεδίωξαν την εκλογή κυβέρνησης συνεργατών τους στην Ελλάδα για να ελαχιστοποιήσουν την αντίσταση της Αθήνας στην υλοποίηση των σχεδίων του Βερολίνου.
    Πρόσχημα ήταν, δηλαδή, η ενδεχόμενη εκλογή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού και ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα περισσότερο.

    Αντί πινακίου φακής

    Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι Γερμανοί παίζουν θέατρο με αυτές τις απειλές. Δεν σκοπεύουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά, γνωρίζοντας πως έχουν να κάνουν με μια πολιτικά ψοφοδεή ελληνική κυβέρνηση που συναπαρτίζουν πολιτικοί ηγέτες ανάλογης ποιότητας, εκβιάζουν και απειλούν ασύστολα και ανενδοίαστα για να μετατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη σε τυφλό όργανο τους στο στόχο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου της χώρας μας αντί πινακίου φακής.

    Το στόχο τους αυτό τον έχουν ήδη πετύχει στον απόλυτο βαθμό. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει μεταβληθεί σε... «μνημονιακό Ταλιμπάν» χειρότερο κι από τον Στουρνάρα, τον Παπαδήμο, τον Παπακωνσταντίνου ή τον Γιωργάκη! Τύφλα να 'χουν ο Λοβέρδος, η Αννούλα κι ο Χρυσοχοΐδης - τους ξεπέρασε όλους! Με χρυσά γράμματα θα γραφτεί το όνομα του στο.... Πάνθεον του Μνημονίου, ακόμη κι αν η κυβέρνηση του καταρρεύσει σε λίγες εβδομάδες, όπως λένε οι φίλοι του οι Γερμανοί, έχοντας προλάβει να οδηγήσει τους Έλληνες στη μεγαλύτερη δυστυχία και πείνα από το φρικτό χειμώνα του 1941...

    Ο στόχος των Γερμανών και των Μνημονίων τους, που είναι να φτωχύνουν δραματικά όλοι οι Έλληνες -αυτό που τεχνοκρατικά αποκαλείται «εσωτερική υποτίμηση»-, προωθείται ραγδαία από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη. Το αν το Βερολίνο θα αρκεστεί σε αυτό θα το δούμε, πάντως, σε έναν με δύο μήνες. Για την ακρίβεια, θα το νιώσουμε στο πετσί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *