ροή ειδήσεων

Στην εφεδρεία 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Όλα τώρα για το ευρώ και τη μεταρρύθμιση είναι πλέον χωρίς καμία προκάλυψη η αρχή Σαμαρά. Αρχή η οποία σηματοδοτεί το με διαδικασίες εξπρές προχώρημα των μέτρων... για την εξασφάλιση των 11.5 δις που απαιτεί η τρόικα.

Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνουν το κόψιμο κατά 50% του ποσού της δεύτερης σύνταξης που λαμβάνουν περίπου 600.000 συνταξιούχοι ενώ το μαρτύριο της σταγόνας μέσα από την ένταξή τους σε καθεστώς εφεδρείας θα βιώσουν 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα οι οποίοι για τρία χρόνια θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για "μαχαίρι" στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ με την κυβέρνηση να προχωρά σε περικοπές αμοιβών που θα φτάσουν εώς και το 50% και μάλιστα αναδρομικά από το 2011. Παράλληλα έχει αποφασιοστεί να καταργηθούν επιδόματα και έκτακτες παροχές και θα επιβληθεί πλαφόν 2.200 ευρώ στις συνολικές αποδοχές,

Αναλυτικότερα

Από τη «δεξαμενή» των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα προκύψει το... κύμα του προσωπικού που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Tο Δημόσιο θα σαρωθεί από δραστικές περικοπές σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου, καθώς και σε ωρομίσθιους ή ημερομίσθιους, προκειμένου να επιτευχθούν δύο στόχοι:

- Η μείωση των υπαλλήλων που σήμερα απασχολούνται στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015, μαζί με τις φυσικές αποχωρήσεις, μέσω συνταξιοδοτήσεων.

- Οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, την περίοδο 2013 – 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός του προσωπικού που θα τεθεί σε εφεδρεία αναμένεται να φτάσει τις 40.000. Θα πρόκειται για εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που σήμερα φτάνουν τους 54.906 σε ολόκληρο το φάσμα του στενού «πυρήνα» του Δημοσίου, του ευρύτερου τομέα, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

Δύο έως τρία χρόνια, με 50%-70% του βασικού μισθού

Δύο είναι οι κρίσιμες παράμετροι που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο της εργασιακής εφεδρείας: η μέγιστη χρονική διάρκεια παραμονής των δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς αυτό και το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνουν παραμονή σε καθεστώς εφεδρείας για δύο ή τρία χρόνια, αντί για ένα χρόνο που είχε εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής και εφόσον δεν έχουν βρει άλλη εργασία, οι υπάλληλοι σχεδιάζεται να λαμβάνουν ποσοστό του βασικού μισθού τους, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από 50% έως 70%.

Στόχος είναι να μην εφαρμοστεί οριζόντια το μέτρο, όπως είχε γίνει επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου, αλλά να ισχύσουν ηλικιακά κριτήρια σε συνδυασμό με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τα προσόντα των εργαζομένων (σπουδές, δεξιότητες).

tro-ma-ktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/12 08:46

    Το μέτρο της εφεδρείας πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους όσοι είναι κοντά στη σύνταξη. Είναι φύρα για το δημόσιο αφού δε δουλεύουν, απλά παραμένουν για να πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη και δεν είναι παραγωγικοί στη δουλειά.
    Στην πρώτη εφεδρεία που έγινε, όλοι αυτοί οι τεμπελχανάδες έσπευσαν να δηλώσουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, πρόλαβαν και απέφυγαν το μέτρο της εφεδρείας, έγιναν συνταξιούχοι και περιμένουν την είσπραξη.
    Όλοι αυτοί οι πονηροί, που για μία τριετία θα έπαιρναν το Βασικό Μισθό σαν έφεδροι (χωρίς να δουλεύουν) και μετά θα έβγαιναν στη σύνταξη κανονικά, τώρα πλέον λαμβάνουν πλήρη σύνταξη χωρίς να χάσουν ούτε ευρουλάκι.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ!!!

    Τώρα όμως που τα κουκιά δε τους βγαίνουν, θα βγάλουν εφεδρεία νεότερους ανθρώπους, δίνοντάς τους ένα βασικό μισθό για 2 ή στην καλύτερη 3 χρόνια, που όμως μετά αυτοί οι νέοι θα είναι ΑΝΕΡΓΟΙ. Πού θα βρούν δουλειά, στην παραγωγική ηλικία των 30 - 50 να ζήσουν τις οικογένειές τους?? ΠΟΥΘΕΝΑ - σε μία ηλικία μάλιστα που είναι για αυτούς η πιό δημιουργική.

    Και μην ακούσω κανέναν κομπλεξικό να τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί οι ΝΕΟΙ Δημόσιοι Υπάλληλοι και με ΑΣΕΠ διορίστηκαν, και τυπικά προσόντα έχουν, και παραγωγικοί είναι και στην τελική δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν.

    Την κατάντια αυτή την εξέθρεψαν οι γενιές των μανάδων μας και των παπούδων μας, η γενιά του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης, και τα λουζόμαστε όλα οι νέοι άνθρωποι.

    ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ????
    ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΣΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ????
    ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ.... ΚΟΥΡΕΛΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ???

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/12 11:54

    Αναφερόμενος στις απειλές, της Γερμανίας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, ο Γ. Δελεστίκ, αφού παραθέτει σχετικά δημοσιεύματα Γερμανικών εφημερίδων, που εκτιμούν ότι "τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης Σαμαρά" και ότι "η κυβέρνηση θα πρέπει πιθανόν να κηρύξει αδυναμία πληρωμών το Σεπτέμβριο, εκτιμάει σε άρθρο του στο χθεσινό περιοδικό "Επίκαιρα":

    Δεν υπάρχουν παρά δύο λογικές εξηγήσεις της στάσης τους αυτής.
    Η πρώτη και πιθανότερη είναι ότι το Βερολίνο έχει προαποφασίσει τη χρεοκοπία της χώρας μας και την αποβολή της από το ευρώ και υλοποιεί το σχέδιο του, παρά την εκλογή υποτελούς προς τη Γερμανία κυβέρνησης στην Αθήνα.

    Στην περίπτωση αυτή θα αποδειχτεί εμπράκτως πως ήταν ψευδέστατο πρόσχημα ότι η εκδίωξη από την Ευρωζώνη θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές. Η απόφαση ήταν προειλημμένη και οι Γερμανοί απλώς επεδίωξαν την εκλογή κυβέρνησης συνεργατών τους στην Ελλάδα για να ελαχιστοποιήσουν την αντίσταση της Αθήνας στην υλοποίηση των σχεδίων του Βερολίνου.
    Πρόσχημα ήταν, δηλαδή, η ενδεχόμενη εκλογή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού και ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα περισσότερο.

    Αντί πινακίου φακής

    Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι Γερμανοί παίζουν θέατρο με αυτές τις απειλές. Δεν σκοπεύουν να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά, γνωρίζοντας πως έχουν να κάνουν με μια πολιτικά ψοφοδεή ελληνική κυβέρνηση που συναπαρτίζουν πολιτικοί ηγέτες ανάλογης ποιότητας, εκβιάζουν και απειλούν ασύστολα και ανενδοίαστα για να μετατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη σε τυφλό όργανο τους στο στόχο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου της χώρας μας αντί πινακίου φακής.

    Το στόχο τους αυτό τον έχουν ήδη πετύχει στον απόλυτο βαθμό. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει μεταβληθεί σε... «μνημονιακό Ταλιμπάν» χειρότερο κι από τον Στουρνάρα, τον Παπαδήμο, τον Παπακωνσταντίνου ή τον Γιωργάκη! Τύφλα να 'χουν ο Λοβέρδος, η Αννούλα κι ο Χρυσοχοΐδης - τους ξεπέρασε όλους! Με χρυσά γράμματα θα γραφτεί το όνομα του στο.... Πάνθεον του Μνημονίου, ακόμη κι αν η κυβέρνηση του καταρρεύσει σε λίγες εβδομάδες, όπως λένε οι φίλοι του οι Γερμανοί, έχοντας προλάβει να οδηγήσει τους Έλληνες στη μεγαλύτερη δυστυχία και πείνα από το φρικτό χειμώνα του 1941...

    Ο στόχος των Γερμανών και των Μνημονίων τους, που είναι να φτωχύνουν δραματικά όλοι οι Έλληνες -αυτό που τεχνοκρατικά αποκαλείται «εσωτερική υποτίμηση»-, προωθείται ραγδαία από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη. Το αν το Βερολίνο θα αρκεστεί σε αυτό θα το δούμε, πάντως, σε έναν με δύο μήνες. Για την ακρίβεια, θα το νιώσουμε στο πετσί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/8/12 19:05

    Η Γερμανία εκβιάζει τους Σαμαρά Βενιζέλο με την λίστα των υπουργών της Siemens που τα πήραν και τους παίζει τώρα στα δάχτυλα. Βεβαίως και γνώριζαν εξ'αρχής ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε, δεν είναι ηλίθιοι όπως ορισμένα από τα δικά μας πολιτικά ρεμάλια που πούλησαν την χώρα για λίγα εκατομμύρια Ευρώ. Αλλά μεγάλη ευθύνη φέρουμε και εμείς οι πολίτες που τόσα χρόνια αυτήν την δικομματική δικτατορία ψηφίζαμε και δεν επαναστατούσαμε με το χρηματιστήριο, τα υποβρύχια, την Ζίμενς, τα ολυμπιακά έργα, το Βατοπέδι και τα τόσα άλλα σκάνδαλα, διότι ήμασταν πολύ "απασχολημένοι" με τις δικές μας "κομπίνες" τις μαϊμού συντάξεις και αναπηρίες, τα πλασματικά και εικονικά τιμολόγια, την φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο κτλ... κτλ.... άλλωστε από "την τσέπη μας έβγαιναν αυτά"? έτσι λοιπόν "όλοι τα τρώγαμε" (τα δανεικά) και κανείς δεν παραπονιόταν. Τώρα ήρθε η στιγμή να πληρώσουμε τον λογαριασμό, τόσο τον δικό μας όσο και των πολιτικών μας οι οποίοι πρόλαβαν και έβγαλαν στις Ελβετικές Τράπεζες τα εκατομμύριά τους. Που είναι τώρα η λαλίστατη "Χρυσή Αυγή" να απαιτήσει το άνοιγμα τον λογαριασμών αυτών και την διερεύνηση όλων των σκανδάλων? Αλήθεια με τα αυτοκίνητα που έλεγαν να παραχωρήσουν σε πολύτεκνες οικογένειες τι έγινε? Μπήκαν και αυτοί στο κλίμα και το κόλπο της "μάσας"?? Που είναι ο "επαναστάτης" Καμμένος? Τα κατάπιε όλα τα προεκλογικά του συνθήματα? Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας Ελληνες και αυτοί είμαστε εμείς. Κλέφτες είμαστε, κλέφτες ψηφίζουμε, κατ' εικόνα και ομοίωση. Οσο μας διακατέχει ο "Ραγιαδισμός", ο "οχαδερφισμός" και η νοοτροπία της "άρπα-κόλα" πρόοδο αυτός ο τόπος δεν θα βρει. Από το 1821 και εντεύθεν αν διαβάσεις την Ιστορία μας θα δεις το ίδιο σενάριο να επαναλαμβάνεται κάθε τόσο. Ενας λαός που ξεχνάει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να σβήσει. Αναρωτιέμαι όμως, τι κάνουν οι Εισαγγελείς μας του Αρίου Πάγου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας? Σιγή ιχθύος....σσσσσσσ μην τους ξυπνήσουμε. Κάποτε είχα ξαναγράψει ότι αν μ' αρωτούσαν αν προτιμώ την χούντα ή την σημερινή κατάσταση, θα απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη. ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ γιατί αν και όχι με πολλές ελευθερίες, είχα σταθερή δουλειά, υπήρχε ασφάλεια στην χώρα, κανείς δεν τολμούσε να παρανομήσει όπως τώρα, και δεν δώσαμε τότε ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ στους δανειστές μας. Η χούντα τότε εξόρισε 5-10 χιλιάδες Έλληνες (??), σήμερα πάνω από 50.000 Έλληνες αυτοεξορίζονται κάθε χρόνο για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Τότε η χούντα βασάνιζε 50-100 χιλιάδες Έλληνες (??) τώρα η δικομματική δικτατορία της ΝΔ & ΠΑΣΟΚ βασανίζει 10 εκατομμύρια Έλληνες. Τότε η χούντα σταμάτησε τις εισαγωγές ξένων προϊόντων και χρηματοδότησε Ελληνικές βιοτεχνίες για να γίνουμε αυτάρκεις και η δραχμή σταθεροποιήθηκε στις διεθνείς αγορές, υποχρέωσε τους εργοδότες να βάζουν ένσημα ακόμα και σε ανήλικους ενώ σήμερα οργιάζει η εισφοροδιαφυγή και η ανεργία με την ανοχή του κράτους και η δικομματική δικτατορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και "άνοιξε" τα σύνορα να μπουν ανεξέλεγκτα 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες. ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *