ροή ειδήσεων

ΕΥΠ και Αστυνομία παρακολουθούν 50.000 τηλέφωνα πολιτών!

- Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καταγγέλλουν πρόβλημα ασφάλειας των δικτύων 
- Καταγγελίες ακόμη και για παρακολούθηση e-mail και σύνδεσης internet!
- 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων...


Μάλλον κάποιοι έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε σπίτι του Μεγάλου Αδελφού. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο υπάρχουν όλες οι ενδείξεις πως περίπου 50.000 κινητά και σταθερά τηλέφωνα μπορεί να έχουν μπει υπό παρακολούθηση.

Τα στοιχεία από την έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών τουλάχιστον σοκάρουν...

Μόνο μέσα στο 2011 εκδόθηκαν σχεδόν 10.000 δικαστικές αποφάσεις για την παρακολούθηση τηλεφώνων και αν αναλογιστεί κανείς ότι με κάθε απόφαση δίδεται η άδεια για παρακολούθηση ως και 5 τηλεφώνων το άθροισμα... τρομάζει.

Οι υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ και της ΕΥΠ επικαλούμενες τρομοκρατία, εθνική ασφάλεια, πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου κ.α. ζήτησαν και έλαβαν χιλιάδες αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές μάλιστα αυξάνονται σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το “Βήμα” με γεωμετρική πρόοδο καθώς από το 2010 ως το 2011 αυξήθηκαν κατά 70%.

Πλέον οι ίδιες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μιλούν για κίνδυνο ασφάλειας των δικτύων ενώ πλέον και η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.

Προφανώς υπάρχει ανοιχτό ζήτημα για το πως λαμβάνονται οι αποφάσεις καθώς η Αρχή επισημαίνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων...».

Βροχή πέφτουν όμως και οι καταγγελίες πολιτών που παρακολουθούνται. Ενδεικτικά αναφέρονται
37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών Οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ.

Το ερώτημα μένει ανοιχτό. Ακόμη και ως προς αυτές τις καταγγελίες δεν διευκρινίζεται που κατέληξε η σχετική έρευνα, πως “έσπασε” το απόρρητο αυτών των επικοινωνιών, ποιος το έσπασε και για ποιο λόγο...

newsit

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *