ροή ειδήσεων

Παραμονή της Παναγίας στην Κρεμαστή. Ένας τόπος σε παρακμή

Η ώρα πήγαινε εννέα το βράδυ, κρατώντας από το χέρι την μικρή μου κόρη των 4 ετών, προσπάθεια βίωσης πίστης, εθίμων και εσωτερικοποιησης τους.
Μετά το προσκύνημα, περιμένουμε έξω απ την εκκλησία... στο πεζοδρόμιο την περιφορά του Επιτάφιου.

Η καμπάνες χτυπούν αναγγέλλοντας την έξοδο του Μεγαλοχαρης από τον ναό.

Δειλά κάτι παιδάκια με τα εξαπτέρυγα μπροστά και να η Παναγιά μας στολισμένη με τριαντάφυλλα λευκά ,ξεκινά για μια ακόμα φορά και φέτος το τελευταίο της ταξίδι-περιφορά και εμείς εκεί ,να την συνοδεύσουμε και να τη τιμήσουμε.

Η μουσική μπάντα , αποτελούμενη από καλά παιδιά κάπως αδέξια αλλά φιλότιμα, χωρίς καμία οικονομική στήριξη από πουθενά , ανακρούει τον θλιμμένο Επιτάφιο παιάνα.

Μια ομοβροντία κάπνας από σουβλάκια ,καλαμπόκια ,μαλλί της γριάς , σε επαναφέρει στην Ελλάδα ,την Ρόδο του μνημονίου.

Δεκάδες πραματευτών, μικροεπιχειρηματιών των πανηγυριών, προσπαθούν ιδρωμένοι ακόμα και σε αυτήν την ύστατη ,ποιο ιερή ώρα, αποκομμένοι από κάθε τι Ελληνικό , πατροπαράδοτο, να κάνουν την κονομησια τους.

Λάμπες νέον ,εκατοντάδες λάμπες νέον και γεννήτριες ρεύματος στο φουλ να φωτίζουν με το αρρωστημένο άσπρο φως τους την γήινη κόλαση μας.

Φωνές κραυγές ,εκείνη την ώρα ,την πιο θλιβερή ώρα -έλα πάρε, παρε αν δεν σ αρέσει δεν πληρώνεις!! έλα εδώ το καλό πράγμα!!

Και η Παναγία εκεί, ετοιμόρροπη αγκομαχώντας, να περνά μέσα από τον κόσμο που έχοντας γυρισμένη την πλάτη αγοράζει βραχιολακια ,κινεζικά παιχνίδια.

Εδώ οι καλοί λουκουμάδες .πάρε, πάρε.

Και καμία εκατοστή όλοι κι όλοι πίσω από τον Επιτάφιο Για καμία διακοσαριά μέτρα μέχρι τον πλάτανο και πίσω πάλι.

Ένας αγχωμένος αξιωματικός να παρακαλεί την κύρια με τα καλαμπόκια να μετακινήσει έστω και δέκα εκατοστά το καρότσι. -Κυρία μου λίγο σεβασμό, της λέει, περνά ο Επιτάφιος, λίγο πιο κει σας παρακαλώ .Και η έρμη, τον ακούει με απορία αυτό είναι το πιο απελπιστικό. Δεν καταλαβαίνει ,τι της λέει ,τον κοιτάζει παγερή ακίνητη. Αν και Ελληνίδα δεν μπορεί να αντιληφθεί το Γιατί. Έχει αποκοπεί όπως πολλοι από την ρίζα της.

Ο Επιτάφιος κατορθώνει να γλιστρήσει δίπλα της και δυνατά η φωνή του Σωτη Βολάνη –Πόσο μου λείπει η ζεστή η αγκαλιά σου,που να σε δω να σου πω σ αγαπώ σκεπάζει το ,Αι γενεαι πάσαι .

Στα δυο μέτρα ,πάνω στα πεζοδρομία ,οι σαλάτες με τα καλαμάκια σουβλάκια καταβροχθίζονται με μανία, εκείνο το δευτερόλεπτο, το ποίο Θειο και αγαπητικό προς την Κυρα μας ,λες και οι άνθρωποι δεν ήρθαν στην Παναγία αλλά στην γιορτή των σουβλακιων.

Σκέφτομαι ,μα καλά δεν μπορεί κάποιος να φροντίσει ,έστω για μια ποιο καλή οργάνωση.

Ο Ιερέας ,ο Μητροπολίτης σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τον εκπρόσωπο των επαγγελματιών , δεν μπορούσαν να φροντίσουν ,ώστε κατά την περιφορά , για ένα τέταρτο -άντε μίση ώρα. να χαμηλώσουν τα φώτα, να σταματήσουν τις μουσικές ,να καθυστερήσουν το ψήσιμο ,να πάψουν οι ιαχές των πραματευτάδων, να προνοήσουν να μετακινήσουν λίγο στα άκρα του δρόμου τις πραγματείες τους, ώστε να διέλθει η πομπή?

Τόσο δύσκολο είναι?

ΝΑΙ τόσο.

Υπνωτισμένοι χωρίς ταυτότητα, αλλοτριωμένοι όπως οι ιθαγενείς Ινδιάνοι στην Αμερική ,κραδαίνοντας για σημαία ένα εύρω στο χέρι μας-ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε -άμα γουστάρω αγοράζω τα πάντα- ούτε ξέρουμε που είμαστε ούτε που πάμε .Και το χειρότερο διδάσκουμε με την άθλια εικόνα μας, τα παιδιά μας .

Την κενότητα .

Αυτό το μνημόνιο, το ηθικό, το χτίσαμε μόνοι μας, Το κληροδοτούμε στα παιδιά μας

Τα οδηγούμε δεμένα με αλυσίδες ,αποκομμένα απ τη φύτρα τους, στην πιο στυγνή σκλαβιά και παρακμή τους .

Παναγία μου βόηθα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/8/12 10:33

    Ωραίο κείμενο. Ακούει κανείς? Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/8/12 18:33

      Το ίδιο μπουρδέλο παρατηρώ εδώ και 25 χρόνια... το μόνο που άλλαξε είναι το νόμισμα στα τάματα (ευρώ Vs δραχμή), και οι τεχνολογίες φωτισμού των μικροπωλητών. Όλα τα υπόλοιπα βράζουν στο ίδιο σκατένιο καζάνι... όπως κάθε πέρυσι, έτσι και του χρόνου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/8/12 11:02

    Swsta ta les alla de prokeite na allaksei kati...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/12 11:05

    ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟ Κ ΟΣΙΟ στην εποχη μας κ στο νησι μας....
    Ειμουν κ γω χθες κ παρατηρησα το ιδιο σκηνικο με σας την ιδια χρονικη στιγμη....με πληγωσε η ολη ανταποκριση του τοπικου λαου απεναντι στα "θρησκευτικα τους πιστευω" κ το καναμε θεμα με το συζηγο μου....κ συμφωνησαμε σε κατι....δε θα πρεπε να το γιορταζουμε....προς τιμη της Παναγιας μας...αλλα προς τιμην του ΝΥΦΟΠΑΖΑΡΟΥ...κ του ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ !!!! ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ...για να πλουτιζουν ορισμενοι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/8/12 11:06

    Ωραιο το κειμενακι σου φιλε μου! Αλλα ΔΕΝ θα αλλαξει ποτε τιποτα σε αυτη τη χωρα...ισως σε 20 χρονια που θα εχουν πεθανει ολοι αυτοι και η μοιρα της χωρας θα παει σε αλλα ΝΕΑ παιδια ΜΕ ΙΔΕΕΣ και οραμα για την χωρα και για τον τοπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/8/12 11:08

    εχει δικιο ο φιλος....ειδικα αυτο με τους κραχτες στους λουκουμαδες καταντησε αηδια....μου θυμισε τουρκια αλλα μεσα βαθια....γιαυτο οσο μπορω κ γω παω εκκλησια το πρωι η το μεσημερι....για να νιωσουμε κ να βιωσουμε την πραγματικη γιορτη....της παναγιας......κ οχι του σουβλακολουκουμαδοκραχτη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/8/12 11:40

    Ο Χριστός όταν πλησίασε έξω από την εκκλησία του και είδε το εμπόριο που γινόταν τα διέλυσε όλα......εμείς υποτίθεται πως ήμαστε Χριστιανοί και ακολουθούμε τον λόγο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/8/12 12:12

    ποιος θα παει να τους πεταξει εξω οταν η ιδια η εκκλησια νοικιαζει τους χωρους τις εξω απο αυτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/12 16:25

      Από κεί να καταλάβεις σε τι θεό πιστεύουν. Μόνο στον θεό του χρήματος. Αυτοί κατάλαβαν πρώτοι ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από την κονόμα. Είδες ποτέ σου παπά φτωχό? Θα σου εξιστορίσω κάτι που μου συνέβη το 1976 στην Μάνη. Περνούσα με το αυτοκίνητό μου από κει και σε μια στάση λεωφορείου, στη μέση του πουθενά είδα έναν ρασοφόρο να περιμένει στην στάση. Ζέστη είχε, σκιά πουθενά και εκείνος καρτερικά περίμενε το λεωφορείο. Σταμάτησα και τον αρώτησα αν ήθελε να τον πάρω μαζί μου. Καμία σχέση με τους "κοιλαράδες" σημερινούς παπάδες με τα κιλά τα χρυσά πάνω τους και τα πλουμιστά ρούχα. Λιτός, ηλικιωμένος, ξερακιανός, με φθαρμένα ρούχα. Δέχτηκε και στον δρόμο πάνω στην συζήτηση μου εκμιστηρεύτηκε ότι έκανε 16 χρόνια φαντάρος, πολέμησε από την Μ. Ανατολή μέχρι την Β, Ηπειρο. Παιδί μου μου είπε, είδαν πολλά τα μάτια μου και ένα έχω να σου πω... "είμαστε άτιμη ράτσα, χειρότεροι και από τους Τούρκους".... Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Και μετά από 40 περίπου χρόνια, τα γεγονότα το επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά. Καταστρέψαμε την χώρα μας, τόσο οικονομικά, όσο σε ήθος και οράματα!!!!ΟΔ

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος16/8/12 12:30

    τι παπαριες ειναι αυτες? αυτο συμβαινει εδω και πολλα χρονια τωρα σας πειραξε? ασε που αν δεν υπηρχαν ολοι αυτοι που και καλα σας ενοχλουν δεν θα πατουσε ανθρωπος στα πανηγυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/12 22:02

      σοβαρολογείς ρε μεγάλε; ξέρεις πόσοι ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ εξαιτίας αυτού του σούργελου; ξέρεις πόσοι σιχάθηκαν αυτά τα καμώματα και έφυγαν;;; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος16/8/12 12:30

    Το κειμενο σου με εκανε να ντρεπομαι !!!!!καναμε την κοιμηση της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας γιορτη της κοιλιας μας.. και να συμπληρωσω φετος στην εισοδο της εκκλησιας, στη εξω σκαλα ειχε εναν αναπηρο στο καροτσι που ζητιανευαι.. αποκρουστικο θεαμα οποιος τον ειδε θα καταλαβε τη λεω ..δεν θα μπορουσαν αυτους τους ανθρωπους να τους βοηθουσε η εκκλησια ...να βαλουν ενα κουτι για τους φτωχους περαδειγμα η κατι αλλο ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/8/12 13:02

    ΤΙ ΧΡΗΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΙΕΣ...ΕΜΕΙΣ ΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΑΚΙ ΒΡΗΖΟΥΜΕ ,ΠΡΩΣΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ,ΧΩΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ...ΟΤΙ ΝΑ'ΝΕ...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΗΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΕΜΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΩΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ...ΜΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/8/12 13:05

    Όταν και η εκκλησία έχει χάσει τον ρόλο της τι περιμένεις από τους ανθρώπους; έχεις απόλυτο δίκαιο με το άρθρο σου δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΓΑΛΗ
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/8/12 13:52

    Αν η Εκκλησία της Κρεμαστής, αλλά και ο Μητροπολίτης απαιτούσαν να χωροθετηθεί το πανηγύρι σε άλλο σημείο του χωριού, πιστεύω ότι ο Δήμος να το έβαζε αλλού.

    Μήπως όμως συμφέρει και την Εκκλησία να είναι εκεί το πανηγύρι; Γιατί αν φύγει, λέμε τώρα, από τον κεντρικό δρόμο και μπει στο τέρμα του δρόμου της θάλασσας, θα χάσει εισπράξεις;

    Έχει απόλυτο δίκιο ο καταγγέλων. Έχουν μετατρέψει αμιγώς χριστιανικές εορτές σε σουβλακοκατανήξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/12 16:30

      Ο μητροπολίτης? ποιός Θανάσης? αυτός περιμένει να πάρει την "προμήθειά" του από την κονόμα. Σιγά που θα τρέξει να κουραστεί (κάνει και ζέστη αυτές τις μέρες) να κάνει κάτι για την εικόνα του πανηγυριού...... ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος16/8/12 14:31

    ΠΙΟΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΤΡΟΠΗ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΟΝ Ο ΧΑΜΟΣ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/8/12 14:33

    12.30 ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΛΕΣ ΕΣΥ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος16/8/12 15:25

    αισθάνομαι την ανάγκη να πάω να προσκυνήσω την Παναγιά αλλα ταυτόχρονα μου αρέσει και το πανηγύρι.ειναι κακό αυτό ; Θα πρτιμούσα να είναι πίσω απο την εκκλησία και όχι στην παρούσα θέση και κατάσταση. ο δήμος να δώσει τους δρόμουσ απο πίσω και μεχρι κάτω την παραλία... εκτός βέβαια και εαν εχουν δικαιο αυτοί πού λένε οτι είναι πολλα΄τα λεφτά
    Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω οτι και η έκθεση εχει πάρει την κάτω βόλτα τίποτα να προσφέρει και να δείξει φέτος.οχι οτι ηταν κατι το εξαιρετικο αλλα φετοσ χαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/8/12 15:52

      φιλε μου τα λευτα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!! δες μονο ποσα παραρτηματα εχει μονο ενας κραχτης σε καθε πανηγυρι και τι μαγαζιανοιξε προσφατα και θα καταλαβεις για τι χρημα μηλαμε οσο για την εκθεση... καλυτερα οπως λες και εσυ να ηταν εκθεση μαναβισμου με τοσα φαγοσιμα και οχι και καλα χειροτεχνιας!! η κατασταση εχει γιναι επιηκος απαραδεκτη! συμφωνω μαζι σας απολυτα

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος16/8/12 16:28

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΟΥΝ? ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΗΡΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΟΟΩ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑΑΑ, ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ...ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΨΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/12 16:39

      Μα σοβαρά μιλάς κυρία μου που θα ενδιαφερθούν "αυτοί που άφησαν την πόλη να τουρκέψει" να σώσουν την χώρα? Τότε άνοιξαν την πόρτα να μπουν οι Οθομανοί στην πόλη, και όταν έστειλαν αντιπροσωπεία στην Ρώμη να ζητήσουν βοήθεια και ο πάάς τους είπε ότι με έναν όρο θα το έκανε, να τον κυρήξουν τον μοναδικό εκπρόσωπο του χριστιανισμού, αυτοί (οι παπάδες) προτίμησαν να τουρκέψουν παρά να σώσουν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία(διάβασε Ιστορία), έκαναν μυστική συμφωνία με τους Τούρκους να διαφυλάξουν όλα τους τα μοναστήρια, περιουσίες, κτήματα κτλ και άνοιξαν την πόρτα να μπουν μέσα..... κατάλαβες τώρα γιατί θα ανοίξουν πάλι την πόρτα στο ξένο κεφάλαιο να κατακτήσει την Ελλάδα?

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος16/8/12 17:35

    ΠΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/12 19:58

      16/812 5.35, τα πόστα τα δίνει η Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής. Αυτή εισπράττει και έχει την ευθύνη της χωροθέτησης

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος16/8/12 20:00

    ΟΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος16/8/12 21:27

    7.58 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/8/12 22:32

    kai me to malakismeno afto keimeno pou diavasa kai me ta malakismena 26 sholia den xero an tha prepei na xeraso i na gelaso.. opos kai na hei tha prepei na paradehtoume oi ligoi pou den eimaste anapiroi..oti paei kai teleiose ..afti einai pleon i katantia ton kata ta alla..ellinon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/12 11:10

      Δηλαδή θέλεις να πεις ότι όλα τα σχόλια και το κείμενο είναι malakismena, ενώ το δικό σου είναι καλογραμμένο και γεμάτο ιδέες και σωστές κρίσεις;
      Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι... ανάπηρος;

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος18/8/12 17:58

    ena eho na prostheso mono :vlahogiftoevraioi eiste gia ta panigiria. den sas axizei na legeste ellnines giftoevraioi afto mono eiste epi tis ousias..kai oso gia to profil..hlomos apo fovo..epilego tin anonimia!!! sta panigiria kai stous ierous naous..ekei den prokitai na sinantithoume pote omos.. asholoumai kiolas..ante byeeeee!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/12 17:28

      μαζι σου αλλα γραφε ελληνικα ρε μεγαλε γαμω τα greeklish σας!

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμος22/8/12 18:37

    Κάνουμε ένα γκάλοπ? Απλή ερώτηση, 3 λέξεις:

    Παναγιά, ή Σωκράτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος24/8/12 16:30

    ΚΑΜΕΝΑΝ ΚΟΛΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *