ροή ειδήσεων

Σκάει η φούσκα σε φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ!

Αυξήσεις ρεύματος, μειώσεις επιδοτήσεων και αναστολή νέων αδειών.
Όλα δείχνουν ότι θα σκάσει σύντομα η φούσκα σε φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ γενικότερα...
Από τη μία έχουμε το έλλειμμα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, που δημιουργείται (πέρα από τις άλλες στρεβλώσεις) και από τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ. Το έλλειμμα αυτό, δυστυχώς, φέρνει αυξήσεις και στο τέλος ΑΠΕ των λογαριασμών ρεύματος αλλά και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή όσων παράγουν ρεύμα από ΑΠΕ. Παράλληλα συζητείται ευρέως η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα όσων ήδη εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά, αντί της μείωσης της επιδότησης, η οποία καλύπτεται με συμβόλαιο. Ήδη, πάντως, αποφασίστηκε η μείωση της επιδότησης της κιλοβατώρας (ταρίφα) που προέρχεται από φωτοβολταϊκά, τόσο για τα πάρκα όσο και για τις οικιακές στέγες, τουλάχιστον για τους νεοεισερχόμενους. Θυμίζουμε επίσης το ναυάγιο του μεγαλεπήβολου σχεδίου «ΗΛΙΟΣ» , της προηγούμενης κυβέρνησης, για το οποίο εδώ και μήνες δεν ακούμε τίποτε. Από την άλλη, λίγες ημέρες νωρίτερα, η ΡΑΕ ανακοίνωσε ότι η Πελοπόννησος είναι πλέον κορεσμένο δίκτυο και δεν γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για επενδύσεις ΑΠΕ. Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε, μέσα στον Αύγουστο, αναστολή αδειοδοτήσεων, καθώς έχουμε υπερβεί δύο φορές τον στόχο που είχε τεθεί για το 2020! Αλλά δεν είναι μόνο τα δικά μας προβλήματα, και στο εξωτερικό μαζεύονται σύννεφα. Ήδη πολλές χώρες (οι περισσότερες) προχώρησαν σε μείωση των επιδοτήσεων για ΑΠΕ και ειδικότερα φωτοβολταϊκά, μεγάλες εταιρείες κατασκευής πάνελ χρεοκόπησαν, ενώ το απόθεμα έτοιμων πάνελ φωτοβολταϊκών έχει αγγίξει ιστορικό υψηλό. Οι ανωτέρω εξελίξεις αλλά και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης δημιουργούν ένα τελείως νέο τοπίο στην αγορά ενέργειας και ΑΠΕ, με επιπτώσεις που δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε στο σύνολό τους. Ήδη πολλοί παράγοντες της αγοράς ακονίζουν τα μαχαίρια τους, αλλάζουν σχεδιασμούς, κάνουν νέες συμμαχίες. Αναμένουμε εξελίξεις...

online-pressblog.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/8/12 22:13

    μπράβο κύριοι.βάλατε τον κόσμο να χρεωθεί για να αγοράσει φ/β δήθεν για πράσινη ενέργεια και τώρα λέτε οτι ήτανε φούσκα.και τι θα το κάνει ο κοσμάκης τώρα το πάνελ ? θα το φάεί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/8/12 22:58

    ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/8/12 23:14

    Ημουν μπροστα σε συζητηση πριν 3-4 χρονια..Ηλεκτρολογος,μηχανολογος και καποιος πωλητης συζητουσαν με εναν πελατη για να τον πεισουν να βαλει φωτοβολταικα.Στην συζητηση ηταν και ενας κυριος,φιλος του πελατη ο οποιος δηλωνε οτι την ηλεκτρολογια δεν την εχει σπουδασει αλλα την εχει μαθει εμπειρικα.Και ηταν καθετος οτι τα φωτοβολταικα γενικα ετσι οπως τα προωθουν και για την δουλεια που τα θελουν δεν προκειτε να επιφερουν κερδος και γενικα θα ειναι μια μεγαλη ΑΠΟΤΥΧΙΑ και ΚΟΜΠΙΝΑ...Ο πελατης αποφασισε να μην βαλει...Ας βαλουν τα πτυχια τους εκει που ξερουν λοιπον...Εφαγαν και αυτοι οτι μπορεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *