ροή ειδήσεων

Κόκκινος συναγερμός στη Ρόδο και Κω από την ΕΛΑΣ και την Αντιτρομοκρατική

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα κατά Ισραηλινών τουριστών λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη στην Αθήνα του Ισραηλινού πρωθυπουργού!
Ένα απόρρητο έγγραφο που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία πριν από τρεις ημέρες... έθετε τις Αρχές σε «κόκκινο» συναγερμό, καθώς υπάρχει ο φόβος τρομοκρατικού χτυπήματος από βομβιστές-καμικάζι με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες επί ελληνικού εδάφους. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται η Ρόδος, η Κως και άλλα νησιά της Δωδ/σου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Μοσάντ, κρίθηκε αναγκαία η έκδοση κατεπείγουσας διαταγής για έκτακτη επιφυλακή, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έλευση στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Στο έγγραφο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη, στη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδ/σου και τη Θεσσαλονίκη, όπου επικεντρώνεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ενώ υπό διακριτική παρακολούθηση θα βρίσκονται μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, συναγωγές και λιμάνια, όπου καταφτάνουν κρουαζιερόπλοια. Παράλληλα επισημαίνεται στο έγγραφο, «η Ελλάδα είναι ο κύριος προορισμός Ισραηλινών τουριστών στην Ευρώπη».

Τα κυριότερα σημεία του εγγράφου είναι τα παρακάτω:
1. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ένστολη παρουσία αλλά και διακριτική παρακολούθηση από άνδρες με πολιτικά -ανάμεσά τους στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- θα ισχύουν σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναγωγές και πρεσβείες του Ισραήλ. Ειδικές εντολές έχουν δοθεί σε όλα τα σημεία όπου έχει προγραμματιστεί κατάπλους κρουαζιερόπλοιων. Σε κλοιό θα βρίσκονται επιπλέον όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, όπου καταφτάνουν πολυάριθμα γκρουπ από το Ισραήλ.

2. Πιο υψηλής επικινδυνότητας θεωρούνται τα Δωδεκάνησα και η Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν τα Χανιά και η Χαλκίδα. Στις περιοχές αυτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η παρουσία χιλιάδων Ισραηλινών τουριστών απαιτεί την «πλήρη και πιστή εφαρμογή των ελέγχων και αυξάνει τις υποχρεώσεις των αρμόδιων ελληνικών Αρχών». Εμφαση θα δοθεί, επίσης, στους ελέγχους στα αεροδρόμια των περιοχών αυτών.

3. Εκτός από τους τουρίστες, φύλαξη χρειάζονται και τα σημεία όπου το εβραϊκό στοιχείο ήταν έντονο πριν από την κατοχή της Ελλάδας, όπως η Ρόδος η Θεσσαλονίκη και η Κως, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί, δηλαδή, όπου οι κοινότητες των Εβραίων εξακολουθούν να είναι πολυάριθμες.

4. Εντολές έχουν δοθεί στους άνδρες που θα επιτηρούν με πολιτικά τους στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος προκειμένου να αντιληφθούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, ιδιαίτερα από άτομα που έχουν χαρακτηριστικά καταγωγής από τη Μέση Ανατολή. Η παρατηρητικότητα θα χρειαστεί και για να αντιληφθούν άτομα που μπορεί να είναι καμουφλαρισμένα με περούκα, όπως ο καμικάζι στο Μπουργκάς.

Η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο τη Βουλγαρία, όπου στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε 32, εκ των οποίων σχεδόν όλοι Ισραηλινοί τουρίστες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των Ισραηλινών πολιτών.
vimatisko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *