ροή ειδήσεων

Αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου και Δήμου Μεγίστης στο Καστελόριζο

Ισχυρό μήνυμα ύψιστου εθνικού συμβολισμού σε όλη την Ελλάδα έστειλαν από το ακριτικό Καστελλόριζο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Παύλος Πανηγύρης...
με την πράξη αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Μεγίστης-Καστελόριζου, που υπεγράφη σήμερα 17-8-2012 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Καστελλόριζου.

Η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης που υπερψηφίστηκε ομόφωνα με εισήγηση των δύο δημάρχων και καθολική αποδοχή των δημοτικών συμβουλίων των δύο δήμων, στόχο έχει τη στήριξη των ακρίτων του Καστελόριζου μέσα από την υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών δράσεων και τη μετάδοση τεχνογνωσίας στο τομέα της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της πρόνοιας, της τουριστικής ανάπτυξης και άλλων πεδίων δράσεων.

«Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων του Καστελλόριζου για να παραμείνουν θεματοφύλακες της πατρίδας μας. Εδώ η καρδιά μας χτυπάει μαζί με τη δική τους για ΜΙΑ Ελλάδα, για την ίδια ισότιμη Ελλάδα. Σήμερα συνάπτουμε για τους κατοίκους στο Καστελλόριζο μία καθολική σχέση «υιοθεσίας» γι να στηρίξουμε τους ακρίτες αυτούς που 12 μήνες το χρόνο κρατούν Θερμοπύλες στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας των ΟΤΑ, κος Γιώργος Πατούλης.

«Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων μας, εύχομαι να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μας και να αποτελέσει θεμέλιο για την εδραίωση των σχέσεων μας σε όλους τους τομείς και πολύ περισσότερο στην ανταλλαγή επισκέψεων φορέων και ειδικότερα νέων ανθρώπων. Εμείς θα σας δώσουμε πέραν της φιλίας μας, αγάπη, όση διαθέτουμε, σ’ αυτήν την σχέση που θα εξελιχθεί μεταξύ των δυο Δήμων μας.» τόνισε ο Δήμαρχος Μεγίστης κος Παύλος Πανηγύρης.

Κατά την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, ανακοινώθηκε και η παράλληλη ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ, στα πλαίσια της οποίας ο κος Πατούλης και ο κος Πανηγύρης εξήγγειλαν τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής που ξεκινούν στο άμεσο μέλλον, ώστε να διασφαλιστεί η προαγωγή υγείας των κατοίκων στο Καστελόριζο μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών.

Μέσα από την αδελφοποίηση με το Δήμο Μεγίστης, ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει καινοτόμες πρωτοβουλίες του και πρακτικές σε πολλά επίπεδα ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη δομών που βοηθούν την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη ισότιμα, είτε βρίσκεται στο Μαρούσι είτε στο Καστελόριζο.

Κατά την εκδήλωση οι δύο Δήμαρχοι μίλησαν για την εθνικογεωγραφική σημασία του Καστελόριζου που είναι μεγάλη και σπουδαία για κάθε Έλληνα, δηλώνοντας ότι σήμερα, στα σύνορα της Ευρώπης, στην άκρη της Ελλάδας, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, για την Ελλάδα και για τον κάθε πολίτη της που την κατοικεί και τη σέβεται.

Κατά την τελετή αδελφοποίησης, που πραγματοποιήθηκε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Καστελόριζου, το Δήμο Αμαρουσίου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος κος Σπύρος Σταθούλης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κος Θεοδόσης Τόλιας

Από το Δήμο Μεγίστης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κος Παύλος Πανηγύρης, ο Αντιδήμαρχος κος Γιώργος Αχλαδιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Στράτος Αμυγδαλος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Συνταγματάρχης Πάτερ Νικήτας Βελεγράκης, διευθυντής Στρατιωτικών Ιερεων του Γεν Επιτελείου Στρατού, ο εφημέριος του Καστελόριζου Πάτερ Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζηδιάκος Φώτης, η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μικα Ιατρίδη, ο Στρατηγός κος Δεβετζής Νικόλαος (δ/ντης 95 ΑΔΤΕ), ο Ταγματάρχης κος Τριανταφύλλου Λάμπρος, διοικητής του ΔΑΝ Μεγίστης, ο Αντιπλοίαρχος, κος Μπουρίτης Γιώργος, ο Αν Δημάρχου του Δήμου Σαρωνικού κος Τσαλικίδης Μανώλης, ο Διοικητής του ΑΤ Μεγίστης κος Παναγιωτόπουλος Νίκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CEO DOW Chemical Company των Ηνωμένων Πολιτειών, κος Αντρέας Λιβέρης, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Αχιλλέας Ρέντης και πολλοί Καστελοριζιοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

www.markos.tv

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *