ροή ειδήσεων

Νέο χαράτσι στους ασθενείς: Προς αύξηση συμμετοχής σε φάρμακα -νοσηλεία με εντολή τρόικας

Μπορεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να διαβεβαιώνουν ότι καμία σημαντική αλλαγή δε θα επέλθει στο σύστημα περίθαλψης των ασθενών, η τρόικα όμως άλλα απαιτεί. Και τα απαιτεί εδώ και τώρα! Ζητά νέα επιβάρυνση των Ελλήνων ασθενών ώστε...
να υπάρξει ισορροπία και με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Τι ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και τι έχει πέσει στο τραπέζι;
Όσο και αν το αρνείται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ότι δε θα επηρεασθεί η περίθαλψη των Ελλήνων ασθενών, η αλήθεια βρίσκεται πολύ μακριά. Γιατί πρωτίστως θα επηρεασθεί η τσέπη των ασθενών που θα κληθούν πολύ σύντομα και μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες ακόμη και μέσα στο Σεπτέμβριο, να πληρώνουν πολύ παραπάνω με δικά τους χρήματα για να καλύψουν τις υγειονομικές τους ανάγκες.
Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι και συζητούνται έντονα αφορούν καταρχάς τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα.
Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ποσοστό που πληρώνουν οι ασθενείς είναι το 25%. Όμως αυτό που εξετάζεται εδώ και 2 μήνες μάλιστα, σχετίζεται με αύξηση του ποσοστού αυτού ακόμη και στο 30 με 35% ώστε να εξισορροπηθεί η ελληνική φαρμακευτική περίθαλψη με αυτή των άλλων χωρών της Ευρώπης.
Οικονομικά και κριτήρια εισοδήματος προς το παρόν δεν μπορούν να καθορισθούν καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να ορισθούν και να αποδεικνύονται στην πράξη. Γι αυτό και οι οποίες αλλαγές στη συμμετοχή, με βάσει τις έως τώρα συζητήσεις, θα αφορούν όλους τους ασφαλισμένους.
Εξαίρεση θα αποτελέσουν πιθανώς οι χρονίως και βαριά πάσχοντες που άλλωστε θα προκαλούνταν έντονη κοινωνική κατακραυγή εάν θα έπρεπε να πληρώνουν παραπάνω.
Σε ότι αφορά τη νοσηλεία σε νοσοκομείο και εκεί δε θα γλιτώσουμε τις αυξήσεις, όπως όλα δείχνουν. Μετά και την εφαρμογή του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, όλοι οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν 15% για τις διαγνωστικές τους εξετάσεις. Είναι πιθανό, αφού εξετάζεται λεπτομερώς, να αυξηθεί και η συμμετοχή για ένα κρεβάτι στο ΕΣΥ.
Τα πάντα πάντως είναι υπό μελέτη ώστε τα νέα μέτρα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και ανώδυνα στην ελληνι΄κη κοινωνία που ούτε ή άλλως ζει το δικό της δράμα λόγω κρίσης.
iatropedia

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *