ροή ειδήσεων

Μετά τους “μαθητευόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους” και μαθητευόμενοι ιατροί στα ξενοδοχεία

Μετά τους «μαθητευόμενους» ξενοδοχοϋπαλλήλους, που στην πλειοψηφία τους έχουν πλαστά ή και καθόλου έγγραφα και που ξεπερνούν τον επιτρεπόμενο από το νόμο αριθμό, τα ξενοδοχεία της Ρόδου νοσούν και από τους μαθητευόμενους ιατρούς... Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδουανειδίκευτοι γιατροί, ακόμη και φοιτητές της ιατρικής ασκούν το ιατρικό επάγγελμα στη Ρόδο και συγκεκριμένα σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ανασφάλιστοι και με μισθούς 700 και 800 ευρώ το μήνα. Η επικίνδυνη αυτή πρακτική είναι ένα από τα αποτελέσματα της δήθεν «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος.
Ιατροί ακόμα και φοιτητές της ιατρικής εκτελούν ιατροκό έργο σε ξενοδοχεία ή τουριστικά πρακτορείαασκώντας ιατρική ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κάνοντας φανερό πως η ιατρική έχει πλέον περάσει στα χέρια εταιριών που ακολουθούν μεθόδους εξευτελιστικές στο βωμό του κέρδους.
Επιπλέον, οι ιατροί αυτοί των εταιρειών συνήθως χωρίς ειδικότητα, ή σε αναμονή αυτής, συνεργάζονται με Tour-Operators δίνοντας ποσοστά και προμήθειες στους ξενοδόχους και σε θυρωρούς, για την αποστολή ασθενών, ή πραγματοποιούν επισκέψεις σε μη αδειοδοτημένες δομές ιδιωτικής Υγείας αυτών των Εταιρειών.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τις εταιρείες αυτές γίνεται συνήθως από άνευ ειδικότητας ιατρούς που βρίσκονται σε ανεργία με συμφωνητικά 700-800 € τον μήνα χωρίς ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα και χωρίς να καταγράφονται σε εφορία και Ιατρικούς Συλλόγους, αφού όλη η διαχείριση βρίσκεται στα χέρια των μεσαζόντων αυτών εταιρειών. Να τονίσουμε πως τα καταστατικά των εταιρειών αυτών εγκρίνονται από τα εμπορικά επιμελητήρια και όχι από τους Ιατρικούς Συλλόγους όπως προβλέπει το ΠΔ 84/2001 και αυτό αποτελεί μέγα θέμα.
Το μέγα αγαθό της υγείας βρίσκεται σε κίνδυνο όχι μόνο για τους Έλληνες πολίτες μετά από τα γονατογραφήματα του Λοβέρδου, αλλά και για τους τουρίστες, από τη στιγμή που ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται από τους «μαθητευόμενους μάγους» σε δωμάτια ξενοδοχείων, δωμάτια πρόχειρων ιατρείων στα θυρωρεία ή ακόμα και σε πισίνες ξενοδοχείων ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια της ιατρικής ευθύνης και όλους τους θεσμούς μέσα στα πλαίσια της ιατρικής, της επαγγελματικής και της οικονομικής Δεοντολογίας δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν :
Ποιος ελέγχει τις εταιρείες αυτές ;
Ποιος θα έχει την ευθύνη ιατρικού λάθους που ενδεχομένως στοιχίσει ανθρώπινη ζωή ;
Ποιος επιτρέπει στους επιχειρηματίες-εμπόρους της Υγείας να καπηλεύονται το αγαθό της Υγείας και να πράττουν κατά βούληση υπέρ των οικονομικών τους συμφερόντων και μόνο ;

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΡΟΔΟΥ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/8/12 09:18

    Τωωωωρα ξυπνησατε??? Αυτο συμβαινει εδω κ χροοοοονια.....το φωναζαμε το κραζαμε κ τρελλους μας βγαζατε...να που τωρα το βγαζετε ΕΣΕΙΣ στη φορα....!!!!Τωρα τρεχατε ποδαρακια σας να βρειτε το δικιο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/12 13:44

    Ωραία είδηση, και σιγά το νέο, μονο που δεν λες ότι σε αυτό ευθύνονται αποκλειστικά 100% οι ξενοδόχοι. Όπως επίσης αυτοί ευθύνονται για την ανεργία της Ρόδου στον τουριστικό τομέα, επιλέγοντας φυσικά εις γνώση τους και εσκεμμένα όλα όσα ανάφερες.
    Και φυσικά το κερασάκι δεν είναι αυτό, είναι η μαλακια που έκατσαν και υπογράψανε οι ξενοδόχοι την τοπική σύμβαση εργασίας, και δίχως να αντιδράσει κανένας ηλίθιος Ρόδιος πολίτης. Σας αποκαλώ ηλίθιους γιατί αυτό είσαστε στα ματια των ξενοδόχων αποδεδειγμένα. Και μου αρέσει που ενώ όλοι τα ξέρετε, αλλα δεν κάνετε ποτε τίποτα, ούτε για τους λαθρομετανάστες που απασχολούν όλοι οι ξενοδόχοι, ούτε για τους υποτίθεται νομιμους μετανάστες, ούτε και για τους υποτιθέμενους μαθητές από Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Μολδαβία, Αλβανία, Ρουμανια και εγώ δεν ξέρω από που στο διάολο φέρνουν ακόμα. Αυτοί όλοι είναι που σας πήραν τις δουλειές, αυτοί είναι οι ξενοδόχοι που προτιμούν αυτούς και όχι εμάς, αυτοί λοιπόν είναι και οι αιτία της ανεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/8/12 15:59

      Χρυσοοοοοστομε...πες τα!!! υπο την ανεχεια ολονων κ το δεεεε βαριεσε, να που καταντησαμε

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/12 19:36

    Οι ξενοδόχοι είναι πίσω από όλα αυτά με τις προμήθειες που παίρνουν. Αλλά δεν τολμάτε να πείτε ούτε κουβέντα για τους ξενοδόχους, γιατί αυτοί σας προσλαμβάνουν για μπράβους... Μόνο για τους μαύρους λέτε, λες και αυτό είναι το πρόβλημα... Αν δεν έβρισκαν όλοι αυτοί δουλιά, είτε γιατροί-μαϊμού λέγονται, είτε μετανάστες, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/8/12 17:21

    Οι πτυχιούχοι γιατροί χωρίς ειδικότητα επιτρέπεται να ασκούν το επάγγελμα όπως γίνεται με τους αγροτικούς γιατρούς. Δεν παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες ειδικευμένου γιατρού, δηλαδή τα απλά και πρώτες βοήθειες. Οι φοιτητές δεν επιτρέπεται να ασκούν έργο.

    Όσον αφορά τώρα το εργασιακό καθεστώς, αυτό είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ ξενοδόχου και γιατρού, αν δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *