ροή ειδήσεων

Παρουσιάστηκε και μίλησε για... όλα ο Γκέκος!

Παρουσιάστηκε και επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (24/8) ο Μηνάς Γκέκος από τον Κολοσσό Ρόδου, με τον Έλληνα τεχνικό να αναφέρεται στα σχέδια, τα πλάνα και τη φιλοσοφία του. Αναλυτικά όσα είπε ο Μηνάς Γκέκος...


«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε καλή συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έχω δουλέψει ξανά στην επαρχία και ξέρω τι σημαίνει για μία ομάδα να έχει την στήριξη όλων, κάτι που είναι πολύ βασικό. Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε συνεργάτες, γιατί έχουμε κοινό σκοπό. Έτσι θέλω να πιστεύω. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά υπάρχει κρίση, οπότε εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο αθλητισμός και κατ’ επέκταση το μπάσκετ, που όλοι αγαπάμε. Η διοίκηση του Κολοσσού έχει ξεκινήσει από πέρσι μία προσπάθεια για την εξυγίανση της ομάδας. Ο Κολοσσός είναι από τα λίγα σωματεία που δεν έχουν εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο, το ΙΚΑ και την εφορία, γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή την εποχή σε περίπτωση που έχεις τέτοια προβλήματα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, που έχει ξεκινήσει από πέρσι και συμφωνώ απόλυτα με τη διοίκηση για την εξυγίανση, έτσι ώστε με το τέλος της χρονιάς ο Κολοσσός να μην χρωστάει σε κανέναν. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη διοίκηση, είναι σοβαροί και έχουν παίξει μπάσκετ.


Εμείς θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική και στο τέλος της σεζόν να πούμε όλοι μαζί ότι πήγαμε καλά και παλέψαμε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Και αυτό το θέλουμε, γιατί τη μεθεπόμενη χρονιά που θα τελειώσει το γήπεδο, οι άνθρωποι του Κολοσσού σκέφτονται πάρα πολλά πράγματα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για μένα, γιατί θα μπουν ισχυρές βάσεις.


Στην πρώτη συζήτηση που έκανα με τα μέλη της διοίκησης, στόχος μας ήταν να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες του βασικού κορμού, που προσέφεραν στο σωματείο τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς αυτό δεν το έχουμε καταφέρει στο σημείο, που θα θέλαμε. Κάποια παιδιά έφυγαν και πήγαν σε άλλες ομάδες και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, χωρίς ίχνος ειρωνίας. Εμείς προσπαθήσαμε πάντως. Αντικαταστήσαμε ορισμένους παίκτες, πιστεύοντας ότι κάναμε κάτι καλύτερο ή κάτι εφάμιλλο. Φυσικά αυτό θα το δείξει η πορεία της ομάδας. Έχουμε σε εξέλιξη θέματα, τα οποία νομίζω ότι θετικά η αρνητικά θα τελειώσουν σήμερα ή αύριο. Κλείσαμε έναν Αμερικανό παίκτη, για τον οποίο μένει μόνο το τυπικό της υπόθεσης για να ανακοινωθεί. Πιστεύω ότι μέχρι την Κυριακή θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το 90% του ρόστερ μας και τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Θεωρώ ότι μέχρι τη Δευτέρα θα είμαστε περισσότεροι, απ’ ότι μέχρι τώρα. Ο Κολοσσός όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, έφτασε να είναι τρίτος στην Ελλάδα. Όταν διαπραγματεύομαι με τους εκπροσώπους των ξένων αθλητών, είναι πλεονέκτημα για μένα ότι ο Κολοσσός τερμάτισε πέρσι τρίτος στην κανονική περίοδο. Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα έχει δείξει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Αυτό είναι γεγονός, με αποκορύφωμα μάλιστα την τελευταία χρονιά. Θεωρώ ότι είναι ανταγωνιστικό το γεγονός για μένα, ότι πέρσι η ομάδα τερμάτισε τόσο ψηλά. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα».


Για τη φιλοσοφία του στο παρκέ
«Πιστεύω ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν με την πειθαρχία της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Το μόνο πράγμα που δεν διαπραγματεύομαι είναι η πειθαρχία μέσα στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα. Εκεί θα δώσουμε τη μεγαλύτερη έμφαση. Αυτό θα μας καθορίσει και το πώς θα παίξουμε στην επίθεση. Η άμυνα είναι θέμα θέλησης, επιμονής και καθοδήγησης για το πώς θέλεις να παίξεις. Άρα από τη Δευτέρα θα κοιτάξουμε η ομάδα να παίζει άμυνα όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην επίθεση θα δουμε πως θα διαμορφώσουμε το ρόστερ μας, ώστε να εκμεταλλευτούμε τους παίκτες κατάλληλα».


Για την παρουσία του κόσμου στο «Βενετόκλειο»
«Το φαινόμενο να μην πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο, δεν παρουσιάζεται μόνο στη Ρόδο. Ισχύει για όλη την επικράτεια και σε όλα τα αθλήματα. Εμείς θα κάνουμε μία προσπάθεια όλοι μαζί, σε μία κοινωνία που είναι πιο κλειστή σε σχέση με την Αθήνα. Δεν έχουμε να γεμίσουμε ένα γήπεδο πολλών χιλιάδων θέσεων και νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Υπάρχει ένα σκεπτικό από τη διοίκηση και το τμήμα μάρκετινγκ για να μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο σε σχέση με πέρσι. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Ο κόσμος προτιμάει να πάρει πράγματα προς το ζειν, παρά να πάει στο γήπεδο. Αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι και πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε πραγματικά. Αν αντιληφθούμε τι γινόταν πριν πέντε χρόνια και τι γίνεται τώρα, αυτό δεν μας βοηθήσει πουθενά».


Για το μέλλον του Κολοσσού
«Έχουμε βγάλει ένα πρόγραμμα με τη διοίκηση και θα κοιτάξουμε να αποκτήσουμε 3-4 νέα παιδιά, τα οποία θα τα κλείσουμε από τώρα για τη μεθεπόμενη σεζόν. Η ομάδα θα χτιστεί σε μία άλλη βάση. Θέλουμε να έχουμε νεαρά παιδιά και έχει γίνει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα με αθλητές 19-20 ετών, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση. Θα ψάξουμε να βρούμε νεαρούς παίκτες, ενδεχομένως και από τις μικρές Εθνικές ομάδες, ώστε να τους κλείσουμε για τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά τους νεαρούς αθλητές που υπάρχουν στην ομάδα, θα κοιτάξουμε να τους αξιοποιήσουμε περισσότερο. Είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω όμως τώρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον μας δείξουν πως μπορούν να παίξουν, θα χρησιμοποιηθούν. Φυσικά θα γίνει κάτι τέτοιο, γιατί όχι. Μακάρι τα νέα παιδιά που θα πάρουμε να είναι και από τη Ρόδο. Αν υπάρχουν ταλέντα στο νησί, μακάρι να τα πάρουμε και να παίξουν. Έχω τρεις συνεργάτες και δουλεύουμε κάθε μέρα προς αυτό. Απ’ ότι γνωρίζω πολλά παιδιά φεύγουν για σπουδές. Αν υπάρχει κάποιο παιδί που αξίζει τον κόπο στη Ρόδο, μακάρι να έρθει. Μακάρι να είχαμε 4-5 παιδιά από τη Ρόδο και η ομάδα να είχε και λιγότερα έξοδα».


Για το τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός»
«Παρά την οικονομική στενότητα θέλουμε να κάνουμε το τουρνουά ‘’Τάσος Κουταλιανός’’. Προσπαθούμε να κλείσουμε μία ημερομηνία που θα εξυπηρετεί κατά βάση εμάς, αλλά και τις ομάδες που θα έρθουν. Την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες αλλά και τις ομάδες που θα έρθουν. Πιθανότατα θα γίνει όμως μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα . Μπορεί να παίξουμε με μία από τις ομάδες και ένα έξτρα φιλικό παιχνίδι, πριν από το τουρνουά».


Για τους Αμερικανούς αθλητές
«Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα, αφού εξαρτάται από τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στην ομάδα. Εξαρτάται από τους Έλληνες που θα πάρουμε. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σενάριο να πάρουμε πολλούς Αμερικανούς. Δεν το θέλει ούτε η διοίκηση, ούτε εγώ. Πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα για τους ξένους. Έχουμε κατασταλάξει, ξέρουμε ποιους παίκτες θέλουμε να πάρουμε και έχουμε rotation σε περίπτωση που χαλάσει κάτι. Αυτά όλα μπορούν να τελειώσουν και σήμερα αλλά όλο το θέμα των μεταγραφών είναι ένα παζλ, αφού θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη χημεία. Το σίγουρο είναι ότι ψάχνουμε εκτός από καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες και να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Ψάχνουμε όλες τις λεπτομέρειες για να είναι καλά παιδιά και να μην τινάξουν τίποτα στον αέρα. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε πόσους Αμερικανούς θα πάρουμε».


Για τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας
«Σίγουρα χρειάζονται και είναι σημαντικά. Βέβαια θα είναι αδύνατο να παίξουμε, όσα θα έπρεπε. Αυτό το καταλαβαίνω και είναι λογικό. Έχουμε βγάλει ένα προγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες και προσανατολιζόμαστε σχετικά. Θα χρειαστεί να κάνουμε όμως 1-2 μετακινήσεις, για φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα και ψάχνουμε τις καταάλληλες ημερομηνίες. Σίγουρα θα ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, αλλά θα προσαρμοστούμε για την πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεων μας».


Για τη media day
«Θα κάνουμε μία media day, όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα είναι μία μέρα αφιερωμένη σε σας, όπου θα μπορέσετε να μιλήσετε με τα παιδιά. Θα παρουσιάσουμε και τους παίκτες, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα, για να είμαστε όλοι μαζί».

gazzetta.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *