ροή ειδήσεων

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ στη ΒΟΥΛΗ για τον ΕΟΠΥΥ Ρόδου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων γραπτή ερώτηση που απευθύνεται στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Υγείας...
για τα «Σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία, στη στελέχωση, στις υποδομές και στην οργάνωση των υπηρεσιών του, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην πόλη της Ρόδου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ, τεκμηριώνοντας την παρέμβαση του για την κατάσταση των διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ στη Ρόδο, μεταφέρει τα δικαιολογημένα αιτήματα του ιατρικού προσωπικού, των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, θέτοντας στην Κυβέρνηση τα εξής κρίσιμα ερωτήματα:
1. Εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί άμεσα από τη διοίκηση του Οργανισμού, οριστική λύση στη στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και του ΕΟΠΠΥ στη Ρόδο.
2. Εάν προτίθεται να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ, με την προμήθεια σύγχρονου βιοχημικού αναλυτή, τη στιγμή που ή αδυναμία προμήθειας εργαστηριακών υλικών για το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο του “ΙΚΑ Ρόδου”, οδηγεί τους ασφαλισμένους για εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα, αυξάνοντας το κόστος παροχής αυτών των υπηρεσιών κατά 70% για τον οργανισμό και 15% για τους ασφαλισμένους.
3. Στη βάση της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, με ποια μέτρα προτίθεται να αντιμετωπίσει τη μετάβαση (αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς) και το κόστος αποζημίωσης της άκρως αναγκαίας μετακίνησης των ασθενών για εξειδικευμένο ιατρικό έλεγχο - χημειοθεραπείες, προς την Αθήνα ή σε άλλα κέντρα που διαθέτουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.
4. Εάν προτίθεται να προχωρήσει σε διαδικασίες που να οδηγούν σε συμβάσεις του Οργανισμού με εξειδικευμένα τοπικά εργαστήρια για εξετάσεις σπινθηρογραφήματος, προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα της μετακίνησης των ασφαλισμένων για παρόμοιες εξετάσεις στην Αθήνα.
5. Εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη ενός ιατρού με ειδικότητα ρευματολόγου και ενός ιατρού με ειδικότητα νευρολόγου, τη στιγμή που η αναμονή των ασφαλισμένων για τις συγκεκριμένες ειδικότητες είναι 50 ημέρες.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/8/12 16:09

    ΣΤΑ ΛΑΘΡΟ ΤΙΠΟΤΑ.... ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΣΙΩΠΗ...ΟΥΣΤ.. ΠΟΥΣΤ ...ΡΕΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/12 16:33

    Aristeri idea! Me kaskolaki burbery! aisss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/9/12 10:32

    Προσπαθώ, να κάνω ένα σφράγισμα 1 χρόνο. Συνήθως δεν υπάρχουν φάρμακα, ούτε σφραγίσματα, ούτε αναισθητικά. Αν μαζί σε αυτά βάλουμε τα μικροβιολογικά κλπ, το δικό μας κόστος ανεβαίνει πολύ, γιατί πρέπει να πηγαίνουμε σε ιδιωτικούς γιατρούς και να πληρώνουμε και την υπηρεσία άσκοπα. Φυσικά δεν έφταναν όλα αυτά, αλλά αύξησαν και τα τηλεφωνικά ραντεβού. Δεν ξέρουν από που να βγάλουν λεφτά. Δεν καταλαβαίνουν κάτι απλό; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! Να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που τα έφαγαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *