ροή ειδήσεων

Οι δήμοι ετοιμάζονται να... κατεβάσουν ρολά

Οι επιπλέον περικοπές κατά 30% στην τελευταία δόση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ έχει ξεσηκώσει τους δημάρχους που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών από τον Σεπτέμβριο...


Οι επιπλέον περικοπές κατά 30% στην τελευταία δόση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) προς τους ΟΤΑ, μετά τη συνολική μείωση κατά 55% από το 2010, έχει ξεσηκώσει τους δημάρχους που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών από τον Σεπτέμβριο, αφού δεν έχουν χρήματα -όπως ισχυρίζονται- να καταβάλουν ούτε τους μισθούς των εργαζομένων.

Σε δεινή θέση θα βρεθούν στα τέλη Αυγούστου οι δήμοι Ασπροπύργου, Περάματος, Τρικάλων, Κομοτηνής, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Περιστερίου, Καλύμνου και Αίγινας. Από τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, θα ακολουθήσουν και οι μεγάλοι δήμοι, αφού τα κονδύλια με τα οποία επιχορηγούνται δεν επαρκούν για να πληρώσουν προμηθευτές και υπαλλήλους.

Στο πλευρό των δημάρχων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με εκπροσώπους των κομμάτων της κυβέρνησης προκειμένου να ενημερώσει για τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι αλλά και για την «αδικία», όπως τη χαρακτηρίζουν, της περικοπής του εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων.

Το λάθος

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ ισχυρίζονται ότι είναι λάθος ο υπολογισμός της κυβέρνησης ότι λαμβάνουν υψηλότερο εφάπαξ από τις εισφορές που έχουν καταβάλει, αφού ως βάση αποδοχών έχουν τεθεί οι ψαλιδισμένες αποδοχές που προβλέπει το νέο μισθολόγιο και όχι οι υψηλότεροι μισθοί που ελάμβαναν μέχρι τη θεσμοθέτηση του νέου μισθολογίου.

Σε κάθε περίπτωση δήμαρχοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης τους στις 30 Αυγούστου όπου η ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου στην Αθήνα, για να συζητηθούν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ethnos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/8/12 09:43

    Για βόλεμα ημετέρων όμως δήμαρχε υπάρχουν λεφτά. Ξεχνάς τα 13.000 Ευρουδάκια που έδωσες στον μουσικό εκείνο για να διευθύνει την φιλαρμονική για 9 ώρες???? Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/8/12 11:52

    ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΑΔΑΡΟΣ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΥΣΤΤΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/8/12 13:31

    Mακάρι να κλείσουν. Παντελώς ανίκανοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/8/12 16:31

    Να τους τα κόψουν όλα. Τεμπέληδες και χαραμοφάηδες είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/8/12 20:15

    ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/8/12 21:05

    Να κλείσουν.... έτσι και αλλιώς άχρηστοι είναι. Ολα να γίνονται ηλεκτρονικά από το σπίτι. Γι'αυτό σαμποτάρανε τόσα χρόνια την ηλεκτρονική διαδικτιακή εξυπηρέτηση για να μην "ξεβολευτούν". Ας πάνε στο εξωτερικό να δουν τι γίνεται.... μια τροϊκα μας σώζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *