ροή ειδήσεων

Μαχαιριά στην τοπική ανάπτυξη η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ

Παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο για τον ΔΗΦΟΔΩ και ειδικότερα τις απόψεις για κατάργηση του (βλέπε πρόταση του ΕΒΕΔ), νοιώθω την ανάγκη όχι μόνο με την ιδιότητα του αιρετού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως του πολίτη…
(μισθωτού με σημαντικές μειώσεις των αποδοχών μου… και εγώ… )να καταθέσω τη άποψη μου πιστεύοντας να συμβάλει στην αποφυγή.. αναπτυξιακής αυτοχειρίας.

Δεν αποκαλύπτω τίποτα και λόγω ηλικίας, ότι ο τόπος μας, η Δωδεκάνησος, πορεύτηκε θετικά στο οικονομικό επίπεδο, μετά την απελευθέρωση 1947, κυρίως λόγω θεσμοθετημένων οικονομικών κινήτρων, αφού το Ελληνικό κράτος αδυνατούσε να ενισχύσει με πόρους.

- Ειδικό Δασμολόγιο-Όπου σήμερα έχει τη μορφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

- Ενίσχυση στις άγονες γραμμές…ευτυχώς ακόμη ισχύει μερικώς

- Διαχείριση Δημόσιας Περιουσίας

- α) Διαχείριση από τοπικό φορέα… νόμος 2100/52 Δημοτικός Φόρος-φόρος προς τους ΟΤΑ με τελευταία θεσμική καταχώρηση τον νόμο 2114/94 άρθρο 60, ο οποίος το 1979 καταργήθηκε για λόγους διαφάνειας και κακής τοπικής λειτουργίας.(ΟΔΑΠΔ).

β) Από τότε με τον γνωστό νόμο…., η διαχείριση της αφορούσε μόνο το δόλωμα του 75% των εσόδων από τις εκποιήσεις για έργα στο Νομό με επιτροπή για προτάσεις εργων;;;; ….εγώ θυμάμαι μόνο τον εκαστοτε νομάρχη.

Αλήθεια κάναμε ως Τοπικές Αρχές την αυτοκριτική μας, γι΄ αυτήν την απουσία από την διαχείριση της;

Το παράδειγμα του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, μας απέδειξε περίτρανα την αδυναμία μας για ουσιαστική παρέμβαση στην τοπική οικονομία.

- Δημοτικός Φόρος-φόρος προς τους ΟΤΑ με τελευταία θεσμική καταχώρηση τον νόμο 2114/94 άρθρο 60.

Ήδη πορευτήκαμε 18 χρόνια με το νέο καθεστώς του ΔΗΦΟΔΩ.

Η αξιολόγηση του σίγουρα έχει και αρνητικά όπως θα συνέβαινε ακόμη και στο βέλτιστο…

Αφορά μόνο οικονομικό θέμα; Πιστεύω όχι, αφορά την πορεία μας ως τόπου, που σημαίνει την ίδια τη διαβίωση μας.

Οποιοσδήποτε δημόσιος πόρος, οφείλει να διαχειρίζεται με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και στην ορθή προτεραιότητα σύμφωνα με τις ανάγκες του τόπου, όπου βέβαια τις ιεραρχούν οι φορείς (κράτος, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ βαθμού, κλπ) και οι οποίοι είναι αιρετοί, άρα …κρίνονται, επιβεβαιώνονται και νομιμοποιούνται από τη λαϊκή βούληση.

Δεν είμαι απ΄ αυτούς που πιστεύουν ότι η εκλογή απαλλάσσει από τα πάντα.. η ιστορία καταγράφει, κρίνει, αξιολογεί και οι θεσμοί οφείλουν να ελέγχουν.

Η κρίση που περνούμε δεν είναι μόνο οικονομική, χρειάζεται ανατροπές παντού.. και πολλές χρειάζονται να γίνουν χωρίς καμία …προτροπή και επίβλεψη της Τρόϊκα.

- Διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιολόγηση αιρετών, υπαλλήλων, καταπολέμηση φοροδιαφυγής…και πολλά άλλα.

Η μείωση Δημόσιων πόρων (Πόροι-ΔΗΦΟΔΩ), δεν σημαίνει πάντα ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

Είναι γνωστό ότι στις δυνατές και μάλιστα καπιταλιστικές οικονομίες, η φορολογία είναι υψηλή, γιατί; Διότι αποτελεί προϋπόθεση σοβαρών δημόσιων παρεμβάσεων, που ενισχύουν συνολικά την οικονομία, είναι ανταποδοτικές, ορθολογικές και με συναίνεση των κοινωνιών.

Ναι στην πατρίδα μας ζούμε την περίοδο αμφισβήτησης και επιφύλαξης σε ότι είναι δημόσιο.

Αμφισβητούμε, πολλές φορές κάθε δημόσια λειτουργία όχι αναιτιολόγητα.

Δυστυχώς ζούμε με μεγάλο κόστος την κακή λειτουργία του δημόσιου τομέα συνολικά.

Η λύση δεν είναι η κατάργηση του κράτους και ότι είναι Δημόσιο, αλλά το ξεκαθάρισμα του τι λειτουργεί σωστά οικονομικά και υπέρ των περισσότερων και δη των αδυνάμων.

Δεν θα διαφωνήσω, ότι και οι πόροι του ΔΗΦΟΔΩ, πιθανόν, διαχρονικά, να μην αξιοποιήθηκαν σωστά από τις πολλές αρχές που είχαν την ευθύνη διαχείρισης του, όμως δεν αμφισβητεί κανείς ότι έδωσε τη δυνατότητα για πολλές θετικές παρεμβάσεις, είτε σε έργα, είτε σε δράσεις κοινωνικές-πολιτιστικές, είτε συμβολής στην οικονομία (ΠΡΟΤΟΥΡ), στο περιβάλλον (ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ).

Συγκυρία θετική ο ενιαίος Δήμος στο νησί, να μπουν σωστά οι προτεραιότητες …αντί της τοπικιστικής σπατάλης (κάθε χωριό…και γυμναστήριο και μάλιστα κλειστό!!!), οικονομίες κλίμακας. Γνωρίζω σε βάθος (λόγω ενασχόλησης), τις αδυναμίες του ΔΗΦΟΔΩ. Έχουμε ευθύνη που δεν τις διορθώσαμε.

Δεν θέλω να πω για τις δικές μου προσωπικές προσπάθειες (είναι καταγεγραμμένες…ας κριθούν).

Όμως το «κεφάλι-κόβει κεφάλι» είναι αυτοκτονία.

Πρέπει να διατηρήσουμε το θεσμό και να τον εκσυγχρονίσουμε, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση του, αλλά και οποιασδήποτε μορφής πόρων.

Αδύναμοι Δήμοι, σημαίνει αδύναμη τοπική οικονομία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική.

Κλείνοντας, θέλω να καταθέσω ότι συντεχνιακές και μόνο αντιλήψεις είτε είναι στο χώρο της εργασίας, είτε στο χώρο της επιχειρηματικότητας, είναι εξίσου βλαβερές, στις σύγχρονες κοινωνίες, που αναζητούν την ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Και μία προτροπή, με όλο το θάρρος…το θέμα του ΔΗΦΟΔΩ δεν είναι για προεκλογική ατμόσφαιρα ,αλλά μαζί με άλλα σημαντικά να το βάλουμε στην ατζέντα για θετικές τοπικές πρωτοβουλίες προς την ανάπτυξη (Δημόσια περιουσία, μειωμένος ΦΠΑ, Νησιωτικότητα, κλπ).

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, για τη νέα κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση...

Το θέμα της 14ης Περιφέρειας μπορεί να ακούγεται δροσερό στα αυτιά των συμπολιτών μας, αλλά από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.

Μπορεί και χειρότερα…..(βλέπε περί στόχου 2 και μείωση των πόρων από ΕΕ…..).

Στο πραγματικό ζητούμενο της αποκέντρωσης με Αυτοδιοίκηση, δεν έχουμε ανάγκη αναζήτησης ρόλων, αλλά ανατροπής στον τρόπο διοίκησης υπέρ της αποτελεσματικότητας, της οικονομίας πόρων και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Ο Αντιδήμαρχος
Τεχνικών Έργων, Δόμησης
& Πληροφορικής
Μανώλης Σαββής

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/8/12 07:43

    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ.....ΒΑΛΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΦΟΔΩ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/12 08:38

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΦΟΔΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΚΑΤΟΚΛΕΦΤΑΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΦΟΔΩ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΑΒΒΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/8/12 08:58

    Να καταργηθει το ΔΗΦΟΔΩ αμεσως. Αντε να γινουν και οι εκλογες να ξεβρωμισει ο τοπος. Εσεις οθτε δρομους μπορειτε να κανετε οθυε να κρατατε τουλαχιστον καθαρη την πολη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/8/12 10:03

    Δεν μου λες κύριε Σαββή, πως η Ρόδος αυτή την στιγμή βρέθηκε με χρέος 100 εκατομμυρίων? Μήπως από την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε συνετά τα οικονομικά του τόπου αυτού? Με τόσο τουρισμό και έσοδα μόνο ανίκανοι θα μπορούσαν να φέρουν το νησί σε αυτά τα χάλια. Μάλλον δεν κυκλοφορείς έξω να δεις πως καταντήσατε εσείς οι αιρετοί το νησί με τους γύφτους να αλωνίζουν και να επαιτούν στην πόλη, τους κράχτες, τις παράνομες καντίνες και πάρτι, το βόλεμα ημετέρων (12.000 για έναν μουσικό που δεν έχει ούτε τα τυπικά προσώντα από τον νόμο να διευθύνει σαν αρχιμουσικός την φιλαρμονική για 9 ώρες). Εδώ θα μου πεις δεν μπορείτε ούτε τα σκουπίδια από τους δρόμους να μαζέψετε και θα μαζέψετε τα οικονομικά του δήμου? Τουλάχιστον εσύ θα έπρεπε να σιωπάς διότι ήσουν και συ μεταξύ αυτών που έφερε τον τόπο αυτό σε αυτά τα χάλια. Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/8/12 12:03

    Αντιδήμαρχέ μας,

    Η σιωπή ειναι χρυσός.

    Δεν ισχύει πάντα το η καλλίτερη άμυνα ειναι η επίθεση, για να μας δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα στην περίπτωση (ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ) και ΔΗΦΟΔΩ και αλλων ευγενών δημιουργημάτων..

    Και οι πέτρες το φωνάζουν γιατί φτιάχτηκαν αυτές.
    Ρουσφετολογικό βόλεμα των δικών σας ανθρώπων αλλά να πληρώνονται με λεφτά του κόσμου μεσω των χαρατσιών.

    Μια ταπεινή συγνώμην ολων σας αντι αλλων λόγων σας επικλήσεων και δικαιολογιών σας, θα ηταν οτι το καλλίτερο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/8/12 12:33

    Κύριε Σαββή , εσείς και οι προκάτοχοι σας σε αυτόν τον τόπο θα έπρεπε να ξεκινάτε με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΓΝΩΜΗ στον κόσμο της Ρόδου που τόσα χρόνια ένα Πλούσιο και Ευλογημένο μέρος σαν την Ρόδο το καταντήσατε σε αυτό το σημείο. Ο ΔΗΦΟΔΩ είναι ένα εισπρακτικό μέτρο με μόνη ανταπόδοση το Βόλεμα των ψηφοφόρων τόσα χρόνια (18 όπως αναφέρετε) Ας μας πείτε λοιπόν πόσα ειπράξατε τόσα χρόνια και που πήγαν για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε διαφορετικά να καταργηθεί γιατί ο κόσμος έπαψε να είναι Ηλίθιος. Τώρα με την κρίση βρέθηκε μια δικαιολογία για την Δημοτική αρχή να τονίζει την ανάγκη παραμονής του ΔΗΦΟΔΩ.....τέρμα κύριε Σαββή ο κόσμος δεν αντέχει να πληρώνει Πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βόλεμα των ψηφοφόρων. ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΝ ΤΑ.........(βάλτε ότι θέλετε )
    Μπαδάνης Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/8/12 12:38

    Αν είχαμε τοπικούς άρχοντες με μυαλό και ηθική το πρώτο πράγμα θα ήταν η προσπάθεια κατάργηση του άδικου δημοτικού φόρου που μόνο ο Δωδεκανήσιος επιχειρηματίας πληρώνει. Γιατί ο Αθηναίος και έμποροι από την υπόλοιπη Ελλάδα που πουλούν στα Δωδεκάνησα με τιμολόγια από την έδρα τους , δεν πληρώνουν δημοτικό φόρο κ. Σαββή.
    Επικαλείστε δράσεις όπως ο Προτουρ εδώ δεν πρέπει να ξεχνάτε κ. Σαββη ότι οι ξενοδόχοι είναι αυτή που κατά κόρον προτιμούν και αγοράζουν προϊόντα από επιχειρηματίες εκτός Δωδεκανήσου, γιατί λοιπόν τους χρηματοδοτείτε ?
    Επικαλείστε την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, τους είδατε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο οι περισσότεροι ζύγιζα πάνω από εκατό κιλά, γιατί έτσι τους μάθατε να κάθονται κάτω από του πεύκου την σκιά. Και πάνω από όλα με ψηφοθηρικές προσλήψεις. Δεν σας παραξενεύει ότι πέρα από τους ίδιους τους εργαζόμενους κανείς άλλος δεν ενδιαφέρετε για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ?
    Οι καιροί αλλάζουν πρέπει να αλλάξετε και εσείς κ. Σαββή , αλλά την περιμένεις από πολιτικούς που δεν διοίκησαν στην ζωή τους ούτε περίπτερο, πως θα διοικήσουν ολόκληρο το νησί.
    Εσείς που διοικείται τώρα, διοικούσατε και τα προηγούμενα χρόνια τότε που έρεε το χρήμα εσείς καταφέρατε και καταχρεώσατε τους δήμους , τώρα που τα πράγματα δυσκολεύουν με τέτοιες νοοτροπίες που έχετε το αποτελέσματα σας θα είναι τραγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/12 16:15

      pes ta re file!!!tote pou eree to hrima o tipos ekane paranomes proslipsis giortes, panigiria,panigiria gia touristes gia lathrometanastes,gia patates karpouzia,ola me hrimatodotisi tou dimou!!!oloi i ipaloiloi doulevan gia afta!! tosa hronia mesa sti laspi,,twra to pezei athwa peristera,,,gia na vgoun sti fora ola ta paranoma pou ehi kanei..oles oi paranomes proslipseis,,oi siggenikes proslipsis..ola me apofasis dikes tu opws voleve tous endiaferomenous,,,idronomeis mesa se grafeia pu to pezoun proistamenoi!!paranomes metataxeis ipalilwn se anwteres vathmides pou distihws aftous tous plirwnoume mehri simera!!!!!!!!!!diakosous antidimarhous,,kathe vlaka ton ekane antidimarho kai plirwwwwwwwwname emeis oi makakes misthous gia aftoys toys argosholous!!!!na min poume kai gia tis paranomes homateres pou sinehizoun mehri simera na ifistantai!!!i mipws o kosmos nomizei pws den ta xerei,,,mas perna gia koroida tosa hronia!!pws na min katahrewthoun oi dimoi m afta kai toooooooosa alla,,, ekei pigan ta lefta,,kopites pou mono i karekla sas endiaferei!!!!! petate sto kosmo ena komati psomi k tsakwnomaste pios tha to faei..na pate sta spitia sas!!! me apla ellinika EISTE ANIKANOI !!!olo logia polla logia megala logia !! dimosiotites kai pozes san giftika skeparnia,,...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος5/8/12 17:10

    Αντε ρε που ειναι μαχαιρια ,τωρα κλαινε σαν μωρες παρθενες ,οταν τα περναν και διοριζαν ολους τους ψηφοφορους τους δεν ηταν μαχαιρία ρε μακακα γιατι τοτε δεν ακουσα τιποτα ρε ; απο ολους εσας τους δηθεν ευαίσθητους αριστερους για την τοπικη οικονομια που ολως τυχαια δουλευεται ουλοι μα ουλοι στο δημοσιο που σας πληρωνουμε εμεις οι μαλακες ουστ ρε κοπροσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/8/12 17:29

    σαββη,,,,οπως βλεπεις ακους μονο κραξιμο!!! μηπως πρεπει να παραιτηθης και να πας σπιτι σου αν εχης λιγο φιλουιμο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/12 21:43

      Φιλότιμο? τι είναι αυτό? τρώγεται? Αν είχε έστω και ένα γραμμάριο φιλότιμο δεν θα είχε καν δώσει υποψηφιότητα για αντιδήμαρχος. Αλλά με την ανικανότητά που έχει όχι μόνο δεν μπορεί να διοικεί συνετά, αλλά ούτε και ικανός για αυτοκριτική δεν είναι.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος5/8/12 18:54

    Ο Δημος θα έπρεπε να ντρέπεται. Ο ΔΗΦΟΔΩ που εισπραχθηκε παράνομα τα τελευταία 18 χρόνια ξεπερνά σε σημερινά χρήματα τα 450 εκ ευρω . Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι τα τελευταία 18 έτη έγιναν έργα 450 εκ ευρω; Μάλλον θα αστειεύεστε κ Σαββη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/12 21:47

      Πωωωωως έκαναν, τον περίφημο ποδηλατόδρομο και το βόλεμα ημετέρων...... α ξέχασα και να καταντήσουν την Ρόδο το πιό βρώμικο νησί. Θέλει μεγάλη ικανότητα για αυτό.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος5/8/12 22:03

    Μετα απο τοση στηριξη Σαββη .... αν εχεις λιγη τσιπα... αντε να πα να πας στο καλο.Καταργηση ρε κοπροι του ΔΗΦΩΔΟ... Πληρωνουμε για να διοριζεται εσεις?Προτουρ; Τοσα εκατομυρια εχουν οι ξενοδοχοι.... Εμεις θα τους πληρωσουμε τη διαφημηση?Εταιπροφυκα ; Γιατι τισα χρονια δεν πιεζατε τους βουλευτες να πιεσουν για περισσοτερους πυροσβεστες;Οι καταστασεις που ζουμε ειναι ακραιες και θελουν και την αναλογη αντιμετοπηση.
    Και εσεις θελετε ξυλο ενας ενας.Οπου σας βρισκουν σφαλιαρες.Θες και Δηφοδω.... Ξερετε τι θα παρετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/8/12 22:16

    Μαχαιριά στην τοπική ανάπτυξη η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ,εμ δεν εισαι μαλάκας εισαι αρχιμαλάκας....κ.Σαββή εσύ και αρκετοί εκεί μέσα στον Δήμο, ανεπρόκοποι, αχαΐρευτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/8/12 03:34

    τι να πει κανεις γι αυτον τον ανθρωπο,,πρωταθλητης στο μπλα μπλα,στο να διαφημhζεται!!!πηγαινε ρε σπιτακι σου!!!!και συ και οι συγχωριανοι σου,,,σας μαθαμε και με το παραπανω,!αμ το αλλο το φρουτο τι σου λεει??στη νοτια Ροδο,η ουρα του,,ειναι λεει αντιδημαρχος και κανει οτι θελει!!!παντοφλα που θελετε ολοι μαζι!!!!!
    οτι χειροτερο υπαρχει για τη δημοσια δοιηκση!!!!
    ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΔΕΛΦΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/8/12 10:39

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ Κ ΣΑΒΒΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.........
    ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΡΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΛΙΓΟ Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΠΡΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΔΕΥΑΡ ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΖΑΜΑΦΟΥΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΩΧ ΑΔΕΛΦΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/8/12 17:07

    100/100 επιτυχια δικε μου ουτε ενα θετικο σχολιο....παιρνεις και βραβειο... Ψαξε μηπως μπαινεις και στο γκινες..θες και δηφοδω....τρομαρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/8/12 17:49

    ΜΟΥΓΚΑ, ΔΙΚΕ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος6/8/12 17:53

    Μάζεψε κανένα σκουπίδι και άσε την ανάπτυξη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος6/8/12 17:59

    Η τοπική ανάπτυξη έγινε και γίνεται από τους επιχειρηματίες. Εσείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είστε για τα πανηγύρια, και ειδικά εσύ κ. Σαββή παίρνεις πτυχίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος6/8/12 19:12

    Μαχαιριά στην τοπική ΜΑΣΑ... η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/8/12 01:58

    ρε παιδια,,,πραγματικα ουτε ενααα μα κανενα θετικο σχολιο γι αυτον τον ανθρωπο,,,???
    μα τελος παντων ο χειροτερος των χειροτερων,τελικα ειναι και πολυ λασπη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/8/12 13:17

    Προς Σαββή: Για πανηγύρια και για μάσες είστε. θα καταγραφείτε στην ιστορία ως η νεκροθάφτες της τοπικής οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος7/8/12 13:20

    Μπα μαλλον δε θα τον ξερει ουτε η μανα του αμα μεινει χωρις καρεκλα .... ΟΥΣΤ ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος7/8/12 20:13

    Μαχαιριά στην τοπική ανάπτυξη η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ, Σαββή επειδή έχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες μπορεί κάποιος να σε δικαιολόγηση. Ποια ανάπτυξη περιμένει κάποιος μέσω του Δήμου από το ΔΗΦΟΔΩ, που μόνο για μάσες και ρουσφέτια είναι. Και στο κάτω -κάτω τις γραφής αφού το πληρώνουν οι επιχειρηματίες να τα είσπραξη το επιμελητήριο τα λεφτά κ. Σαββή. Ιδού η Ρόδος ιδού και το Πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος7/8/12 23:48

    Σωστος εκει κατι θα γινοτανε.Δεν μπορουμε να το απαιτησουμε μεσω του Επιμελητηριου;Αλλιως να μη ξαναπληρωσουμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος8/8/12 15:01

    Το σωστό είναι η άμεση κατάργηση του άδικου φόρου μπας και μείνει καμιά επιχείρηση στο νησί, σε αντίθετη περίπτωση ο φόρος πρέπει να πάει στο φυσικό του χώρο που είναι το επιμελητήριο. Αλλιώς να πάρουμε απόφαση από το επιμελητήριο και να μην πληρώνει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος8/8/12 15:07

    Σαββη έχεις πληρώσει στην ζωή σου δημοτικό φόρο και έχεις άποψη για το θέμα. Αφού έχεις μυαλό άνοιξε επιχείρηση μη χαραμίζεις την ζωή σου για μας. Πίστεψε μας μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς εσένα στην τοπική αυτοδιοίκηση… ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9/8/12 16:19

    ρε Σαβ, πραγματικα δηλ,γιατι δε πας σπιτακι σου,τι ασχολεισαι?αφου δε μπορεις πια! Τελιωσαν τα πανηγυρια!! εξ αλλου φοβαστε να αντικρισετε το κοσμο,Σ εμαθε ο κοσμος! βολεψες οσους βολεψες!!τωρα τι θελεις αλλο να κανεις?? αρον τον κοιμισμενο σου μαζι σου και περιπατει..ααα ξεχασα και το αλλο το μαθητακι σου στη νοτια Ροδο,τον προθυπουργο Νοτιας Ροδου,την γλαστρα ,, που του πληρωνουμε την βενζινη να πηγαινοερχετε απ τη ροδο καθε μερα με το τζιπ του Δημου και τα σκουπιδιαρικα δεν εχουν καυσιμα να μαζεψουν,βρωμησε ο τοπος μες το καλοκαιρι,..παρε τους και αυτους και πηγαινετε στο λιμνι να ψαρεψετε κανενα ψαρι γιατι οι μακακες τελειωσαν... ψηφοθηρες του κερατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος10/8/12 01:46

    πραγματικα πρεπει να εισαι πολυ αναισθητος τελικα!!! πηγαινε να δουλεψεις και λιγο,που τοσα χρονια σε πληρωνει το δημοσιο για να κανεις πανηγυρια και παρανομες προσληψεις που αν καταργηθει το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ πως θα τους πληρωνεις? ΟΥΥΥΥΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος10/8/12 17:18

    ΤΡΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ, ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος10/8/12 20:16

    ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ TO POST ΣΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΟΙ .... ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.... ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ALL TIME HIGHSCORE ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος11/8/12 11:27

    μπορεις να μας πεις για πιο λογο σε πληρωνει το δημοσιο?? εχω αυτη την απορια!!! τι κανεις δηλαδη εσυ εκει που πας καθε πρωι??? απλα δεν κανεις τιποτα!! ξεκουμπησου ρε απο κει περα πανηγυρτζη!!!οποτε εχουμε πανηγυρι θα σε φωναζουμε μην ανυσηχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος11/8/12 16:23

    Καλά περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά, αμ με ξένα λεφτά το παίζεις μάγκας, να πας να δουλέψεις να δούμε αν βαστά ο πισινός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος12/8/12 21:35

    σιγα μη δουλεψει..κουραστηκε ρε φιλε,τοσα χρονια μας δουλευει!!με δικα μας λεφτα το παιζει μαγκας,.!πηγαινε ρε να δουλεψεις,,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *