ροή ειδήσεων

«Νονοί» εκβιάζουν επιχειρηματίες στη Ρόδο

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών
Τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών της Ρόδου, καθώς φέρονται να ανήκουν σε κύκλωμα "νονών" της νύχτας... που εκβιάζουν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων ζητώντας από 1.000 ως 2.000 ευρώ το μήνα για να τους προσφέρουν "προστασία"!

Οι έρευνες της Ασφαλείας Ρόδου ξεκίνησαν μετά από επιθέσεις που δέχθηκαν τρεις επιχειρηματίες οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν με τις απαιτήσεις του κυκλώματος. Ένας από αυτούς, που είναι ιδιοκτήτης τριών μπαρ σε τουριστική περιοχή, δεχόταν από τον Ιούνιο απειλές μέσω sms για επιθέσεις στον ίδιο, σε μέλη της οικογένειάς του και στην περιουσία του. Έπειτα, μια άγνωστη γυναίκα του τηλεφώνησε προσφέροντάς του… προστασία από αυτούς που τον απειλούσαν!

Όταν ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να υποκύψει και ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου, βρήκε μια μέρα το τζιπ του με σκισμένα τα λάστιχα και άλλη μια μέρα σπασμένους τους εξωτερικούς καθρέφτες και το χρώμα γδαρμένο! Σε άλλες δύο περιπτώσεις, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που δεν είχαν υποκύψει στον εκβιασμό βρήκαν τα αυτοκίνητά τους κάμμένα. Το ένα, μάλιστα, ήταν σταθμευμένο σε φυλασσόμενο, περιφραγμένο χώρο κοντά στον λιμενικό σταθμό!

Στόχοι του κυκλώματος έχουν γίνει και άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων που συνεχίζουν να πληρώνουν για να μην πάθουν κακό οι ίδιοι ή η οικογένειά τους. Οι περισσότεροι δέχονται οδηγίες μέσω τηλεφώνου για τον τρόπο που θα παραδώσουν τα χρήματα, ενώ κάποιοι δέχονται στα μαγαζιά τους την επίσκεψη «μπράβων» που αναλαμβάνουν την είσπραξη!
protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/8/12 17:11

    Bgalte onomata kai fwtografies na einai enimeros o LAOS .... mono etsi tha stamathsei auto.... edw den mporoume na vgaloume merokamato na zhsoume tha exoume kai ton kathe "nono" na fovomaste na ta pernei.... kai pou se ena nisi pou olloi gnwrizontai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/12 19:38

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/8/12 22:15

      χ.α ετσι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/8/12 06:40

      οΙ ΝΟΝΟΙ ΜΕ 1000-2000 ΕΥΡΩ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ?ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ?Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ Η ΑΛΛΗ ΘΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *