ροή ειδήσεων

Καταγγελία για αποκλειστική χρήση παραλίας Αφάντου

Παράτυπο και συνταγματικά αμφιλεγόμενο είναι το περιεχόμενο της προκήρυξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ... (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ) για την πώληση του ακινήτου Γκολφ Αφάντου Ρόδου, αφού συνοδεύεται και από τη μακροχρόνια παραχώρηση του αιγιαλού για αποκλειστική χρήση, καταργώντας το δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού και απαγορεύοντας ουσιαστικά στον απλό πολίτη την πρόσβαση του σε φυσικές ομορφιές.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, που κατέθεσε σχετική επερώτηση στην Περιφερειακή Αρχή. Τονίζοντας την υποχρέωση της για ανοικτή διαβούλευση που απέφυγε κατά το παρελθόν, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Η πώληση του ακινήτου προβλεπόταν στον σχετικό κατάλογο του Ν. 3986/2011 (Επείγοντα μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015), τον περιβόητο Νόμο για τα Μεσοπρόθεσμα μέτρα, που συνοδευόταν από τη σημείωση ότι θα υπάρξει αποκλειστική χρήση του αιγιαλού για την εκτέλεση και εκμετάλλευση λιμενικών έργων.

Στη σημερινή φάση που -δεν έχουν ακόμα καθορισθεί τα κριτήρια επιλογής των ενδιαφερομένων, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πολεοδομικής ωρίμανσης και η σύνταξη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε), -κινδυνεύει να χαθεί για τους πολίτες ένα τεράστιο κομμάτι δημόσιας γης και ένας χώρος που χρησιμοποιείται σήμερα ως πλαζ και χώρος ξεκούρασης και αναψυχής για χιλιάδες ανθρώπους.

Επίσης, τείνει να δημιουργηθεί μια χωριστή ζώνη με ειδικό καθεστώς σε μια ευαίσθητη από οικολογική και κοινωνική άποψη περιοχή όπως είναι η παράκτια ζώνη, υποχρέωση μας είναι να προστατεύσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά ιδιαίτερα σε μια εποχή βαθιάς κρίσης κατά την οποία μεγάλο ποσοστό των πολιτών χάνουν βίαια σημαντικό μέρος ή το σύνολο του εισοδήματός τους, η απώλεια δημόσιων κοινωνικών αγαθών θα τους κάνει διπλά φτωχούς, χρειάζονται να αποσαφηνιστούν πλήρως όλα τα ερωτήματα.
nooz.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/8/12 22:58

    Κατά τα άλλα, για το ότι του χρόνου η πρώτη ελεύθερη παραλία θα είναι αυτή της Καλάθου, και θα θέλουμε 50 ευρώ πήγαινε-έλα για βενζίνη, φταίνε οι λαθρομετανάστες... Να δείτε που το ναζιστικό από-κομα της χα δεν θα μιλήσει, δεν θα καταγγείλει και θα είναι υπερ του ξεπουλήματος της παραλίας στα αφεντικά της, τους μεγαλοξενοδόχους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *